Despre Tünektepe Teleferik, telecabina din apropierea orasului Antalya

Tünektepe Teleferik este unul dintre traseele de telecabina din zona Antalya City, inaugurat in 2017, faimos pentru privelistea superba pe care o ofera spre centrul orasului, dar si spre Marea Mediterana. 

Nu trebuie confundat cu Olympos Teleferik, a carui baza se afla la 50 kilometri distanta, in zona Kemer. 

Poate fi una dintre atractiile ideale pentru familiile cu copii, in mod special pentru cei cazati mai aproape de Antalya City, dar si pentru cei are vor sa se intoarca din vacanta cu poze spectaculoase si cu amintirea unor peisaje de exceptie. 

Te invitam sa descoperi mai multe detalii despre plimbarea cu telecabina Tünektepe Teleferik, iar la noi pe site unele dintre cele mai tentate oferte vacante Antalya, din care sa poti selecta simplu si rapid ce ti se potriveste mai bine 🙂

Localizare Tünektepe Teleferik si distante din statiuni

Statia de la baza Tünektepe Teleferik se afla in zona plajei Sarisu, la doar 14 kilometri departare de centrul orasului Antalya. 

Cei care aleg sa se cazeze in zona plajei Konyaalti (plaja principala a orasului) au de parcurs pana aici doar 6-7 kilometri, ceea ce inseamna in jur de 11-13 minute pe drum, in conditii normale de trafic. 

Poti ajunge aici cu masina personala, cu taxi sau cu autobuzul local. Exista o parcare generoasa in apropierea statiei. 

Un taxi din Antalya City pana la statia de jos Tünektepe Teleferik ar trebui sa coste in jur de 200-300 lire turcesti, caci distanta este mica. Daca vrei sa vii aici cu autobuzul, iti recomandam sa utilizezi aplicatia Moovit. 

Daca nu vrei sa te complici prea mult cu transportul si cu orientarea in spatiu, vei avea la indemana si varianta de a veni aici prin intermediul unei excursii optionale, dintre cele organizate de operatorii locali. 

In cazul unei astfel de experiente, vei avea, cel mai probabil, incluse si alte opriri pe parcursul zilei (unele tururi includ si vizita la Cascadele Duden, tur al centrului vechi din Antalya City, etc.)

Distante intre Tünektepe Teleferik si alte statiuni din Antalya: 

  • distanta Kemer – Tünektepe Teleferik: 30 kilometri
  • distanta Lara – Tünektepe Teleferik: 35 kilometri 
  • distanta Belek – Tünektepe Teleferik: 56 kilometri
  • distanta Side – Tünektepe Teleferik: 89 kilometri
  • distanta Alanya – Tünektepe Teleferik: 150 kilometri 

HINT: Daca esti cazat in zona Kemer si vrei sa te bucuri de o experienta similara, insa la o altitudine mai mare, poti alege Olympos Teleferik. In acest caz, telecabina te va urca pana la 2.365 metri deasupra nivelului marii, iar privelistea este si mai spectaculoasa. 

Mai multe informatii despre aceasta experienta gasesti aici: Olympos Teleferik si ce trebuie sa stii despre plimbarea cu telecabina in zona statiunii Kemer Turcia

Ce sa stii despre Tünektepe Teleferik, cat costa si program de functionare

Calatoria cu telecabina dureaza in jur de 9 minute, iar Tünektepe Teleferik dispune de 36 telecabine, fiecare cu o capacitate de 6 persoane.

Asta inseamna ca intreg sistemul poate transporta in jur de 1200 persoane/ora. 

Sus te asteapta o priveliste magnifica, dar si un restaurant/bar unde poti lua masa si unde te poti relaxa savurand o bautura racoritoare. Meniul poate fi rasfoit aici

Turistii care au fost recent aici spun ca in ultimul an au fost adaugate mai multe terase panoramice, frumos decorate, unde poti face fotografii contra cost. 

Exista toalete atat in partea de jos a Tünektepe Teleferik, cat si la statia de sus. 

Pretul standard pentru turisti este de 15 dolari/persoana (calatorie dus-intors, tarif verificat in data de 18 decembrie 2023), in timp ce copiii cu varsta intre 0-6 ani au gratuitate. 

Pentru a evita cozile, in cazul in care vii aici intr-o perioada aglomerata (iulie-august), este recomandat sa-ti iei bilet online, de pe acest site

Biletele achizitionate online pot fi ridicate de la punctul din spatele parcarii, langa locurile de camping. 

In partea de sus exista si un magazin de unde poti cumpara suveniruri, insa unii turisti care au facut plimbarea cu telecabina relateaza ca acestea au preturi destul de mari, in comparatie cu suvenirurile pe care le gasesti jos, in statiune. 

Alte atractii apropiate de Tünektepe Teleferik

Daca vrei ca in aceeasi zi cu experienta Tünektepe Teleferik sa te bucuri si de alte atractii ale zonei, e bine de stiut ca in imediata apropiere mai exista si:

Plaja Sarisu Kaindlar (Sarisu Kadinlar Plaji) este o plaja partial amenajata cu sezonguri si umbrele ce pot fi inchiriate (100 lire turcesti/sezlongul), insa este destinata exclusiv doamnelor pana in ora 18.00. Dupa 18.00, devine plaja de familie. In zona din spatele plajei exista si un restaurant. 

Plaja Konyaalti este plaja principala atribuita orasului Antalya City, se intinde pe aproximativ 8 kilometri lungime si are mai multe segmente amenajate. Este formata din pietris, iar in zona din spate are mai multe parculete, terase, restaurante, cafenele si alte atractii. 

Muzeul de Arheologie din Antalya este localizat in capatul din stanga al plajei Konyaalti cum te uiti la mare. Aici te asteapta o multime de exponate de o valoare inestimabila, cele mai multe obtinute in urma sapaturilor din orasele antice.

Muzeul este deschis zilnic, ia tariful de intrare este de 340 lire turcesti/persoana. 

Acvariul din Antalya (Antalya Aquarium, asa cum il vei gasi pe Harti), se afla tot in zona plajei Konyaalti si include aproape 40 de acvarii tematice, gazduind totodata si cel mai mare tunel subacvatic din lume. 

Prima sectiune este cea dedicata marilor si oceanelor, insa te asteapta si acvarii cu vietati din pesterile subacvatice sau din marile rauri ale lumii, precum Amazon si Nil.

Tot aici se afla si Snow World Antalya, Muzeul figurilor de ceara si Wild Park (expozitie de reptile din toate colturile lumii). 

In loc de concluzie

Tünektepe Teleferik este una dintre atractiile populare din imediata apropiere a orasului Antalya, ideala pentru cei care vor sa se desprinda cateva ore de la plaja ca sa admire orasul si malul marii de la inaltime. 

Totodata, are avantajul de a fi localizata la mica distanta fata de centru si destul de aproape de alte atractii interesante care pot fi bifate in aceeasi zi. 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Antalya, cu zeci de hoteluri din toate statiunile cunoscute!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?