Green Canyon si totul despre turul cu barca intr-una dintre cele mai frumoase zone ale Antalyei

Daca ai fost deja in Antalya sau pui la cale o vacanta aici in viitorul apropiat, mai mult ca sigur ai auzit de Green Canyon Boat Tour, una dintre experientele populare de care te poti bucura in aceasta zona. 

Green Canyon este, dupa cum probabil ti-ai dat seama deja, un canion care include lacul-rezervor al barajului Oymapinar, inconjurat de Muntii Taurus si de peisaje luxuriante. 

Barajul Oymapinar (Oymapinar Dam) este un baraj artificial construit pe raul Manavgat in anul 1984, cu o inaltime de 185 metri, ridicat in vederea generarii de energie electrica. 

HINT: Stiai ca in Turcia exista in prezent peste 300 de baraje, iar Oymapinar Dam este al patrulea cel mai inalt dintre acestea? 

Mai multe amanunte despre aceasta experienta gasesti in cele ce urmeaza, iar la noi pe site gasesti si unele dintre cele mai bune oferte vacante Antalya, cu zeci de hoteluri din toate statiunile cunoscute.

Localizare Green Canyon Antalya si distante din principalele statiuni 

Barajul Oymapinar este localizat la circa 15 kilometri nord de cascadele Manavgat si la 20 de kilometri departare de centrul orasului Manavgat

Din Antalya City si pana la acest lac de acumulare sunt in jur de 93 kilometri de parcurs (adica aproximativ o ora si 40 de minute intr-o zi cu trafic normal). 

Turistii cazati in Side vor fi in avantaj daca au in plan sa se bucure de un tur cu barca la Green Canyon, caci intre aceasta statiune si lacul de acumulare sunt doar 25 kilometri. 

Cei mai multi dintre vizitatori aleg sa se orienteze catre excursiile optionale organizate de operatorii locali pentru a ajunge la Green Canyon si asta pentru ca sunt asistati de un ghid pe intreg parcursul experientei, dar si pentru ca beneficiaza de preluare de la hotel si de retur. 

La receptia hotelului tau, dar si la punctele agentiilor din statiuni, vei intalni foarte des oferta Green Canyon Boat Tour, al carei program il vom detalia in cele ce urmeaza. 

Distante catre Green Canyon din alte statiuni ale Antalyei:

  • distanta Kemer – Green Canyon: 140 kilometri
  • distanta Lara – Green Canyon: 85 kilometri
  • distanta Belek – Green Canyon: 65 kilometri
  • distanta Alanya – Green Canyon: 76 kilometri

Cum decurge un tur cu barca pe Green Canyon Antalya 

Daca arunci o privire pe fotografiile suprise in aceasta zona, ai avea tendinta sa crezi ca sunt facute poate in Thailanda sau in Indonezia, gratie mediului bogat in vegetatie si a culorii apei. Ei bine, sunt peisaje de care te poti bucura in timpul vacantei tale in Antalya, Turcia, acesta fiind de altfel si unul dintre putinele canioane care ofera turistilor posibilitatea de a face croaziere. 

Poti veni aici si pentru a admira peisajul de pe marginea lacului, pentru a bea o cafea sau pentru a lua masa la unul dintre restaurantele deschise la mal, insa de departe, cea mai apreciata experienta este cea a croazierei care se desfasoara pe parcursul a 17 kilometri. 

Ideala in zilele toride de vara, croaziera pe Green Lake iti va oferi ocazia sa te bucuri de privelistile incantatoare si sa te relaxezi intr-o atmosfera mai racoroasa, gratie apropierii fata de munte si a apei reci din lac. 

