Shopping in Manavgat Bazar, unul dintre cele mai mari bazaruri din zona Antalya

Daca pui la cale o vacanta in Antalya si ai in plan sa petreci si cateva ore bune la shopping, unul dintre cele mai apreciate bazaruri din aceasta zona este cel care se desfasoara in orasul Manavgat, la doar cativa kilometri departare de statiunea Side. 

Manavgat Bazar este vizitat pe timp de vara de un numar foarte ridicat de turisti, care vor sa experimenteze viata plina de culoare din aceasta regiune si care intentioneaza, bineinteles, sa se intoarca acasa cu o serie de suveniruri din vacanta. 

In continuare te asteapta o serie de amanunte utile despre vizita in Manavgat Bazar, iar la noi pe site gasesti si unele dintre cele mai bune oferte vacante Antalya, cu zeci de hoteluri din toate statiunile cunoscute.

Localizare Manavgat Bazar si distante din principalele statiuni

Bazarul se afla chiar in centrul orasului Manavgat, la doar 6 kilometri departare de Side, ceea ce inseamna ca daca ai norocul sa fii cazat chiar in Side, vei putea ajunge aici in aproximativ 10 minute, cu masina, intr-o zi cu trafic normal. 

Din Antalya City si pana in Manavgat sunt 75 kilometri, drum care se poate parcurge intr-o ora si 15 minute, exceptand miezul verii, cand soselele pot fi mai aglomerate. 

Il gasesti pe Harti cu exact aceasta denumire “Manavgat Bazar”, iar daca nu vrei sa te complici sa vii aici cu masina, poti sa te deplasezi usor din statiunile invecinate si cu taxi, dar si cu dolmus. 

Te sfatuim sa intrebi la receptia hotelului tau care este dolmusul pe care trebuie sa-l iei pentru a ajunge mai usor la bazar. 

O alta modalitate comoda de a ajunge la Manavgat Bazar este si prin intermediul excursiilor optionale organizate de operatorii locali. In receptia hotelurilor exista o lista cu astfel de excursii, iar in cazul in care vei alege sa-l vezi in aceasta maniera, vei avea avantajul de a fi preluat de la hotel, adus inapoi, fiind asistat de un ghid. In plus, excursiile de genul includ opriri si la alte atractii din zona Manavgat, precum teatrul din Aspendos, orasul vechi Side, cascadele Manavgat, etc. 

Distante catre Manavgat Bazar din alte statiuni ale Antalyei:

  • distanta Kemer – Manavgat Bazar: 121 kilometri
  • distanta Lara – Manavgat Bazar: 63 kilometri
  • distanta Belek – Manavgat Bazar: 45 kilometri
  • distanta Alanya – Manavgat Bazar: 60 kilometri

Cum arata Manavgat Bazar si ce poti sa cumperi de aici

Bazarul Manavgat este alcatuit din partea acoperita, care poate fi vizitata in orice zi a saptamanii si din piata organizata in aer liber (local market), care este amenajata pe stradutele laterale, in zilele de luni si joi. 

Ambele zone sunt pline de tarabe ale unor comercianti cu o gama variata de produse si in ambele zone, preturile pot fi negociate. 

Bazarul acoperit poate fi locul potrivit din care sa-ti cumperi articole din piele, imbracaminte, suveniruri, bijuterii, covoare tesute manual.

Bazarul in aer liber este amenajat doar in zilele mai sus mentionate si poate fi cu mult mai aglomerat decat primul, caci multi dintre turisti, dar si localnicii, prefera sa vina aici in zilele de local market.  

Piata locala este impartita in doua zone: cea de haine (unde vei gasi o selectie uriasa de articole textile – genti, blugi, sosete, lenjerie intima, accesorii, unele produse replici ale unor branduri celebre, etc) si zona de legume/fructe (unde fermierii locali isi vand cele mai proaspete produse, inclusiv oua, branza, verdeturi, condimente, etc.) 

SFAT: Atunci cand mergi in bazar, asigura-te ca ai la tine bani cash (caci plata cu cardul nu va fi o optiune) si chiar bancnote marunte. Poti negocia pretul, insa e bine sa nu oferi comerciantului un pret ridicol de mic pentru marfa sa, ci sa-i faci o propunere rezonabila, asta daca vrei sa ai succes 🙂

Nu cumpara din prima un produs, da-ti voie sa explorezi mai multe variante, caci e posibil ca in alt coltisor sa gasesti preturi mai bune. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Manavgat Bazar

In linii generale, e bine de stiut ca in zilele in care se desfasoara bazarul in aer liber, intreaga zona va fi mai aglomerata. De aceea, indiferent de perioada in care te vei afla aici, e mai bine sa vii la primele ore ale diminetii, pentru a evita fluxul mare de oameni, dar si pentru a te bucura de marfa cea mai proaspata (in cazul in care vrei sa cumperi si alimente). 

Daca nu te simti foarte confortabil sa incerci aceasta experienta in aglomeratie si nici nu te impaci prea bine cu temperaturile ridicate, o idee buna poate fi sa eviti perioada lunilor iulie-august. 

In acest interval, intreaga zona Antalya primeste cel mai mare numar de vizitatori, iar bazarul din Manavgat, alaturi de toate celelalte atractii pe care le vom mentiona intr-un capitol separat, devin ticsite de vizitatori. 

Asadar, cele mai potrivite perioade pentru o vacanta in aceasta zona si implicit pentru o plimbare prin bazarul Manavgat sunt sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie, sfarsitul lunii septembrie si inceputul lunii octombrie. 

Vei avea parte de temperaturi mai suportabile, dar si de preturi mai bune la cazare. 

Alte atractii apropiate de Manavgat Bazar

Bazarul din Manavgat nu este singurul motiv pentru care aceasta zona este impanzita de turisti in miez de vara. In vecinatate gasesti si alte atractii interesante, fie acestea istorice sau naturale. 

Daca ar fi sa ne raportam la vecinatatea orasului Manavgat, e bine de stiut ca in aceeasi zi cu bazarul mai poti bifa si cascadele Manavgat, o croaziera pe raul Manavgat, Canionul Verde, Barajul Oymapinar. Toate sunt caracterizate de peisaje superbe si merita vazute, chiar si intr-un tur rapid (poate gasesti o excursie optionala care sa includa opriri la mai multe dintre aceste atractii). 

Orasul vechi Side este localizat foarte aproape de centrul Manavgat. Acolo te asteapta ruinele templului lui Apollo, ale templului zeitei Atena, dar si Teatrul Antic din Side, foarte bine conservat. 

Daca timpul iti permite, poti face o scurta vizita si la Side Museum, localizat intr-o cladire antica. Muzeul are cinci incaperi, unde sunt expuse o serie de artefacte mai mult decat impresionante. 

Iti recomandam sa faci si o plimbare la pas pe stradutele pietruite din centrul orasului vechi Side, pentru a te bucura de atmosfera locala asa cum se cuvine. 

In loc de concluzie

Manavgat Bazar este unul dintre locurile ideale pentru cei care vor sa faca shopping in zona Antalya, iar daca ai norocul sa fii cazat chiar in Side, vei fi cu atat mai avantajat. 

Daca ai ajuns deja in Manavgat Bazar sau urmeaza sa mergi in viitorul apropiat, asteptam cu interes si feedback-ul tau despre aceasta experienta. 

Bineinteles, iti reamintim ca la noi pe site gasesti unele dintre cele mai bune oferte vacante Antalya, inclusiv cu hoteluri din zona statiunii Side, pe care te invitam sa le descoperi mai jos.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?