Duden Waterfalls si aproape totul despre vizita la unul dintre cele mai cunoscute obiective naturale din Antalya

Cascadele Duden se afla in provincia Antalya, localizata in partea de sud a Turciei, in imediata vecinatate a orasului Antalya si sunt considerate unele dintre cele mai populare atractii naturale din aceasta zona turistica. 

Alimentate de raul cu acelasi nume, cascadele au fost venerate pentru frumusetea lor secole intregi si atrag, an de an, zeci de mii de turisti din intreaga lume. 

In continuare te invitam sa descoperi mai multe amanunte despre Duden Waterfalls, iar daca esti tentat sa-ti faci vacanta in aceasta parte a Turciei, la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Antalya, cu zeci de hoteluri din toate statiunile cunoscute.

Localizare Duden Waterfalls si distante din alte statiuni ale Antalyei

Duden Waterfalls isi bucura vizitatorii cu doua puncte de varsare: unul aflat la circa 8 kilometri nord de orasul Antalya si un al doilea, cel de jos, la gura de varsare a raului Duden in Marea Mediterana. 

Ambele sunt spectaculoase si pot fi vizitate in aceeasi zi, gratie distantei mici intre ele – aproximativ 17 kilometri. 

Le poti vizita pe cont propriu sau prin intermediul excursiilor optionale organizate de catre operatorii locali. Daca alegi a doua varianta, vei fi preluat de la hotel, adus inapoi si asistat de un ghid turistic. In plus, vei putea alege un tur care sa includa opriri la mai multe obiective turistice din aceasta zona. 

Unele excursii includ si plimbarea cu telecabina Tünektepe Teleferik, altele includ mici croaziere pe mare, plimbari prin centrul vechi Kaleici din Antalya, etc.

Distante catre Duden Waterfalls (cele de sus) din alte statiuni:

  • distanta Kemer – Duden Waterfalls: 52 kilometri
  • distanta Lara – Duden Waterfalls: 25 kilometri
  • distanta Belek – Duden Waterfalls: 40 kilometri
  • distanta Side – Duden Waterfalls: 74 kilometri

Cum arata Duden Waterfalls 

Cascadele Duden s-au format printr-un proces geologic de durata, pe parcusul a mii de ani, proces care implica dizolvarea rocilor de calcar de catre apa de ploaie. De-a lungul secolelor au fost folosite pentru irigarea plantatiilor de citrice din apropiere, iar in secolul al XIII-lea a fost construita in zona si o moara de apa. 

Duden Waterfalls sunt impartite, asa cum spuneam mai sus, in doua sectiuni:

Cascadele Duden de Sus (cu denumirea locala de Yukarı Düden Şelalesi) – sunt mai mici, insa inconjurate de o vegetatie abundenta si de o priveliste cat se poate de frumoasa. Au in jur de 20 metri inaltime, iar in imprejurimi exista trasee pentru drumetii si zone de picnic. 

Cascadele Duden de Jos (cu denumirea locala de Aşağı Düden Şelalesi) – sunt mai spectaculoase, in general mai populare decat cele de sus, cu o inaltime de circa 40 de metri. Cascadele de jos se varsa direct in Marea Mediterana si ofera peisaje idilice atat de pe uscat, cat si de pe mare. 

Turistii care viziteaza cascadele sunt sfatuiti sa respecte si sa urmeze traseele indicate si sa nu se aventureze prea aproape de margini. In zona cascadelor, stancile pot fi alunecoase si exista riscul de accidentare. 

Asigura-te ca ai incaltamintea potrivita si nu uita sa respecti mediul inconjurator, lasandu-l cel putin la fel de curat pe cat l-ai gasit. 

Pentru accesul in Parcul Duden, in zona cascadelor de jos, exista o taxa modica de intrare. Preturile pot varia de la un sezon la altul. 

Cea mai buna perioada pentru a vizita Duden Waterfalls

Cascadele Duden pot fi vizitate pe intreg parcursul anului, insa daca vrei sa eviti perioadele aglomerate si sa prinzi debitul la apogeu, ar trebui sa vii aici primavara sau toamna. 

In intervalul iulie-august, Duden Waterfalls sunt vizitate de cel mai mare flux de turisti, iar temperaturile ridicate (cu o medie a maximelor de circa 35 grade la umbra) iti pot face experienta mai putin confortabila. 

Cum cel mai probabil vei veni in Antalya pentru a te bucura si de apa marii, unele dintre cele mai bune perioade pentru o vacanta in aceasta zona si implicit pentru o vizita la cascade sunt luna mai, inceputul lunii iunie, sfarsitul lui septembrie sau chiar si inceputul lui octombrie. 

E bine de stiut ca in zona Antalya City, apa marii atinge valori medii de circa 20 grade in mai, insa in luna iunie are in jur de 24 grade, iar in septembrie pastreaza valori similare cu cele din august (circa 27 grade). 

In octombrie, ai destul de multe sanse sa faci baie intr-o apa a marii buna (aproximativ 24 grade). 

Alte obiective apropiate de Duden Waterfalls

Antalya City abunda in atractii istorice si naturale, iar daca ai ales sa vizitezi Duden Waterfalls pe cont propriu si vrei ca in aceeasi zi sa bifezi si alte obiective din apropiere, trebuie sa stii ca te mai poti orienta rapid catre:

Centrul vechi din Antalya este locul in care te asteapta portul vechi, Poarta lui Hadrian, o serie de moschei vechi si minaretele lor inalte, plajele Konyaalti si Mermerli, dar si foarte multe cafenele, restaurante si magazine. 

Kaleici, asa cum mai este cunoscut centrul vechi, este considerat a fi o atractie in sine, iar daca ajungi in Antalya City, e pacat sa-l ratezi. 

Tünektepe Teleferik este traseul de telecabina din apropierea orasului Antalya. Se afla la aproximativ 14 kilometri departare de centru, iar pretul unei calatorii dus/intors este de 15 dolari/persoana. 

Calatoria cu telecabina dureaza 9 minute, iar sus te asteapta o priveliste magnifica spre orasul Antalya si spre Marea Mediterana. 

Termessos este un oras antic localizat intr-o zona inalta, la 35 kilometri de centrul Antalya City. Desi accesul este ceva mai greoi, pentru ca din zona de parcare vei avea de mers pe jos aproximativ 35 minute, amfiteatrul din Termessos iti va oferi una dintre cele mai spectaculoase privelisti de care te-ai putea bucura in zona Antalya. 

Tot aici te asteapta si ruinele a sase temple, Strada Colonadelor, ruinele hamam-ului si o serie de morminte vechi. 

In loc de concluzie

Duden Waterfalls sunt unele dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Antalya si merita vazute atata vreme cat ai ales sa-ti faci concediul in aceasta zona a Turciei. 

Daca ai fost deja la cascade sau urmeaza sa ajungi in viitorul apropiat, asteptam cu interes si feedback-ul tau, iar daca nu ai gasit inca hotelul potrivit, nu uita ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai tentante oferte vacante Antalya!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?