Lara Beach, cea mai lunga plaja de nisip din Antalya

Localizata in imediata vecinatate a orasului Antalya, plaja statiunii Lara este recunoscuta la nivel mondial ca fiind una dintre cele mai bune si mai lungi plaje de nisip din aceasta zona a Turciei. 

Lara Beach este renumita in mod particular pentru multitudinea de resorturi ultra all inclusive (cele mai multe de lux) ridicate aici, arhitectura unora dintre acestea fiind inspirata din locatii celebre (Venetia, Kremlin, Palatul Topkapi) sau realizata chiar sub forma de replici ale unor nave precum Titanic sau Concorde. 

Poate fi un loc ideal pentru vacantele in familie sau pentru cei care au nevoie de relaxare din plin atunci cand merg la malul marii, iar mai multe amanunte utile despre vizita aici poti sa descoperi in cele ce urmeaza. 

Totodata, la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacanta Antalya, inclusiv cu hoteluri din zona statiunii Lara.

Unde este Lara Beach si distante din principalele statiuni

Lara Beach se afla la 14 kilometri departare de centrul orasului Antalya, ceea ce inseamna ca intre cele doua ar trebui sa faci, intr-o zi cu trafic normal, cam jumatate de ora. De la Aeroportul International Antalya si pana la Lara Beach distanta este similara – un alt avantaj pentru cei care vor sa se bucure de comoditate in vacanta. 

Poti ajunge usor in zona Lara Beach si cu dolmusul (caz in care costurile vor fi scazute), dar si cu taxiul (preturile sunt moderate, e bine sa cazi de acord cu soferul asupra tarifului inainte sa pornesti la drum). 

Distante catre Lara Beach din alte statiuni:

  • distanta Kemer – Lara Beach: 57 kilometri
  • distanta Belek – Lara Beach: 23 kilometri
  • distanta Side – Lara Beach: 65 kilometri
  • distanta Alanya – Lara Beach: 125 kilometri

Daca ai in plan sa vii in Lara cu masina, iti recomandam sa arunci o privire si pe articolul: Drumul spre Antalya cu masina. Cel mai bun traseu si distante catre toate statiunile cunoscute

Cum arata Lara Beach si ce servicii sunt disponibile la aceasta plaja

Lara Beach este cea mai lunga plaja de nisip din zona Antalya, cu o intidere de peste 12 kilometri. Un segment de 2 kilometri din partea de vest este organizat drept plaja publica, in timp ce restul plajei este administrat in general de hotelurile localizate in prima linie. 

PLaja Lara este formata dintr-un nisip maro, de culoare deschisa, iar apa marii este descrisa ca fiind in general mai calda si mai linistita in aceasta parte, comparativ cu apa din zona plajei Konyaalti, care se afla in vestul orasului Antalya. Plaja a fost premiata cu distinctia Blue Flag, are puncte de salvamar, dusuri, cabine de schimb. 

In plus, intrarea in apa are o panta lina spre medie, ceea ce inseamna ca plaja este potrivita si pentru familiile cu copii.  

Unele portiuni de plaja sunt administrate de diferite cluburi sau beach baruri si pot impune vizitatorilor o taxa de acces, in care sunt incluse sezlongurile si umbrelele. 

Doritorii pot practica aici diferite sporturi acvatice, parasailing, scuba diving, plimbari cu jet ski, iar daca te vei caza chiar in Lara vei fi avantajat si de apropierea fata de Antalya City si ale sale atractii. 

In capatul din dreapta al plajei cum te uiti la mare exista si un parc, dar si deja cunoscuta expozitie de sculpturi in nisip – Sandland, care se desfasoara pe o suprafata de circa 10.000 de metri patrati. 

In lunile calde (mai – octombrie) expozitia este deschisa in intervalul orar 09.30 – 21.00, iar biletele pentru adulti costa in  jur de 280 lire turcesti, in timp ce biletele pentru copiii cu varsta intre 3-12 ani costa 140 lire turcesti. Copiii mai mici de 3 ani au gratuitate.

