Politia romana are grija de turistii romani aflati în Albena si Nisipurile de Aur, in perioada 30 aprilie – 6 mai

Postat de

politisti romani in bulgariaTrei politisti români alaturi de omologi bulgari vor asigura ordinea publica în perioada vacantei de 1 Mai si de Paste în statiunile bulgaresti Albena si Nisipurile de Aur. Mai exact incepand de marti 30 aprilie si pâna în a doua zi de Paste, în baza unui parteneriat privind siguranta turistilor români care merg pe litoralul bulgaresc.

Potrivit “Regulilor privind realizarea controalelor rutiere comune în zona de frontiera precum si a misiunilor de patrulare comune a autoritatilor competente din România si Republica Bulgaria în vederea asigurarii ordinii si linistii publice”, politistii români participa la activitati de patrulare, în echipe mixte, în statiunile bulgaresti unde se concentreaza un numar însemnat de turisti români. Agentii selectionati pentru misiune nu sunt la prima experienta si sunt pregatiti pentru situatiile cele mai des intalnite.

“Aceasta initiativa s-a bucurat de apreciere, atât din partea autoritatilor bulgare, cât si a turistilor români, placut surprinsi sa constate ca, desi se afla pe teritoriul altui stat, se pot adresa direct politistilor români pentru solutionarea unor probleme”, a precizat Politia Româna.

Solicitarea a venit insa la initiativa Politiei Bulgare, în baza unui acord semnat la 28 iunie 2010, la Giurgiu, de seful Politiei Române, Petre Toba si de secretarul general al Ministerului de Interne al Republicii Bulgaria, comisar-sef Kalin Georgiev. “Suntem deja la a sasea experienta de acest gen, avem trei pâna acum pe litoralul bulgaresc si doua în statiunea montana Bansko. De fiecare data detasam minimum doi politisti, toti vorbitori de limba bulgara”, a declarat subcomisarul Marin Florin din cadrul IGPR, marti, într-o conferinta de presa.

Numerele de telefon ale politistilor romani la care turistii pot semnala probleme sunt – în statiunea Nisipurile de Aur 0755.091.037, iar la Albena 0755.019.199.

Atentie!!!  Daca va deplasati cu autoturismul, este bine sa nu uitati ca de anul trecut s-a schimbat Codul rutier în acest stat, ca urmare sanctiunile pentru nepurtarea centurii de siguranta au devenit “foarte drastice”.

Ca o analiza pe ultimii ani, în momentul în care doresc sa faca schimb valutar sa-l faca numai la banci, pentru ca în Bulgaria cetatenii români cad victima acestui gen de infractiuni – un pret afisat la iesire si altul practicat înauntru. Cu siguranta o sa desfasoare si activitati de Politie rutiera, dar nu atât de frecvent cum vor derula actiuni pe linie de ordine publica. Fiecare politist roman va trebui sa treaca pe la hoteluri, practic sa faca o politie de proximitate, lasând un numar de telefon la care poate fi gasit.

Conform experientelor anterioare, politistii romani catalogheaza cetatenii români ca fiind in general “cuminti”, dar sublinieaza ca mai sunt si persoane care “abuzeaza de prietenia” pe care le-o ofera bulgarii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Selectati optiunea antispam

>