Nakupenda Beach Zanzibar, plaja din mijlocul oceanului de care te vei indragosti iremediabil

Insula Zanzibar abunda in locuri de o frumusete rara, iar pentru cei care aleg sa-si petreaca o vacanta aici explorand toate aceste colturi de rai, Nakupenda Beach este o atractie de neratat. Cu un nume pe cat se poate de sugestiv (tradus din Swahili, “Nakupenda” inseamna “Te iubesc”), aceasta insula de nisip din mijlocul apelor te va face sa te indragostesti categoric de peisajul de aici. 

Lipsesc palmierii, vegetatia si in general, facilitatile de orice fel, insa faptul ca oriunde ti-ai indrepta privirea vezi doar oceanul de o culoare turcoaz coplesitoare, nu-ti va da voie sa uiti locul prea curand. 

Din proprie experienta, te sfatuim sa-ti iei telefonul cu bateria incarcata, pentru ca nu o sa te mai saturi sa faci poze, iar daca ti-am aprins deja dorinta de a ajunge aici in timpul vacantei tale in Zanzibar, iata ce trebuie sa mai ai in vedere.

Localizare Nakupenda Beach Zanzibar si cum se ajunge aici 

Aceasta plaja se afla in apropierea coastei de vest a insulei mari Zanzibar, relativ vis-a-vis de Stone Town si la un drum cu barca de circa 30 minute cu plecare din portul orasului (distanta intre Nakupenda si Stone Town este de circa 7 kilometri). 

Asadar, singura modalitate prin care poti ajunge sa vezi Nakupenda Beach Zanzibar este cu barca, pentru ca vorbim despre o insula formata din nisip, fara pic de vegetatie, de dimensiuni relativ micute si inconjurata pe toate laturile de apele Oceanului Indian. 

Nakupenda Beach face obiectul celor mai multe dintre excursiile optionale organizate cu plecare de pe insula mare, poate chiar cot la cot cu Prison Island, aflata in vecinatate.

De cele mai multe ori, vizita la Nakupenda Beach Zanzibar este legata de oprirea la Prison Island, asadar, le vei gasi de regula la pachet in ofertele operatorilor si asta pentru ca se afla la o distanta destul de mica una de cealalta. 

Poti opta si pentru varianta unui transport de moment, pentru care te vei tocmi direct in port, insa te sfatuim sa apelezi mai degraba la un operator care ofera tururi organizate, pentru ca localnicii din port cer in prima instanta sume ceva mai mari. Sigur, daca rabdarea iti permite, poti alege sa negociezi si sa obtii in cele din urma un pret mai bun. 

Altfel, in oferta operatorilor locali (vei gasi in Stone Town mai multe birouri ale unor agentii, dar si oferte la receptia hotelului tau), se afla excursii catre Nakupenda Beach care includ si opriri la alte atractii (cele mai multe la Prison Island, dar si tururi ghidate prin Stone Town, etc). 

Cum arata Nakupenda Beach Zanzibar si ce poti sa faci la aceasta plaja

Asa cum vei observa si in fotografii, Nakupenda are un aspect iesit din comun, exotic si chiar daca este lipsita total de vegetatie, tabloul este completat perfect de nisipul aproape alb extrem de fin si de apele turcoaz care o inconjoara. 

Nakupenda este acoperita de apa pe timp de flux, in timp ce la reflux, oceanul scoate la suprafata un banc de nisip pe care pasesc zilnic turistii dornici sa admire peisajele fabuloase.  Te poti bucura aici de snorkeling, de inot, de o simpla balaceala la mal sau de plaja, insa tine cont ca soarele poate fi destul de puternic mai ales catre orele pranzului. 

Ce este important sa iei cu tine cand vii la Nakupenda Beach Zanzibar: 

  • sticla de apa plata
  • crema cu factor de protectie
  • palarie
  • incaltari speciale pentru apa
  • un tricou 
  • telefonul incarcat sau aparatul foto

In functie de operatorul tau si de serviciile pentru care ai optat, vei avea sau nu asigurate pe insula bauturi, mancare si un cort sub care poti sta la umbra. Nu uita sa intrebi toate aceste detalii inainte sa platesti excursia, pentru ca exista si variante de tururi low cost, care nu includ aceste servicii. Tine cont ca pe insula nu exista umbra de niciun fel, toalete sau locuri din care sa-ti poti cumpara apa. A avea aceste servicii asigurate reprezinta un confort in plus, mai ales daca vii aici alaturi de copii. 

Totodata, desi insula este formata din nisip fin, iar intrarea in apa este lina, e bine sa te incalti cu acei papucei speciali pentru apa, pentru ca pot exista pe alocuri corali sau arici de mare. 

Nu uita sa intrebi operatorul si care este timpul pe care-l vei avea la dispozitie pentru a explora Nakupenda Beach, pentru ca odata ajuns aici, iti va fi destul de greu sa pleci inapoi catre hotel 🙂 

Te-ar putea interesa si: Top 15 cele mai frumoase plaje din Zanzibar

Cand sa vii aici si alte atractii din apropiere de Nakupenda Beach Zanzibar 

Cel mai bun moment al zilei pentru o vizita la Nakupenda Beach este la primele ore ale diminetii (intre 7.30 – 8.30 AM). Atunci, razele soarelui sunt mai blande, iar insula nu gazduieste un flux atat de ridicat de turisti. La orele pranzului, insula se aglomereaza, mai ales ca exista multi vizitatori care vin aici din directia Prison Island. Spre seara, sansele ca Nakupenda Beach sa dispara in urma fluxului sunt destul de mari, asadar, dupa orele amiezii nu prea este o optiune sa vii aici. 

Prison Island, cunoscuta si sub denumirea de Changu Island, este tot o insula micuta aflata in apropierea zonei de coasta a orasului Stone Town. Asa cum spuneam si anterior, sunt destul de mari sansele sa poti vizita cele doua atractii in aceeasi zi.

La Prison Island vei gasi un sanctuar dedicat testoaselor uriase, a caror varsta este trecuta pe carapace. Insula a avut in trecut rol de centru de detentie pentru sclavi. 

Stone Town, centrul istoric al Zanzibarului, poate fi vazut intr-un tur ghidat in aceeasi zi cu Nakupenda Beach, mai ales daca nu esti cazat in aceasta parte a insulei si nu planuiesti sa mai revii aici pana la plecare.

Orasul este fascinant, iar partea sa veche este formata dintr-un labirint de stradute inguste, case vechi, mici piete, magazine cu suveniruri, tablouri pictate in culori stridente si o multime de alte atractii.

Te-ar putea interesa si: Top excursii optionale Zanzibar. Care sunt cele mai populare tururi pe care le poti face pe insula 

In loc de concluzie, 

Nakupenda Beach este un must see in timpul vacantei tale in Zanzibar si, cu putina organizare si inspiratie in a alege un operator bun, experienta ta aici nu are cum sa fie altfel decat memorabila. In plus, daca reusesti sa imbini aceasta vizita si cu oprirea la Prison Island si o eventuala plimbare prin Stone Town, ai putea spune ca ai bifat intr-o singura zi trei dintre cele mai importante obiective ale insulei.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Zanzibar?