Vacanta in Polychrono, statiunea incarcata de istorie din estul bratului Kassandra

Pe coasta de est a bratului Kassandra, la 95 kilometri departare de orasul Salonic, Polychrono (sau Polichrono) isi asteapta vizitatorii cu o plaja lunga de cativa kilometri si cu toate conditiile potrivite unei vacante asa cum se cuvine. 

Polychrono este preferata in mod deosebit de catre familiile cu copii, caci viata de noapte nu este atat de activa aici, iar intrarea in mare este lina. Desigur, apropierea fata de animata statiune Kallithea reprezinta un plus pentru cei care vor totusi sa se bucure si de distractie la ceas de seara. 

In cele ce urmeaza gasesti mai multe detalii despre vacantele in Polychrono, si pentru ca ne place sa ne ocupam de concedii de la un capat la altul, la noi pe site gasesti si unele dintre cele mai bune oferte vacante Kassandra, inclusiv cu hoteluri din zona Polychrono.

Ce sa stii despre Polychrono Halkidiki 

Un lucru mai putin cunoscut despre aceasta statiune populara a Kassandrei este faptul ca locul in sine este cat se poate de incarcat de istorie. 

Polychrono este localizat chiar pe ruinele anticei asezari Neapolis, lucru confirmat de cercetarile arheologice facute in aceasta zona. 

Neapolis ar fi fost infiintat incepand cu anii 650 i.Hr. de catre colonistii din Eretria, asezarea supravietuind numeroaselor invazii si atacuri din perioada urmatoare. Abia in anul 540 d. Hr., Neapolis ar fi fost distrus de catre huni, insa in secolul al XI-lea d.Hr. a fost reconstruit de catre fermieri. 

Numele de “Polychro” a fost atribuit asezarii, gratie aspectului colorat si bogat in flori al locului. In timpul revolutiei din 1821, satul a fost complet incendiat, urmand ca ani mai tarziu sa fie reconstruit de catre supravietuitorii care s-au intors acasa. 

In prezent pot fi observate in Polychrono dealul Acropolei orasului antic, cimitirul antic si biserica crestina cu coloane de marmura. 

Polychrono are peste 1000 locuitori permanenti, ale caror principale surse de venit sunt turismul, agricultura si productia mierii. 

In centrul statiunii se afla biserica Sf. Atanasie ridicata in anul 1912 si nu foarte departe de aceasta este localizata si biserica “Nasterea lui Hristos”, cladita in 1863. 

Statiunea este una dintre cele mai cunoscute de pe coasta de est a Kassandrei, are o multitudine de unitati de cazare care gazduiesc turisti odata cu inceperea sezonului cald, taverne, baruri, supermarketuri, ATM-uri, farmacie, asadar, toate conditiile pentru cei care prefera sa-si faca vacanta intr-o destinatie comoda. 

Motive pentru o vacanta in Polychrono

Esti tentat sa-ti rezervi cazare in Polychrono, insa simti ca ai mai avea nevoie de o serie de argumente ca sa poti lua aceasta decizie? Iata cateva alte atuuri ale acestei statiuni: 

  • are una dintre cele mai lungi plaje din Halkidiki. Plaja Polychrono se intinde pe aproximativ 7 kilometri, are multe segmente organizate si mai toate facilitatile de care ai avea nevoie cat te relaxezi la malul marii 
  • ai de ales dintre multe tipuri de unitati de cazare, pentru toate gusturile si pentru toate buzunarele. Gasesti aici atat hoteluri si vile cu tarife modeste, cat si optiuni cu servicii si facilitati mai pretentioase. 
  • se afla la mica distanta de Kallithea, una dintre cele mai animate statiuni ale bratului, unde viata de noapte este cat se poate de activa
  • poti vizita relativ usor atractii din imprejurimi (lacul Mavrobara, satul Afitos, dar si plaje precum Hanioti, Kriopigi sau chiar celebra Glarokavos)
  • poti practica diferite sporturi acvatice. De-a lungul plajei gasesti astfel de centre, de unde poti inchiria echipament sau unde te poti inscrie la diferite cursuri si experiente. 
  • ai la indemana multe restaurante si taverne, majoritatea cu peste si fructe de mare, alaturi de traditionalele preparate grecesti.

Suna bine? Daca da, e posibil ca in aceste momente sa citesti detalii despre urmatoarea ta destinatie de vacanta – Polychrono Kassandra 🙂 

Localizare Polychrono si cum ajungi aici

Polychrono este asezat intre statiunile Kriopigi si Hanioti, pe coasta de est a bratului Kassandra. 

