Jambiani Beach Zanzibar. Cum arata una dintre cele mai frumoase plaje ale insulei

Zanzibar este una dintre destinatiile ideale pentru amatorii de plaje cu aspect cat se poate de exotic, nisip alb, palmieri si ape in diferite nuante de turcoaz. In multimea de astfel de locuri interesante de la malul oceanului se distinge si Jambiani Beach, plaja satului cu acelasi nume, pe care merita sa o descoperi daca-ti planifici o vacanta in aceasta insula. 

Fie ca alegi sa vii aici prin intermediul unei excursii organizate, fie ca alegi sa o vizitezi pe cont propriu, e posibil ca detaliile de mai jos sa-ti fie de folos in cazul unei opriri la Jambiani.

Unde este localizata Jambiani Beach Zanzibar si cum ajungi aici 

Plaja satului Jambiani se afla pe coasta de sud-est a insulei, la circa 57 kilometri distanta de Stone Town. 

Din Stone Town si pana aici ar trebui sa faci in jur de o ora si jumatate cu masina, iar daca vii dispre Nungwi, distanta pe care va trebui sa o parcurgi va fi si mai mare, respectiv de aproape 96 kilometri. 

Din Paje si pana in satul Jambiani sunt in jur de 7,5 kilometri, iar din satul Bwejuu si pana aici ai de parcurs in jur de 11 kilometri. 

Din Stone Town poti ajunge la Jambiani si cu autobuzul local (dala dala), iar pretul unei calatorii va fi moderat (aproximativ 2 dolari), insa nivelul de confort s-ar putea sa nu fie tocmai ridicat. Micile autobuze se aglomereaza si au statii destul de dese. Mai exista si varianta de shuttle bus, putin mai scumpa (aproximativ 10 dolari), dar si varianta de transport cu taxi-ul, cea mai scumpa dintre toate (in jur de 50 dolari). 

Pentru shuttle bus, poti verifica orarul, preturile si statiile pe acest site, unde poti face si rezervari. 

Totusi, o modalitate destul de des intalnita prin care multi turisti ajung la Jambiani Beach este prin intermediul unui tur de o zi, cu ghid local, la care te poti inscrie fie la hotelul tau, fie la agentiile din statiunile mai mari. Aceste tururi includ opriri la mai multe atractii din zona si-ti asigura preluarea de la hotel, returul, dar si asistenta unui ghid pe intreg parcursul experientei. 

Cum arata Jambiani Beach Zanzibar si ce facilitati sunt in zona

Cei mai multi dintre turistii care au vizitat Jambiani Beach spun ca ar reveni oricand , intrucat locul este cat se poate de frumos. Si totusi, din proprie experienta, iti putem spune ca Jambiani e poate mai mult de atat. E un loc din care simti ca nu vrei sa mai pleci. 

Revenind insa cu picioarele pe pamant, vei gasi aici o plaja lunga de cativa kilometri, cu nisip alb fin, cu palmieri, tablou completat de o apa de-un albastru surprinzator de deschis. 

Jambiani Beach este potrivita mai degraba acelor turisti care vor sa aiba parte de relaxare si de un loc in care sa poata avea o experienta culturala. Vei observa ca la reflux, cand apa se retrage cu cateva sute de metri, scotand la suprafata o multime de corali si alte vietuitoare marine, localnicele vin la cules de alge.

Pentru a ajunge la o apa buna pentru inot, vei avea asadar de strabatut aceasta portiune, pe care e bine sa o parcurgi purtand incaltaminte speciala pentru apa. Talpile tale iti vor multumi pentru asta 🙂 

Te-ar putea interesa si: Top 15 cele mai frumoase plaje din Zanzibar

Totusi, cea mai buna perioada pentru a te bucura de inot aici este pe timp de flux. 

In zona exista variante de cazare sufuciente, la fel cum exista si o serie de restaurante cu preparate foarte bune. Nu te astepta totusi ca preturile sa fie prea mici. 

Printre restaurantele cu recomandari din aceasta zona se numara Blue Oyster, Fadhil Restaurant, Karibu sau Lustania. 

In dreptul unor unitati de cazare sau baruri vei gasi pe plaja si o oarecare organizare cu sezlonguri si umbrele, insa pe cea mai mare portiune a sa, Jambiani Beach este neamenajata. 

Poti face si un tur al satului Jambiani, de preferat organizat, alaturi de ghid, pentru a observa obiceiurile localnicilor, procesul de recoltare a ierburilor marine, ritualuri de vindecare autohtone si o multime de alte lucruri interesante. 

Nu uita ca este recomandat sa ceri acordul localnicilor inainte de a le face poze, iar daca vrei sa daruiesti ceva copiilor de aici, e mai politicos sa o faci prin intermediul parintilor. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Jambiani Beach si alte informatii utile 

Spre deosebire de alte plaje mai animate si mai populare din Zanzibar, Jambiani Beach nu este atat de aglomerata, ceea ce o face sa fie buna de vizitat indiferent de perioada in care te afli in vacanta aici. 

In Zanzibar, sezonul ploios se desfasoara de regula intre martie si mai, iar in perioada iunie-octombrie vorbim despre zile calde si uscate, insa si despre un flux de turisti mai mare. 

Intre ianuarie si martie, vei intalni mai putini turisti, insa temperaturile vor fi in continuare bune pentru plaja, iar in perioada noiembrie-decembrie, ceva mai multe sanse de ploaie, insa nu suficiente cat sa-ti dea vacanta peste cap 🙂

Daca nu urmeaza sa te cazezi in aceasta zona si intentionezi sa vizitezi Jambiani Beach fie doar si pentru o zi, vei avea la dispozitie mai multe variante de tururi care sa includa si opriri la alte atractii din zona.

Jozani Forest, padurea tropicala care gazduieste celebrele maimute rosii colobus, se afla la circa 25 kilometri distanta de Jambiani Beach. 

Faimoasa plaja Paje, dar si restaurantul The Rock Zanzibar (a carui imagine o poti remarca pe o multime de pliante turistice si reclame cu Zanzibar) sunt localizate la 7,7 si respectiv 20 kilometri nord de Jambiani. 

Kuza Cave, o pestera care gazduieste o piscina naturala spectaculoasa, se afla la doar 3,5 kilometri de Jambiani Beach, ceea ce inseamna ca s-ar putea sa poti include in program si o oprire aici. 

In loc de concluzie

Una dintre cele mai speciale si aspectuoase plaje ale Zanzibarului este Jambiani Beach, pe care iti recomandam sincer sa o bifezi daca vei ajunge in aceasta zona, caci va face obiectul unei experiente de neuitat.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Zanzibar?