Safari Blue Zanzibar si delfinii din Golful Menai. Aproape totul despre acest tur deosebit de popular

Cei care-si petrec vacantele in Zanzibar au de ales dintr-o multime de variante de excursii optionale, asta si pentru ca intreaga insula este deosebit de ofertanta la capitolul atractii si activitati turistice. Safari Blue Zanizbar este unul dintre cele mai renumite astfel de tururi, motiv pentru care ai toate sansele sa-l observi in oferta multora dintre operatorii locali. 

In ce zona are loc acest tur, cum decurge si cum este mai bine sa procedezi atunci cand alegi sa te inscrii la aceasta experienta – pentru fiecare dintre aceste intrebari gasesti raspunsuri putin mai jos, astfel incat la fata locului sa-ti fie mai usor sa te orientezi.

Ce este Safari Blue Zanzibar si cum te poti inscrie la acest tur

Safari Blue Zanzibar este o excursie optionala care implica explorarea ariei marine protejate din Menai Bay, localizat in partea de sud-est a insulei Zanzibar. Aceasta arie include recife de corali, care gazduiesc o viata marina spectaculoasa, paduri de mangrove, diferite specii de pasari salbatice, delfini si alte atractii superbe ale naturii. Plecarea se face din zona Fumba Beach, iar unii dintre operatori asigura in pretul experientei si preluarea turistilor de la hotel, in timp ce altii o pot oferi contracost, cu o rezervare in prealabil. 

Mai mult ca sigur vei observa oferte pentru Safari Blue Zanzibar la multi dintre operatorii locali, mai ales daca esti cazat intr-o asezare mai animata precum Stone Town, Nungwi, Paje sau altele, insa ar trebui sa gasesti astfel de oferte si la receptia hotelului tau, dar si online. 

Numele de “The Safari Blue” este purtat si de o companie locala care opereaza acest tur incepand cu anul 1995, acestia sustinand ca sunt singura companie licentiata sa foloseasca Safari Blue TM. La ei vei gasi mai multe variante ale acestui tur (cea clasica – The Safari Blue Experience, Safari Blue Bubble Boat si Private Dhow Charter). Prima este varianta in care mergi in excursie alaturi de un grup mai mare, celelalte doua sunt fie cu grup restrans, fie cu barca privata, iar pretul este, evident, unul mai mare. 

In general, preturile pentru un tur Safari Blue Zanzibar incep de la 45 dolari/persoana si pot ajunge chiar si la cateva sute de dolari, in cazuri in care optezi pentru transport privat si alte servicii premium. In general, daca sunteti mai multi, pretul per persoana va fi mai avantajos. 

Cum decurge Safari Blue Zanzibar

Experienta Safari Blue Zanzibar are o durata de circa 7-8 ore. Vei fi preluat de la hotel devreme si adus in punctul de imbarcare, in jurul orei 8 dimineata. De la plaja Fumba vei pleca pe o barca traditionala dhow (sau alta, in functie de varianta turului pentru care ai optat), urmand sa te intorci inapoi pe insula mare (Zanzibar Island – Unguja) in jurul orei 16.00. 

Unii dintre operatori spun si ca turul include observarea delfinilor pe traseu, insa trebuie sa iei in calcul ca sansele sa poti vedea simpaticele mamifere sunt undeva la 50%. 

Pe parcursul experientei, vei face opriri pentru snorkeling, vei explora laguna cu mangrove din insula Kwale (piscina naturala), vei face o oprire pe o mica insula formata dintr-o fasie de nisip si vei lua masa de pranz care include peste si fructe de mare de provenienta locala. 

Insula Kwale are o suprafata de circa 7 kilometri patrati si gazduieste o padure de mangrove care se intinde pe aproximativ 300 de hectare.

Mai multe organizatii lupta pentru protejarea padurii de mangrove de aici si a unor specii foarte rare precum dugongii, rechinii balena si testoasele. 

Cei mai multi dintre operatori ofera incluse in pachet si gustari, bauturi racoritoare, fructe si cafea. De asemenea, echipamentul de snorkeling iti va fi asigurat, teoretic, de catre cei cu care ai plecat.

Daca totusi vrei sa te asiguri ca respecti toate masurile de igiena sau ca ai un echipament potrivit masurilor tale, poti veni cu al tau (ochelari, teava sau o masca de snorkeling tip full face – la mare cautare in prezent, alaturi de labe de inot). 

Alte sfaturi utile daca mergi in Safari Blue Zanzibar 

Daca vrei cu orice pret sa te bucuri de acest tur cat te vei afla in Zanzibar, alege o varianta in care sa fii preluat de la hotel si adus inapoi. Este mai comoda, te scuteste de stresul cu transportul pana in locul din care pleaca barca si esti asistat pe intreg parcursul zilei. 

Fiind vorba despre unul dintre cele mai populare tururi cu plecare din Zanzibar, e posibil ca in anumite perioade sa intalnesti aglomeratie in punctele in care te vei opri. 

Te sfatuim sa alegi operatorul in functie de recenziile si recomandarile pe care acesta le-a strans de-a lungul timpului si nu neaparat dupa costul cel mai mic sau prima oferta care ti-a iesit in cale. Inscrie-te la acest tur printr-o agentie, nu la propunerea vreunui localnic care detine o barca si care se ofera sa te duca.

Respecta locurile in care mergi, mai ales ca vei ajunge intr-o arie marina protejata. Anumiti turisti spun ca au vazut si gunoaie in unele puncte in care s-au oprit pe parcursul turului, asadar ai grija ca orice ambalaj, sticla de plastic, etc sa ajunga acolo unde trebuie. 

Ia-ti cu tine crema cu factor de protectie ridicat, pentru ca te vei expune inevitabil destul de mult la soare, o sapca si eventual un tricou deschis la culoare. 

In cazul in care vei observa delfinii, nu incuraja alergatul acestora cu barca si nici saritul in apa pentru a inota alaturi de ei. Aceste practici nu sunt considerate etice. 

Te-ar putea interesa si: Top excursii optionale Zanzibar. Care sunt cele mai populare tururi pe care le poti face pe insula

In loc de concluzie,

Safari Blue Zanzibar este, fara doar si poate, una dintre cele mai cunoscute variante de excursii optionale cu plecare din Zanzibar, iar peisajele de care te vei putea bucura sunt, indiscutabil, cat se poate de frumoase. Alege un operator cu recomandari si bucura-te intr-un mod responsabil de aceasta parte a arhipelagului Zanzibar.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Zanzibar?