Din Salonic si pana aici sunt 95 kilometri, distanta care se parcurge cu masina, intr-o zi cu trafic normal, in aproximativ 1 ora si 15 minute. 

Din Nea Potidea (statiune aflata chiar la intrarea pe brat) si pana in Polychrono sunt 31 kilometri, iar din Kallithea si pana aici ai de parcurs nu mai putin de 11 kilometri. 

Cei mai multi dintre romanii care aleg sa-si faca vacantele in Halkidiki vin aici cu masina personala, caci drumul se poate parcurge intr-o zi. Distanta Bucuresti – Polychrono este de 779 kilometri, cu iesire din Romania pe la Giurgiu – Ruse. 

Daca urmeaza sa faci acest drum pentru prima data, iti recomandam sa arunci o privire si pe informatiile din acest articol: Traseu auto Bucuresti Halkidiki. Care este cel mai bun drum pana in peninsula greceasca

Altfel, e bine de stiut ca in Polychrono poti ajunge din Salonic si din celelalte statiuni ale peninsulei Halkidiki si cu autobuzele locale KTEL.

Programul curselor si tarifele pot fi verificate pe acest site, cu mentiunea ca in campul destinatiei sa introduci denumirea de “POLYHRONO”. 

Spre exemplu, o cursa Salonic – Polychrono poate dura intre 105 – 125 minute (in functie de trafic/traseu) si costa 11 euro/persoana, in timp ce o cursa Kallithea – Polychrono dureaza 15 minute si costa 1.60 euro/persoana. 

Vremea Polychrono si cea mai buna perioada pentru o vacanta

La fel ca intreaga peninsula Halkidiki, Polychrono este caracterizat de un climat mediteranean, cu veri calduroase si ierni blande, umede. 

Cele mai ridicate temperaturi se inregistreaza in Polychrono in intervalul iulie-august, atunci cand media maximelor atinge in jur de 31-32 grade (atentie, o medie a temperaturilor, masurata la umbra). Tot in aceasta perioada, Polychrono primeste si cel mai mare numar de vizitatori, ceea ce inseamna ca e posibil sa gasesti statiunea usor mai aglomerata decat te astepti. 

Daca preferi vacantele mai linistite, in locuri mai aerisite, cu temperaturi mai blande, e posibil sa rezonezi cu ideea unui concediu in Polychrono fie la sfarsit de mai, fie la inceput de iunie, fie la sfarsit de septembrie. 

In acest caz, sunt sanse destul de mari sa beneficiezi si de preturi mult mai avantajoase la cazare, chiar si la diferite servicii precum rent a car sau inchirierea sezlongurilor. 

Cum este plaja in Polychrono

Asa cum spuneam inca de la inceput, Polychrono este una dintre statiunile binecuvantate cu o plaja generoasa, distinsa cu Blue Flag, gratie bunei organizari si a mediului curat de aici. 

Plaja este formata din nisip, nu este extrem de lata, iar segmentele amenajate alterneaza cu cele de plaja libera. 

O poti gasi pe Harti chiar cu denumirea de “Polychrono Beach”, iar accesul la malul marii este unul facil. 

Exista centre de sporturi acvatice, restaurante, baruri si mici magazine in zona din spate. 

Intrarea in mare are o panta lina, iar in partea dreapta a plajei cum te uiti la mare exista ceva mai multe pietre in apa, motiv pentru care este recomandat sa ai la tine si incaltarile speciale. Unii turisti au fotografiat si arici de mare in aceasta zona. 

Plaja Polychrono poate deveni aglomerata incepand cu mijlocul lui iulie si pana spre finalul lui august, asadar, daca iti faci vacanta in aceasta perioada, iti recomandam sa vii la primele ore ale diminetii, pentru a prinde sezlong acolo unde-ti place. 

Alte plaje apropiate de Polychrono mai sunt si plaja Hanioti, plaja Kriopigi, plaja Kallithea, plaja Glarokavos. Merita sa le incerci (mai ales pe ultima), atata vreme cat te vei afla in aceasta zona. 

Mai multe informatii despre plaja acestei statiuni gasesti in articolul: Polychrono Beach, una dintre cele mai lungi plaje din Halkidiki

Despre cazare in Polychrono. Ce hoteluri gasesti aici in functie de preferinte

In ceea ce priveste locurile in care te poti caza, iti putem spune din start ca Polychrono sta destul de bine. 

Gasesti aici mai toate tipurile de unitati de cazare, pentru fiecare buzunar si pentru fiecare preferinta. 

