Vizita la Varna Aquarium. Totul despre atractii, program de vizitare si tarife de intrare

Daca-ti faci planuri pentru o vizita pe litoralul bulgaresc si mai ales daca urmeaza sa calatoresti alaturi de cei mici, orasul Varna poate fi unul dintre punctele in care sa te opresti pentru o serie de atractii, iar Varna Aquarium este una dintre cele mai cunoscute.  

Varna este la indemana pentru cei care au cazare in statiuni precum Nisipurile de Aur, Constantin si Elena, Kranevo, Albena, Kavarna, insa poate fi vizitat relativ usor si de cei care aleg sa-si petreaca vacantele in Obzor (localizat la 61 kilometri distanta). 

Varna Aquarium isi asteapta vizitatorii pe intreg parcursul anului, iar cei care ajung aici au ocazia sa admire o multime de specii de vietuitoare din Marea Neagra. Mai mult, fiindca acvariul este localizat chiar in vecinatatea plajei si intr-o zona deosebit de turistica, aceasta vizita iti va oferi posibilitatea sa te bucuri de o multime de alte activitati. 

Descopera, in cele ce urmeaza, cateva detalii importante despre vizita la Varna Aquarium, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacante litoral Bulgaria, cu propuneri de hoteluri din toate statiunile cunoscute.

Unde este Varna Aquarium si cum ajungi aici

Varna Aquarium este localizat in Parcul Primorski, chiar in dreptul plajei din Varna si foarte aproape de Termele Romane si de hotelul Panorama. 

Spre exemplu, daca vii din Nisipurile de Aur, pana la Varna Aquarium vei face intr-o zi fara trafic intens in jur de 25 minute, pentru ca vorbim de o distanta de doar 16,5 kilometri. Dupa ce intri in Varna, vei merge pe bulevardul principal Knyaz Boris I, avand marea si Parcul Primorski pe partea dreapta, urmand sa faci dreapta pe bulevardul Primorski si sa cauti un loc de parcare. 

Te sfatuim sa nu lasi masina la intamplare, ci sa o parchezi pe un loc special amenajat (locurile marcate cu albastru) sau intr-o parcare privata. Daca vrei sa intelegi mai bine sistemul de parcare si plata pentru zona albastra, iti recomandam sa citesti indicatiile de pe acest site

Dupa ce parchezi, o poti lua pe jos, prin parc, pentru a ajunge la acvariu, pe care nu ai cum sa-l ratezi daca vei cauta pe harti “Varna Aquarium”. 

In cazul in care te invarti mai mult prin Varna si nu vei avea la indemana masina personala, trebuie sa stii ca la acvariu poti ajunge si cu unul dintre autobuzele publice 17A sau 20, pana la statiile Baseyna, respectiv Festivalen k-s. 

Ce poti vedea la Varna Aquarium, program si tarif de intrare

Localizat in Parcul Gradina Marii (parcul Primorski), Varna Aquarium este una dintre cele mai cunoscute si vizitate atractii ale acestui oras, fiind relativ similar ca si exponate cu cel din Constanta. 

In linii generale, la Varna Aquarium poti admira zeci de specii de pesti si alte vietuitoare din Marea Neagra, carora li se alatura si pesti de apa dulce si alte exponate. Vizitatorii pot cunoaste aici detalii si informatii despre flora si fauna Marii Negre, pot observa diferite fosile si pot sa cumpere suveniruri la iesire. 

Fiecare acvariu de aici are afisata o descriere in limba bulgara si una in limba engleza. 

Cu toate acestea, o parte dintre turistii care au vizitat recent acvariul din Varna, spun ca desi pentru cei mici vizita este o placere, locul nu are un aspect extrem de modern si ar necesita unele imbunatatiri. 

Experienta la Varna Aquarium nu ar trebui sa-ti rapeasca mai mult de 20 de minute, pentru ca locul nu este unul foarte mare, asadar, iti va ramane suficient timp si pentru celelalte obiective din imediata vecinatate. 

Pretul biletelor de intrare la Varna Aquarium in 2022:

  • adulti – 4 leva
  • copii cu varsta intre 6 si 18 ani – 2 leva
  • copii cu varsta intre 3 si 6 ani – 1 leva

Program de vizitare Varna Aquarium: 

  • iunie – septembrie: zilnic, in intervalul orar 09:00 – 19:00 
  • mai: zilnic, in intervalul orar 09:00 – 17:00
  • octombrie – aprilie: in intervalul orar 09:00 – 17:00, luni – inchis

Ce mai poti sa vizitezi in apropiere de Varna Aquarium 

Pentru ca nu-ti putem spune ca merita sa te deplasezi pana la Varna strict pentru o vizita la acvariu, e bine sa ai in vedere ca in apropiere vei mai avea si alte atractii pe care sa le poti bifa. 

Delfinariul din Varna mai poate fi o varianta potrivita daca-i ai pe cei mici alaturi, iar de la acvariu si pana aici o poti lua pe jos, prin parc, sau poti ocoli parcul cu masina pentru a ajunge mai repede. Programul de la delfinariu variaza in functie de sezon si poate fi verificat in varianta sa actualizata pe acest site

Mai multe informatii despre acest subiect gasesti aici: Vizita la Delfinariul din Varna. Cum ajungi, program spectacole si preturi

Plaja din Varna, pe care o vei gasi chiar langa acvariu, poate fi locul in care tu si cei dragi va puteti bucura de mare, soare si nisip. Are si zone de plaja libera, dar si segmente organizate cu sezlonguri si umbrele in timpul sezonului cald, insa poate deveni ceva mai aglomerata in varf de sezon (iulie-august) si in mod special in weekenduri. 

Iti recomandam sa arunci o privire si pe: Varna Beach si alte plaje frumoase din apropierea acestui oras

Poti face mai apoi o oprire la unul dintre restaurantele de pe malul marii din Varna, caci nu sunt putini cei care spun ca au mancat foarte bine in acest oras, iar bucataria traditionala bulgareasca, dar si preparatele cu peste si fructe de mare, merita incercate. 

La noi pe blog gasesti un articol cu o selectie a catorva dintre aceste locuri: Top 10 restaurante din Varna si ce poti manca la fiecare dintre acestea

Concluzionand, Varna Aquarium merita vizitat daca te afli in vacanta alaturi de copii si daca esti cazat intr-una dintre statiunile apropiate de orasul Varna, insa pentru ca vizita aici va fi una scurta, merita sa-ti completezi programul si cu opriri in alte locuri interesante aflate in apropiere. Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta superoferte pentru vacantele pe litoralul bulgaresc, iar procesul de rezervare este cat se poate de rapid si simplu!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?