Stelakis Beach Thassos, un loc relaxant in apropiere de Limenaria

Daca ai in plan sa pleci in Thassos vara aceasta si, mai mult decat atat, sa te cazezi in zona Limenaria sau in Potos, plaja Stelakis poate fi o optiune la indemana daca vrei sa te bucuri de mare si de soare intr-o zona mai retrasa. 

Tot aici vei gasi si un restaurant, plaja si terasa fiind administrate de catre unitatea hoteliera cu acelasi nume. 

Gasesti in cele ce urmeaza toate detaliile despre o vizita la Stelakis Beach Thassos, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacanta Thassos, cu o multime de variante din care sa poti selecta rapid ce ti se potriveste mai bine!

Desigur, daca este pentru prima data cand mergi in Thassos si vrei sa-ti faci o idee despre toate plajele frumoase pe care le ai in apropiere, ti-ar putea fi de folos acest articol: Ghid plaje Thassos. Care sunt cele mai frumoase plaje din Thassos, plaje premiate Blue Flag si plaje retrase

Unde se afla Stelakis Beach Thassos si cum ajungi aici 

Stelakis Beach este practic un segment amenajat de plaja, pe portiunea dintre Limenaria si Trypiti. 

Din centrul orasului Limenaria si pana la aceasta plaja sunt 2,4 kilometri, ceea ce inseamna un drum cu masina de aproximativ 5 minute. 

Daca vii dinspre plaja Trypiti, pana aici distanta va fi si mai scurta, de doar 1,3 kilometri. 

In cazul in care pleci din Potos catre Stelakis Beach, vei avea de parcurs tot un drum scurt, de doar 5,9 kilometri, iar daca vii din Skala Marion, pana aici ai de mers cam aceeasi distanta, numai ca din partea opusa 🙂 

Pe de alta parte, daca esti cazat in Limenas, capitala insulei Thassos, si decizi sa vizitezi zona Limenaria, pana la aceasta plaja ai de mers in jur de 37,5 kilometri. 

Practic, din oricare statiune a insulei ai veni catre Stelakis Beach, nu ar trebui sa faci mai mult de o ora – o ora si jumatate, caci Thassos-ul se traverseaza destul de rapid, iar drumul care inconjoara insula este considerat un obiectiv in sine si-ti va permite sa bifezi o multime de atractii. 

Pe acest subiect, te-ar putea interesa si articolul: De vizitat in Thassos. Cele mai importante atractii din aceasta insula greceasca

Cum arata Stelakis Beach si ce servicii gasesti la aceasta plaja 

Plaja Stelakis este o plaja potrivita celor care vor sa se bucure de liniste si de relaxare si este in general vizitata de catre cei care aleg sa ia masa la restaurantul din spate. 

Stelakis Beach este destul de ingusta, amenajata cu sezlonguri si umbrele amplasate pe 2, maximum 3 randuri si formata dintr-un amestec de nisip cu pietris. 

In partea dreapta cum te uiti la mare, plaja se ingusteaza, in timp ce in partea din stanga te poti bucura de ceva mai mult spatiu, dar si de o portiune de plaja libera. Intrarea in apa nu este foarte abrupta, insa exista pietre si stanci destul de aproape de mal, ceea ce face balaceala destul de problematica pentru cei mici. Daca intentionezi sa faci baie aici alaturi de cei dragi, nu uitati de incaltamintea speciala pentru apa.

Turistii care au fost la Stelakis Beach Thassos in ultimii ani spun ca nu li s-a solicitat o anumita suma pentru ocuparea sezlongurilor si nici nu li s-a impus o anumita consumatie, insa majoritatea acestora au luat masa la restaurantul cu acelasi nume. 

Din meniul restaurantului nu lipsesc pestele de diferite feluri, fructele de mare, salatele, dar si gyros, preparate la gratar, spaghete si traditionalele aperitive grecesti. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Stelakis Beach

Fiind al doilea oras ca marime din Thassos si o zona destul de populara, Limenaria se aglomereaza in varf de sezon, aglomeratie resimtita si pe plajele din apropierea statiunii. 

Fiind un restaurant relativ cunoscut (are cateva sute de recenzii pe Google), e posibil ca in lunile iulie si august sa nu gasesti masa imediat cum ajungi aici, posibil nici sezlong pe plaja. 

Iti recomandam sa faci o rezervare daca vrei sa iei masa catre seara si sa vii la primele ore ale diminetii daca vrei sa prinzi un sezlong la plaja. 

Pe de alta parte, daca alegi sa-ti faci vacanta in Thassos la sfarsit de mai, iunie sau dupa prima jumatate a lunii septembrie, mai mult ca sigur vei gasi Stelakis Beach ceva mai aerisita. Implicit, si locuri la restaurant 🙂 

Apa marii in Thassos are o medie de 22 de grade in luna iunie si de 23 de grade in septembrie, iar temperaturile din aer sunt placute, ceea ce reprezinta un argument in plus pentru o vacanta in extrasezon. Desigur, alaturi de faptul ca preturile la cazare vor fi mai mici. 

Daca vrei sa te ghidezi dupa o medie a temperaturilor anuale atunci cand alegi perioada vacantei tale in Thassos, te-ar putea interesa si informatiile de aici: Vremea Thassos. Cea mai buna perioada pentru o vacanta si alte informatii utile despre prognoza meteo in aceasta insula greceasca

Alte plaje din apropiere de Stelakis Beach Thassos 

Daca ajungi aici si nu gasesti un loc care sa-ti convina sau vrei sa testezi si alte plaje din imprejurimi, vei putea ajunge usor catre oricare dintre urmatoarele variante: 

Limenaria Beach, care are doua segmente: plaja din centrul statiunii si portiunea de plaja lunga care se intinde pana catre Trypiti si care include si Stelakis Beach. Intre Stelakis Beach si plaja din centrul Limenariei sunt aproximativ 2 kilometri. 

Trypiti Beach se afla la 1,3 kilometri de Stelakis, este amenajata cu sezlonguri si umbrele, destul de generoasa la capitolul dimensiuni si localizata intr-o zona mai ferita de vant. Sezlongurile se pot inchiria in schimbul consumatiei de la beach bar. 

Metalia Beach este o alta plaja potrivita celor care cauta relaxare, este amenajata frumos iar pe anumite zone are nisip in nuante rosiatice. Si in acest caz, la intrarea in mare exista pietre. O vei gasi la 4 kilometri departare de Stelakis, in directia Pefkari.  

Pefkari Beach se afla la 4,8 kilometri distanta de Stelakis, este o plaja bine organizata, preferata in general de catre familiile cu copii, premiata in trecut cu distinctia Blue Flag. Intrarea in apa este lina, iar in apropiere exista taverne si terase. Se recomanda totusi incaltamintea speciala pentru apa, caci pe anumite portiuni exista pietre la intrarea in mare. 

Fari Beach se afla in directia opusa, catre statiunea Skala Marion si la 5,2 kilometri de Stelakis. Este o plaja mai putin cunoscuta, insa cu un acces ceva mai dificil si cu pietre la intrarea in mare. 

In loc de concluzie

Stelakis Beach Thassos poate fi o varianta ok de plaja daca te afli in cautarea unui loc linistit unde sa ai la indemana si un restaurant, iar faptul ca in apropiere gasesti si alte plaje, unele mai bine organizate, reprezinta un plus. 

Nu ai gasit inca hotelul perfect pentru concediul in Thassos? Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacanta Thassos, cu zeci de hoteluri din toate statiunile cunoscute! 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?