Cele mai multe dintre acestea sunt cotate cu 3 stele si sunt de tip vile cu apartamente, dotate individual cu chicineta, cazarea fiind in regim self catering. Acest lucru n-ar trebui sa reprezinte neaparat o problema, atata vreme cat in statiune gasesti supermarketuri de unde te poti aproviziona cu alimente, dar si o serie de taverne si restaurante apreciate, pe care le vom aborda ulterior. 

In Polychrono gasesti insa si vile/hoteluri cotate cu 4 stele, unele cu servicii foarte bune, mic dejun inclus si chiar, in unele cazuri, cu posibilitatea de cazare in regim demipensiune. 

Cateva exemple de vile/hoteluri in care te poti caza daca mergi in Polychrono: 

Ce poti sa faci in Polychrono si in apropiere

Desi este privita in general ca fiind o statiune mai potrivita familiilor cu copii, Polychrono nu prea-ti da voie sa te plictisesti in cazul in care ti-ai propus sa ai o vacanta mai activa.

Cele mai multe activitati sunt centrate pe zona de plaja: sporturi acvatice, beach baruri, insa te poti orienta si catre cele cateva atractii istorice ale statiunii (Acropola Neapolis, vechiul cimitir, Biserica Crestina cu coloane de marmura), dar si Muzeul de Folclor (localizat in imediata apropiere a bisericii “Sf.Atanasie”). 

Lacul Mavrobara, care din 1998 a primit statut de “monument al naturii”, se afla la o altitudine de 300 metri si la doar 5 kilometri departare de centrul acestei statiuni. Aici te asteapta un traseu de 3 kilometri, pe care-l poti face pe jos alaturi de cei dragi daca sunteti amatori de plimbari in natura. Lacul gazduieste doua specii pe cale de disparitie de testoase de apa. 

Satul Afitos se afla la 14 kilometri departare de Polychrono (ceea ce inseamna un drum de circa 20 minute cu masina intre cele doua) si merita vizitat atata vreme cat vrei sa te bucuri de o atmosfera pitoreasca, tipic greceasca.

Poti admira aici unele casute vechi traditionale si te poti plimba pe stradutele inguste, pietruite. In sat te asteapta si biserica Sfantul Dimitros, alaturi de Muzeul Folclorului, unde poti vedea si lucrarile sculptorului local Vassilis Pavlis. 

Daca vrei sa te bucuri de o viata de noapte mai intensa, iti recomandam totusi sa dai o fuga pana in Kallithea, caci acolo gasesti genul de petreceri care dureaza pana dimineata devreme 🙂 

Restaurante si taverne in Polychrono

Evident, Polychrono poate fi si locul in care sa te rasfeti cu preparate traditionale grecesti, alaturi de peste de diferite soiuri si fructe de mare din belsug. Mai jos ti-am selectat doar cateva dintre cele mai apreciate taverne din Polychrono: 

Flegra Tavern a strans pana in prezent (august 2023) peste 2000 de recenzii pe Google si o nota de 4.7 din 5 din partea celor care i-au calcat pragul. In meniu se remarca preparate precum salata casei, couscous, arugula, salata de legume, salata greceasca, alaturi de aperitive ca tzatziki, crochete de dovlecei, bougiourdi, fava, cartof la cuptor. 

In ceea ce priveste fructele de mare si pestele, vei avea de ales intre midii in stil saganaki, creveti, biban de mare, dorada, peste spada, insa nu uita sa intrebi si care este captura zilei. 

Nefeli Garden Restaurant se afla tot in zona plajei, destul de aproape de Flegra si este un alt loc care a strans impresii bune. Are un design mai modern si un plating deosebit, iar printre preparatele pentru care bucatarul a primit laude se numara midiile la cuptor cu spanac, macroul si caracatita. Este genul de loc usor mai pretentios, unde poti incerca o bucatarie greceasca moderna, reinterpretata. 

Printre restaurantele din Polychrono care au mai strans recenzii pozitive se numara si Restaurant George, Avra Taverna, Canteen by Nikos, Doctor of Hunger si altele. 

In loc de concluzie

Polychrono este una dintre statiunile potrivite pentru familiile cu copii si pentru cei care vor sa se bucure de relaxare, de mancare buna, de cele cateva atractii incarcate de istorie din apropiere, totul intr-un cadru bine organizat, cu toate serviciile necesare la indemana. 

Daca ai ajuns deja in Polychrono sau planuiesti sa-i faci o vizita in viitorul apropiat, asteptam cu interes si parerile tale de la fata locului. 

Nu in ultimul rand, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta cateva zeci de oferte vacante Kassandra, cu hoteluri din toate statiunile cunoscute, inclusiv din zona Polychrono.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?