Cum prepari souvlaki de pui marinat in stil mediteranean

Daca ai fost pana acum in Grecia, cu siguranta ai auzit de souvlaki, iar daca urmeaza sa-ti faci vacanta pe aceste meleaguri si adori preparatele din carne, te sfatuim sa nu-l ratezi. 

Souvlaki inseamna carne pe frigaruie, insa face referire si la felul de mancare propriu-zis, acompaniat de sosul tzatziki, pita greceasca, eventual niste cartofi prajiti pe langa si nelipsitele masline. 

Care sunt totusi secretele unui souvlaki reusit si ce “minuni” fac grecii pentru un rezultat atat de delicios? Ei bine, sunt trei aspecte de care trebuie sa tii cont: carne proaspata si de calitate, o marinada exceptionala si garniturile alaturi de care este servit. 

Gasesti mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru souvlaki, iar daca simti ca nu mai rezisti si vrei sa-l incerci chiar la el acasa, gasesti la noi pe site si o multime de oferte pentru vacante in Grecia, carora li se adauga si alte propuneri pentru litoralul bulgaresc si Turcia.

Ingrediente pentru 2 portii de souvlaki 

  • 1 piept de pui dezosat
  • 3 catei de usturoi
  • zeama de la o lamaie
  • 50 ml de vin alb sec
  • 50 ml de ulei de masline extravirgin  
  • 1 lingurita de boia dulce
  • 1 lingurita de oregano uscat
  • 1 lingurita de rozmarin uscat
  • 1 lingurita de sare
  • piper negru proaspat macinat

+ cca 6-8 bete de frigarui

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Mod de preparare souvlaki 

Pentru a pregati souvlaki cu un gust cat mai apropiat de cel traditional grecesc, e bine sa iei in calcul faptul ca va trebui sa lasi carnea la marinat pentru minimum 2 ore. Desigur, daca se intampla sa o lasi 4-6 ore, nu se va supara nimeni, caci frigaruile tale vor fi si mai aromate, asadar, depinde de timpul pe care-l ai la dispozitie. 

Pieptul de pui se taie in forma de cuburi de dimensiuni medii spre mari si se pune intr-un castron adanc. 

Peste pieptul de pui vei pune usturoiul tocat si toate celelalte ingrediente, pe care le vei amesteca pana cand carnea este acoperita uniform. Castronul se acopera bine cu folie alimentara si se pune la frigider pentru cateva ore. 

Dupa ce a stat minimum 2 ore la marinat, carnea se pune pe frigarui si se asaza intr-o tava de cuptor tapetata inainte cu hartie de copt sau cu folie de aluminiu. Ar trebui sa fie gata in circa 30 de minute, la o temperatura de 200 de grade. Desigur, exista si varianta sa prepari souvlaki direct pe gratar, mai ales daca te bucuri de un spatiu care se aeriseste bine sau chiar de un gratar asezat afara. 

Se serveste cald, alaturi de sos tzatziki, pita greceasca, masline, ceapa proaspat taiata si felii de rosii fresh. 

Speram ca reteta de mai sus sa te inspire sa pregatesti ceva superdelicios, iar daca ai nevoie de inspiratie si la capitolul destinatii de vacanta, nu uita ca te asteptam pe travelplanner.ro cu unele dintre cele mai bune oferte pentru Bulgaria, Grecia si Turcia!

Alte articole care te pot interesa 

>
Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro