Teleferik Alanya si ce sa stii despre plimbarea cu telecabina pana la castel

Teleferik Alanya este telecabina din orasul-statiune Alanya si totodata una dintre cele mai apreciate atractii de care se pot bucura turistii veniti sa-si petreaca vacantele aici. 

Experienta in sine iti ofera posibilitatea de a admira privelisti spectaculoase catre faimoasele plaje Kleopatra si Damlatas, iar odata ajuns la Castelul Alanya, de a descoperi istoria extrem de incarcata a acestui loc si vederea superba catre oras. 

Te invitam sa citesti in continuare mai multe amanunte utile despre plimbarea cu telecabina, iar la noi pe site sa explorezi unele dintre cele mai bune oferte vacante Alanya.

Localizare Teleferik Alanya, program si tarife

Construita in anul 2016 si deschisa in 2017, telecabina din Alanya are statia de plecare in apropierea pesterii si plajei Damlatas, fiind marcata pe Google Maps cu denumirea de “ALANYA TELEFERİK A.Ş.”.

Punctul de pornire mai este cunoscut si cu denumirea de “Damlatas Station”. Plecand de aici, vei face o calatorie de circa 5 minute pana vei ajunge la statia superioara, denumita “Kale Station”, care poate fi reperata pe Google Maps cu numele de “ALANYA TELEFERİK-Kale”. 

Poti accesa o harta cu ambele locatii aici

Telecabina din Alanya functioneaza zilnic, in intervalul orar 09.30 – 21.00, iar tariful pentru o calatorie dus-intors este de 240 lire turcesti/persoana. Pentru a vizita Castelul Alanya la interior, este nevoie sa platesti bilet separat.  

Din Antalya City si pana in Alanya si implicit la Alanya Teleferik sunt 132 kilometri, insa daca nu urmeaza sa te cazezi in zona Alanya, ci in statiunile mai apropiate de Antalya City, e bine sa stii ca si in aceasta zona exista doua trasee de telecabina de care te poti bucura (Tünektepe Teleferik, Olympos Teleferik), fara sa fii nevoit sa vii pana aici pentru o astfel de experienta. 

Distante catre Teleferik Alanya din alte statiuni:

  • distanta Manavgat – Teleferik Alanya: 58 kilometri
  • distanta Side – Teleferik Alanya: 63 kilometri
  • distanta Belek – Teleferik Alanya: 103 kilometri
  • distanta Lara – Teleferik Alanya: 123 kilometri

Ce sa stii despre Teleferik Alanya si ce poti vedea in ziua plimbarii cu telecabina

Lungimea traseului in cazul Teleferik Alanya este de 900 metri, la o inaltime de circa 300 metri deasupra nivelului marii. Sunt 14 telecabine functionale, fiecare dintre acestea cu o capacitate de 8 persoane. Telecabinele ajung in statii la fiecare 20 de secunde, iar intregul sistem este conceput sa functioneze indiferent de sezon. 

HINT: Unul dintre cele mai bune momente in care ai putea sa te bucuri de experienta calatoriei cu telecabina este in preajma apusului, caci privelistea va fi si mai incantatoare ca de obicei. Totusi, acest interval orar poate fi si foarte solicitat, mai ales daca te vei afla aici in miez de vara, cand Alanya este impanzita de turisti. 

Pe site-ul oficial al atractiei gasesti o harta a tuturor obiectivelor pe care le vei putea observa in timpul calatoriei cu telecabina.

Dintre toate, cel mai important este punctul in care vei ajunge, respectiv Castelul Alanya. Acesta include peste 80 de turnuri, 140 bastioane si aproximativ 400 de rezervoare de apa. 

Pornind de la Poarta Ehmedek (locul in care te va lasa telecabina), vei urma o alee care te va duce in partea interioara a castelului. Aici vei putea admira mai multe constructii si ruine din diferite perioade (Alanya Castle a fost ridicat in 1221), iar printre cele mai faimoase se numara Biserica Bizantina, remarcabila din punct de vedere al starii sale de conservare. 

Daca ti-ai propus sa vizitezi majoritatea atractiilor din zona castelului, o idee inspirata poate fi sa-ti iei bilet doar dus cu telecabina si ulterior sa cobori pe jos, caci vei putea explora astfel mai bine si intreaga parte inferioara a domeniului (din spatele versantului), dar si Turnul Rosu si santierul naval de la malul marii. 

In cadrul Turnului Rosu te asteapta si Muzeul Etnografic. 

Mai multe informatii despre vizita la castel gasesti la noi pe blog, in articolul: Alanya Castle, un obiectiv de neratat in timpul vacantei tale in Alanya Turcia

Alte atractii apropiate de Teleferik Alanya

Zona in care a fost construit Teleferik Alanya abunda in atractii de toate felurile, fie ca ne referim la plaje, la pesteri, fie la alte obiective cu multa insemnatate istorica. 

In cazul in care intentionezi sa aloci o zi intreaga plimbarii tale prin Alanya, e bine de stiut ca in imediata apropiere a telecabinei mai poti vedea si:

Plaja Kleopatra este cea mai faimoasa fasie de nisip din zona Alanya. Zona sa de centru se afla la circa 2 kilometri departare de statia de jos a telecabinei. Plaja este premiata Blue Flag si este foarte bine organizata. 

In partea stanga a plajei cum te uiti la mare, fasia de nisip se uneste cu plaja Damlatas, la fel de frumoasa. 

Pestera Damlatas este localizata la doar 500 metri departare de statia de jos a telecabinei. Este prima pestera din Turcia deschisa turismului, fiind descoperita in anul 1948, in timpul unor lucrari in zona de port. 

Damlatas se intinde pe o suprafata de circa 200 metri patrati, iar la interior te asteapta un adevarat spectacol vizual de stalactite si stalagmite de toate dimensiunile. 

Plaja Portakal se intinde pe cealalta parte a peninsulei care gazduieste Castelul Alanya. Pornind de la statia de jos a telecabinei, pana aici ai de strabatut in jur de 3 kilometri. 

Portakal are, de asemenea, distinctia Blue Flag si in plus, ofera o priveliste superba catre castel. 

In loc de concluzie

Plimbarea cu telecabina in zona Alanya este, in mod categoric, considerata una dintre cele mai atractive activitati. Ai ocazia de a privi orasul-statiune de sus, de a te intoarce acasa cu fotografii superbe si de a vizita Castelul Alanya intr-o maniera mai confortabila.

Ti-am starnit apetitul pentru o vacanta in aceasta zona? Nu uita ca la noi pe site gasesti unele dintre cele mai tari oferte vacante Alanya!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?