Prison Island Zanzibar, locul in care te poti plimba printre testoase uriase si in care te bucuri de peisaje deosebite

Desi este cunoscuta mai degraba drept Prison Island si nu neaparat sub cealalta denumire (Changu Island), aceasta insula din apropierea coastei de vest a Zanzibarului este una dintre atractiile care merita categoric bifate daca ai in plan sa-ti faci vacanta aici.

Principala atractie a insulei este reprezentata de sanctuarul dedicat broastelor testoase uriase, insa nu multi sunt cei care stiu ca peisajele din zona Prison Island nu prea au legatura cu numele insulei, ci mai mult cu un loc rupt din povesti. 

Stele de mare in culori vibrante, diferite alte creaturi marine pe care oceanul le scoate la suprafata la reflux, barcutele colorate din lemn si apele in diferite nuante de turcoaz sunt doar cateva dintre detaliile care asteapta sa fie descoperite daca vii la Prison Island.

Unde este Prison Island si cum ajungi aici 

Changu Island (sau Prison Island) se afla la doar cativa kilometri departare de Stone Town, in largul oceanului. 

Fiind vorba despre o insula inconjurata de ape, aici poti ajunge doar cu barca, pe care o vei lua din portul de mici ambarcatiuni din Stone Town. 

Cei mai multi dintre turistii care ajung aici vin prin intermediul tururilor organizate, desi exista si varianta de a lua, la fata locului, o barcuta care te va transporta catre Prison Island si inapoi in Stone Town. In general, multi opteaza pentru varianta unui tur organizat, cu un operator local, pentru ca se poate intampla ca localnicii din port sa-ti ceara sume mai mari pentru transport in prima instanta, pe care insa le poti negocia daca ai suficienta rabdare, avand sansa sa obtii in cele din urma un pret mai bun decat la agentiile locale.  

Majoritatea tururilor cu oprire la Prison Island includ si un stop la Nakupenda Island, o insula formata dintr-un banc de nisip, aflata relativ in aceeasi zona. 

Preturile variaza in functie de pachetul pentru care optezi. Vei gasi si excursii care includ masa de pranz, opriri pentru snorkeling, tur ghidat prin Stone Town, oprire la Nakupenda, asadar, pretul este dictat si de programul stabilit pentru ziua respectiva. Asteapta-te sa gasesti oferte cu preturi intre 20-50 dolari/persoana. 

Din Stone Town si pana la Prison Island vei face cu barca in jur de 30 de minute, pentru ca intre cele doua este o distanta de circa 5,6 kilometri. 

Ce poti sa vezi la Prison Island Zanzibar

Aceasta insula ar fi fost folosita, in jurul anilor 1860, pentru izolarea sclavilor care nu erau supusi, acestia fiind adusi aici inainte de a fi vanduti in strainatate sau la piata de sclavi din Stone Town. 

La Prison Island exista, intr-adevar, o inchisoare, ridicata in jurul anului 1893 de catre ministrul Lloyd Mathews, care insa nu a ajuns sa gazduiasca prizonieri, ci sa fie transformata intr-un centru de carantinare a bolnavilor de febra galbena. Peste ani, guvernul a transformat noile cladiri de carantina intr-o casa de oaspeti, iar in prezent exista aici o unitate de cazare cu mai multe cabanute, piscina si teren de tenis. 

Din punctul in care te vei da jos de pe barca si pana vei ajunge in partea de sus a insulei, vei avea ocazia sa admiri tot felul de vietati spectaculoase, precum stele de mare, arici si alte comori ale oceanului. 

Principala atractie a insulei este sanctuarul dedicat broastelor testoase uriase (daca vii aici pe cont propriu, va trebui sa platesti intrarea de 4 dolari/persoana). 

Dupa ce ai platit biletul, urmand alea pavata cu lemn, vei descoperi un indicator cu sageti catre principalele obiective ale insulei: Tortoise Sanctuary, Mathews Restaurant, Prison Library, Prison Boutique, inchisoarea, cabanele pentru cazare, terenul de tenis, receptie, etc. 

In partea stanga se afla zona testoaselor, unde vei primi frunze de varza si de spanac pentru a le hrani. Pregateste-te sa fii impresionat de dimensiunea acestora (o parte dintre ele au varsta trecuta pe carapace, cu albastru). Hraneste-le cu atentie, nu te apropia prea tare cu mana de gura lor si nu incerca sa le muti sau sa te urci pe ele pentru fotografii. 

Mai poti vizita ulterior zidurile vechii inchisori si alte cateva cladiri, iar daca timpul iti permite, poti face snorkeling in apele din jurul Prison Island, caci zona este foarte buna pentru a observa viata marina. 

Iti recomandam sa iei cu tine crema cu factor de protectie ridicat, dar si o pereche de incaltaminte speciala pentru apa, caci talpile tale iti vor multumi pentru asta 🙂 

Nu uita sa intrebi operatorul si care este timpul pe care-l ai alocat pentru a sta pe insula, mai ales daca ai programate si alte opriri in aceeasi zi. 

Alte atractii de bifat in aceeasi zi cu Prison Island Zanzibar

Una dintre cele mai des intalnite variante de excursii cu plecare din Stone Town este cea care include opriri la Prison Island, Nakupenda Island si eventual un tur ghidat prin vechiul oras Stone Town. 

Nakupenda Island, al carei nume inseamna, in traducere, “te iubesc”, este formata dintr-o fasie de nisip, lipsita de orice fel de vegetatie si inconjurata de ape pe toate laturile. 

Culoarea apei de aici este de un turcoaz spectaculos, iar o parte dintre operatorii locali asigura turistilor si accesul la umbra, in mici corturi improvizate. Unele excursii au inclusa si masa de pranz luata pe insula Nakupenda, in timp ce altele asigura doar transportul. 

Intereseaza-te de la inceput care sunt serviciile de care vei beneficia si ia in considerare ca umbra poate fi mai mult decat binevenita intr-un loc precum Nakupenda, mai ales daca oprirea aici este programata in jurul pranzului, cand soarele arde cel mai tare. 

Te-ar putea interesa si: Top excursii optionale Zanzibar. Care sunt cele mai populare tururi pe care le poti face pe insula

Stone Town merita, de asemenea, descoperit sub indrumarea unui ghid, mai ales daca esti cazat in total alta parte a insulei. Poti bifa cele trei atractii in aceeasi zi, iar de vibe-ul aparte si de atmosfera vibranta si colorata a acestui oras te vei bucura mai bine alaturi de cineva care stie sa-ti povesteasca detalii fascinante despre acest loc. 

Usile din lemn ale caselor vechi, cu o arhitectura specifica, tablourile pictate manual in culori puternice, statuetele si mastile din lemn, pietele de fructe si de peste din oras, toate contribuie la o experienta inedita in acest loc. 

In loc de concluzie

Daca ai in plan sa-ti faci vacanta pe aceste meleaguri si vrei sa iesi din hotel cat mai mult pentru a explora toate atractiile acestui loc exotic, sansele sa nu auzi de Prison Island sunt aproape zero, caci vorbim despre unul dintre cele mai cunoscute si vizitate obiective din imediata vecinatate a insulei-mama Zanzibar. Acorda-i o sansa si bucura-te de peisajele frumoase, de faptul ca vei putea vedea testoase uriase de varste impresionante si, eventual, alte locuri interesante din imprejurimi. 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Zanzibar?