Reteta de Keftedes. Cum sa faci cele mai gustoase chiftelute grecesti 3 June 2020 Grecia Postat de Iulia Stanescu Savuroase, suculente si absolut delicioase. Asa sunt chiftelutele grecesti, celebrele Keftedes. Sunt un aperitiv care se serveste ca parte dintr-un platou de meze, alaturi de sos tzatziki cremos si pita. Sau le poti incerca si ca fel principal, alaturi de orez basamati si salata greceasca. Iar daca iti mai raman si pentru a doua zi, pune-le intr-un sos de rosii si mananca-le cu piure sau paste. Ai nevoie de o ora si 30 de minute pentru a finaliza aceasta reteta: 60 de minute pentru preparare si 30 de minute pentru gatire. Din cantitatile de mai jos faci 40 de chiftelute grecesti. O singura bucata are 63 de kcal. Ingrediente Keftedes 500g carne tocata de vita200g carne tocata de porc1 ceapa rosie medie, taiata fin1 catel de usturoi mediu, tocat fin150g paine veche, inmuiata in apa, cu excesul de apa scurs1 ou mare1 lingura si jumatate de patrunjel tocat1 lingura si jumatate de menta proaspata si doar un praf de menta uscata2 linguri de ulei de masline1 lingura si jumatate de otet de vin rosu1 lingurita de oregano1 lingurita de sare1 lingurita de piperulei pentru prajitfaina pentru a le tavali Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita! Oferte de vacanta in Grecia Mod de preparare Adauga toate ingredientele pentru Keftedes intr-un vas mare si amesteca bine timp de 5-10 minute, cu ajutorul mainilor, pentru a se imbina aromele cat mai bine. Acopera cu o folie alimentara si lasa la frigider timp de o ora. Scoate amestecul pentru Keftedes din frigider si formeaza chiftelute de marimea unei nuci (sau mai mari, daca preferi asa). Tavaleste chiftelutele prin faina, apoi asigura-te ca scuturi excesul. Prajeste pana cand sunt rumenite pe toate partile. Daca doresti, poti coace Keftedes la cuptor. Preincalzeste cuptorul la 200 de grade, pune chiftelutele pe o hartie de copt unsa cu unt si coace timp de 20 de minute, intorcandu-le la jumatatea timpului. Serveste cu salata tzatziki si pita. Incearca aceasta reteta greceasca delicioasa de Keftedes si spune-ne cum ti-a iesit. Nu uita sa arunci o privire si la noi pe site, unde ti-am pregatit unele dintre cele mai bune oferte de vacanta in Grecia! Vacante in Grecia Alte articole care te pot interesa Vinete grecesti cu carne de miel la cuptor. Reteta pentru pranzuri in familie Reteta de Keftedes. Cum sa faci cele mai gustoase chiftelute grecesti Rețetă de cafea grecească – Cum se prepară cafeaua în stil grecesc aka ELLINIKOS KAFES Tirokafteri, celebra crema de branza greceasca. Cum sa o prepari la tine acasa Placinta greceasca spanakopita. Reteta si ingredientele potrivite pentru un rezultat cu gust autentic Cum sa prepari cel mai bun sos tzatziki. Reteta traditionala si originea preparatului Reteta de Portokalopita, desert grecesc cu foi de placinta si portocale Reteta greceasca de creveti cu feta. Nu ai mancat nimic mai bun Reteta skordalia. Cum sa prepari unul dintre cele mai delicioase aperitive grecesti Supa traditionala greceasca de fasole cu legume. Cum poti sa prepari fasolada rapid la tine acasa Reteta greceasca de sos feta cu fistic Cum prepari souvlaki de pui marinat in stil mediteranean