Cam asa arata programul unui boat tour Green Canyon:

  • preluare dimineata de la hotel, transport cu autocar/minibus pana la portul barajului Oymapinar
  • tur cu barca pe prima portiune a lacului de acumulare 
  • pauze pentru baie in lac 
  • pauza pentru masa de pranz la restaurantul din apropiere (in cele mai multe cazuri, masa si bauturile sunt incluse in pretul excursiei)
  • continuarea turului cu barca 
  • revenire in port si ulterior la hotel 

Un astfel de tur dureaza de regula intre 8-9 ore, fiind perceput drept un full day tour. Se organizeaza plecari din toate statiunile cunoscute ale Antalyei (Kemer, orasul Antalya, Lara, Belek, Side, orasul Manavgat, Alanya, etc.) Se recomanda sa iei la tine costumul de baie, prosopul, crema cu factor de protectie, sapca/palarie si bineinteles aparatul foto/telefonul 🙂 

Preturile pentru aceasta experienta se invart undeva pe la 30 euro/adult si 15 euro/copil, insa pot sa difere de la un operator la altul. 

ATENTIE: Exista si alte tipuri de croaziere, in alte zone ale raului Manavgat. Acelea au de regula inclusa o plimbare pe rau intr-o zona mai joasa si ulterior o oprire la Cascadele Manavgat si eventual in bazarul din Manavgat. Sunt diferite ca si experienta fata de Green Canyon Boat Tour. 

Alte atractii care pot fi vazute in apropiere de Green Canyon Antalya 

Daca ti-ai propus sa ajungi in zona Green Canyon pe cont propriu sau esti cazat intr-una dintre statiunile ceva mai apropiate, trebuie sa stii ca la distante rezonabile fata de aceasta atractie mai exista si alte lucruri interesante de vazut. Mai jos ti-am pregatit cateva exemple in acest sens:

Cascadele Manavgat sunt localizate la doar 15 kilometri departare de Green Canyon si reprezinta un alt obiectiv important al locului. Desi nu au o inaltime impresionanta, acestea surprind prin latimea care atinge in jur de 40 de metri si prin debitul foarte mare al apei. 

Peisajul in sine este cat se poate de frumos si in aceasta zona, iar in imediata apropiere a cascadelor au fost construite o platforma de lemn ideala pentru cei care vor sa faca fotografii, dar si un restaurant. 

Bazarul din Manavgat este unul dintre cele mai mari si mai apreciate din Antalya. Are o parte acoperita, care este deschisa zilnic, dar si o piata in aer liber (un fel de local market), organizata in zilele de luni si joi pe stradutele adiacente. 

Gasesti aici mai toate lucrurile care ti-ar putea trece prin minte: incepand cu condimente, fructe si legume proaspete, diferite preparate locale, miere, ulei si pana la suveniruri, articole de imbracaminte, obiecte de decor si multe altele. 

Ruinele orasului antic Lyrbe sunt localizate la doar 19 kilometri distanta de Green Canyon.

Situl arheologic mai poarta si denumirea de Seleukaia, iar aici poti admira ramasitele zidurilor care inconjurau asezarea, una dintre cele mai bine conservate agore din regiune, necropola, ruinele unui templu doric si mai multe porti, aflate, de asemenea, intr-o stare foarte buna. 

Ruinele orasului antic Side se afla tot in apropiere si ar fi pacat sa le ratezi daca ai in plan sa treci pe aici. Aproape de malul marii te asteapta ramasitele templelor lui Apollo si al Atenei, dar si fascinantul teatru din Side, cu o capacitate de circa 15.000 de locuri.

Daca iubesti istoria, poti face o scurta oprire si pe la Muzeul din Side. 

In loc de concluzie

Green Canyon este una dintre cele mai potrivite atractii din Antalya pentru acei turisti care iubesc plimbarile in natura. Poate fi o ocazie perfecta sa iei o pauza de cateva ore de la plaja, pentru a te bucura de o atmosfera mai racoroasa si de peisaje incantatoare, iar faptul ca intreaga zona este presarata si cu alte atractii reprezinta un avantaj. 

Daca ai fost deja intr-o astfel de croaziera, asteptam cu interes feedback-ul tau, iar daca ai in plan sa mergi in aceasta parte a Turciei, insa nu ai gasit pentru moment hotelul potrivit, te invitam sa descoperi la noi pe site unele dintre cele mai tentante oferte vacante Antalya!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?