Cea mai buna perioada pentru o vacanta in zona Lara Beach

Lara Beach este una dintre cele mai populare zone de vacanta din Antalya, motiv pentru care in miez de vara poate fi si foarte aglomerata. 

In plus, media temperaturilor maxime poate depasi, in intervalul iulie-august, 35 grade la umbra in zona Lara, ceea ce inseamna ca trebuie sa te astepti la o caldura destul de deranjanta, daca alegi sa-ti faci vacanta aici in mijlocul verii. 

Cea mai calda apa a marii o vei intalni aici in august, cand inregistreaza o medie de 27 de grade, temperaturi relativ similare inregistrandu-se si in lunile iulie si septembrie. 

In mai – iunie, apa marii are intre 20-24 de grade, in timp ce in luna octombrie, ai in continuare sanse sa te bucuri de o apa a marii buna pentru baie, cu valori medii de circa 24 de grade. 

Asadar, daca nu-ti place aglomeratia si nici nu esti foarte prietenos cu caldura, o idee buna poate fi sa vii in Lara in extrasezon. Totodata, vei beneficia si de preturi mai avantajoase la cazare. 

Alte plaje apropiate de Lara Beach 

In general, cei care aleg sa-si faca vacantele in zona statiunii Lara opteaza sa se relaxeze in majoritatea zilelor la plaja de aici. Vor avea la indemana si o serie de excursii optionale foarte interesante, pe care te invitam sa le explorezi aici, dar si foarte multe servicii si facilitati chiar in resort. Daca esti tentat totusi sa incerci si alte plaje, unele dintre cele mai la indemana vor fi urmatoarele:

Plaja Konyaalti se afla la 21 kilometri departare de Lara Beach si este considerata a fi plaja principala a orasului Antalya. Si in acest caz poti intalni aglomeratie in miez de vara, dar si toate serviciile si conditiile de care ai nevoie pentru a te relaxa asa cum se cuvine la malul marii. 

Spre deosebire de Lara Beach, Konyaalti este formata mai mult din pietris. In zona din spatele plajei a fost redeschis in 2019 Beach Park Konyaalti, o zona de promenada cu mai multe cafenele, restaurante si baruri. 

Plaja Mermerli este o plaja de dimensiuni micute, aflata in imediata apropiere a centrului vechi din Antalya. Are un aspect diferit, fiind amenajata cu sezlonguri si umbrele amplasate pe platforme de lemn. Pentru a ajunge la baza plajei e nevoie sa cobori o serie de scari, iar in plin sezon devine, de asemenea, foarte aglomerata. 

Se plateste o taxa de intrare, care include sezlongul si umbrela, plaja fiind administrata de catre restaurantul cu acelasi nume, localizat in zona de sus. 

Aceasta poate fi genul de plaja potrivita pentru cei care vor sa viziteze atractiile din zona veche, urmand sa se relaxeze mai apoi cateva ore la malul marii, insa nu putem vorbim despre o plaja comoda, nicidecum ideala pentru familiile cu copii. 

Intre Antalya City si Lara se remarca si alte plaje micute, asemanatoare ca si aspect cu Mermerli. Adalar Beach Club, Antalya Hamitbey Plajı, Bronx Beach Club sunt cateva dintre aceste locuri. 

In loc de concluzie

Lara Beach este una dintre cele mai potrivite plaje pentru familiile cu copii si pentru cei care au nevoie de o intindere generoasa de nisip atunci cand se bucura de mare si de soare. Este bine organizata, are avantajul de a fi localizata aproape de Antalya City si-ti ofera posibilitatea sa te cazezi intr-unele dintre cele mai renumite resorturi din zona Antalya. 

Nu uita sa arunci o privire la noi pe site pentru a vedea unele dintre cele mai tari oferte vacante Antalya, cu zeci de hoteluri din care sa poti selecta simplu si rapid ce ti se potriveste mai bine. 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?