Strategie de dezvoltare a turismului balnear si wellness în Bulgaria

Postat de

Agentia de turism de stat pregăteste o strategie de dezvoltare a turismului balnear si wellness în Bulgaria. Strategia a fost anuntată la Primul Forum de afaceri de specialitate dedicat Spa si Wellness.

Forumul este organizat in aceste zile (14-16 mai) si este organizat de Asociatia  Nationala de Wellness si Spa cu operatorii de turism si institutiile de stat pentru a ajunge la o viziune comună privind dezvoltarea turismului balnear din Bulgaria.

Un grup de lucru a fost deja creat la agentia de turism de stat, avand sarcina de a pregăti o strategie de dezvoltare a sectorului spa. Documentul va stabili criteriile si standardele centrelor de wellness-spa. În acest fel se spera a se evita clasificarea un hotel cu o canapea si un jacuzzi ca fiind un centru de spa.

Profesorii universitari participa de asemenea la elaborarea strategiei care urmează să fie finalizata până la sfârsitul anului curent.

Bulgaria oferă natura spectaculoasa si climat propice pentru dezvoltarea turismului balnear si wellness, dar doreste ca reguli stricte trebuie să fie create si puse în aplicare, în scopul de a evita repetarea greselilor făcute în sectoarele de turism de schi si litoral.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Selectati optiunea antispam

>