Polychrono Beach, una dintre cele mai lungi plaje din Halkidiki

Bratul Kassandra Halkidiki isi asteapta an de an vizitatorii cu unele dintre cele mai bine organizate plaje, multe dintre acestea premiate cu distinctia Blue Flag si cat se poate de potrivite pentru relaxare asa cum se cuvine. 

Una dintre acestea poate fi chiar Polychrono Beach, o plaja lunga si nisipoasa, cu ape turcoaz si cu un aspect usor mai ingust, aflata in relativa apropiere a statiunii Kallithea. 

Mai multe amanunte despre aceasta plaja poti sa descoperi in cele ce urmeaza, iar daca nu ai gasit inca locul potrivit pentru cazare, la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Kassandra, cu zeci de variante din toate statiunile cunoscute ale bratului.

Unde este Polychrono Beach si distante din principalele statiuni

Plaja statiunii Polychrono este localizata pe coasta de est a bratului Kassandra, intre statiunile Kriopigi si Hanioti

Din animata statiune Kallithea si pana aici sunt 12 kilometri, drum care se parcurge cu masina in aproximativ 15 minute, intr-o zi cu trafic normal. 

Din Nea Potidea, aflata la intrarea pe brat, si pana la aceasta plaja sunt 31,5 kilometri, iar din Nea Fokea ai de parcurs pana aici in jur de 20 kilometri. 

Orasul Salonic se afla la o distanta de 101 kilometri fata de aceasta plaja, iar partea buna e ca poti ajunge in Polychrono si cu autobuzele locale KTEL.

Programul curselor si tarifele pot fi verificate pe acest site

HINT: Ai grija sa introduci in campul destinatiei denumirea de “POLYHRONO”. 

Spre exemplu, din Salonic si pana aici vei face cu autobuzul intre 105-125 minute (in functie de trafic), iar pretul unei calatorii este de 11 euro/persoana. 

Daca vrei sa te deplasezi rapid din Kallithea catre aceasta plaja, e bine de stiut ca autobuzele KTEL fac 15 minute, iar pretul unei calatorii este de 1.60 euro/persoana. 

Cum arata Polychrono Beach si ce servicii gasesti aici

Plaja Polychoro este o plaja lunga (se intinde pe circa 7 kilometri), formata din nisip si cu un aspect relativ ingust. 

Intrarea in mare este lina, ceea ce o face sa fie potrivita si pentru familiile cu copii, insa unul dintre dezavantaje este faptul ca la mal exista pietre, in mod special in partea din dreapta a plajei cum te uiti la mare. 

De aceea, e bine sa ai pregatita acea incaltaminte speciala pentru intreaga familie, caci in zona au fost observati arici de mare, iar talpile tale trebuie ferite de astfel de evenimente 🙂 

Daca nu ai la tine cipici speciali, stai fara griji, ii vei gasi fara prea mari batai de cap la unul dintre micile magazine cu articole de plaja aflate in zona din spate. 

Tot aici gasesti si o alee pietonala cu mai multe restaurante, terase, centre de sporturi acvatice, asadar, vei avea la indemana mai toate serviciile necesare unei experiente confortabile. 

Segmentele amenajate cu sezlonguri si umbrele alterneaza cu zonele de plaja libera la Polychrono Beach, iar sezlongurile pot fi ocupate de regula in schimbul consumatiei de la beach barurile din spate. 

In cazul in care vrei sa stai chiar in primul rand de sezlonguri, e posibil ca suma impusa pentru consumatia minima sa fie una mai mare. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Polychrono Beach

Polychrono Beach este o plaja destul de populara a bratului Kassandra, motiv pentru care in plin sezon e posibil sa o gasesti cam aglomerata, dupa cum au remarcat si unii turisti veniti aici la jumatatea lui august 2023. 

Fiind ceva mai ingusta, sunt sanse sa ti se para inghesuita si sa nu gasesti sezlong acolo unde-ti doresti, daca nu vii la primele ore ale diminetii. 

Unele dintre cele mai bune perioade pentru o vacanta in Kassandra si implicit la Polychrono Beach sunt sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie. 

In aceste cazuri, temperaturile sunt mai placute (apa marii este inca buna pentru baie, mai ales in septembrie, cand pastreaza valori aproape similare cu cele din august), iar fluxul de turisti este mai scazut. Bonus, si preturile la cazare sunt mai prietenoase cu buzunarul 🙂 

Alte plaje apropiate de Polychrono Beach

Polychrono Beach mai are un avantaj, acela de a fi localizata intr-o zona binecuvantata cu mai multe plaje frumoase. Astfel, daca nu ai stare si vrei sa bifezi cat mai multe locuri interesante de la malul marii in aceasta zona, e bine de stiut ca te vei putea indrepta usor si catre: 

Plaja Kriopigi se afla in continuarea plajei Polychrono, in stanga cum te uiti la mare. Si in acest caz aspectul este usor mai ingust, cu portiuni organizate cu sezlonguri, alaturi de zone de plaja libera. Tot aici gasesti si deja celebrul Aktéon Seaside Bar (cu peste 1000 de recenzii pe Google). 

Plaja Kallithea este generoasa, foarte bine amenajata, si cu un segment ceva mai ingust de plaja libera in partea stanga cum te uiti la mare. In spatele acestei zone gasesti si ruinele templului Ammon Zeus, unde intrarea este gratuita. 

Aceasta plaja este localizata la circa 12 kilometri departare de Polychrono Beach. 

Plaja Hanioti se afla in dreapta plajei Polychrono, la o distanta de aproximativ 5 kilometri. Si in acest caz vorbim despre o plaja populara, foarte bine organizata, cu o multime de terase/taverne in zona din spate. 

Plaja Glarokavos este localizata la 13 kilometri departare de Polychrono si este una dintre cele mai speciale ale bratului. Are in zona din spate o mica laguna, unde sunt ancorate barcutele localnicilor, pe portiunea din stanga un mic parc acvatic cu atractii gonflabile, iar pe portiunea din dreapta o multime de spatiu pentru cei care vor sa faca plaja pe prosop. 

Desigur, nici de aici nu lipsesc cateva segmente amenajate cu sezlonguri si umbrele, alaturi de o serie de beach baruri. 

In loc de concluzie

Polychrono Beach este una dintre plajele cunoscute de pe coasta de est a bratului Kassandra, potrivita familiilor cu copii care cauta intrare lina in mare si acces usor la diferite servicii (restaurante, mici magazine, etc.). Devine aglomerata in varf de sezon, insa acest aspect mai putin placut poate fi relativ compensat de lungimea fasiei de nisip, care se intinde practic intre statiunile Hanioti si Kriopigi. 

Nu uita sa arunci o privire la noi pe site, unde ti-am pregatit unele dintre cele mai tari oferte vacante Kassandra, inclusiv cu propuneri de hoteluri din zona Polychrono!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?