Despre snorkeling in Lefkada. Cele mai bune plaje pentru aceasta activitate

Urmeaza sa-ti petreci vacanta in insula Lefkada si esti pasionat totodata de snorkeling? Iti putem spune de la inceput ca destinatia aleasa de tine este una potrivita pentru aceasta activitate, pentru ca Lefkada este apreciata la nivel international pentru apele sale cristaline si limpezi, in nuante de turcoaz, si pentru miile de vietuitoare marine care traiesc in Marea Ionica si implicit in apropierea tarmului acestei insule. 

Daca vrei sa faci snorkeling in Lefkada, ai la indemana mai multe variante: sa te indrepti pe cont propriu catre plajele potrivite, sa te inscrii la un boat tour axat pe snorkeling sau sa te inscrii la un boat tour care include opriri la mai multe plaje si insule mici din apropiere si inclusiv opriri scurte pentru snorkeling.

Gasesti, in cele ce urmeaza, mai multe detalii utile despre snorkeling in Lefkada si pentru ca ne place sa organizam eficient vacante de mai bine de 14 ani, gasesti la noi pe site si cateva zeci de oferte vacante Lefkada, cu propuneri de hoteluri din toate colturile insulei!

Cele mai bune plaje pentru snorkeling in Lefkada

Daca ti-ai propus sa vezi cat mai multe plaje frumoase in timpul vacantei tale in Lefkada si vrei ca aceste locuri sa fie potrivite si pentru snorkeling, in functie de zona in care esti cazat, e posibil sa rezonezi cu una sau mai multe dintre urmatoarele variante: 

Plaja Agiofili, din apropiere de Vasiliki, este un loc bun pentru snorkeling si se intampla ca in plin sezon sa gasesti aici si amenajare cu sezlonguri si umbrele. Poti ajunge la Agiofili pe jos (ai cam 1 km de mers pe jos de la zona de parcare) sau, si mai simplu, cu barca, pe care o poti lua din portul Vasiliki. 

Plaja Kaminia este localizata destul de aproape de Lefkada Town, capitala insulei, ceea ce inseamna ca poate fi un loc potrivit in care sa practici snorkelingul daca esti cazat in zona acestui oras. Kaminia nu se numara printre cele mai frumoase plaje ale insulei si nu este organizata, are dimensiuni micute, insa cei care au mai fost aici in ultima perioada spun ca locul este ok daca nu vrei sa ai parte de aglomeratie.

Plaja Mikros Gialos este o plaja destul de populara, asadar cam aglomerata in plin sezon, insa frumoasa si bine organizata. O gasesti intr-un golf ferit de vant si are taverne in zona din spate. 

Plaja Agios Ioannis este preferata iubitorilor de windsurf, este tot apropiata de Lefkada Town, si are o lungime de circa 3 kilometri. In partea de sud a plajei exista ceva mai multa organizare, sezlonguri si umbrele de inchiriat, cateva locuri in care poti lua masa, insa in mare majoritate, Agios Ioannis este o plaja libera, cu aspect salbatic. 

Plaja Afteli se afla tot aproape de Vasiliki, are dimensiuni micute si cateva sezlonguri si umbrele amplasate in general in plin sezon. Fiind vorba de o plaja mai restransa, e bine sa vii aici la primele ore ale diminetii daca vrei sa prinzi sezlong liber. 

Plaja Agios Nikitas este plaja satului cu acelasi nume din nord-vestul insulei, este marginita de stanci, ceea ce o face sa fie potrivita si pentru snorkeling. Atentie insa in plin sezon, cand poate deveni aglomerata.

Plaja Ammoussa este o plaja amenajata frumos, intr-un mic golf din partea de sud a insulei Lefkada, cu parcare gratuita si o apa a marii descrisa ca fiind mai limpede decat in alte locuri. 

HINT: Poti inchiria la Ammoussa caiac sau hidrobicicleta, pentru plimbari relaxante pe mare 🙂

Plaja Desimi este un alt loc in care te bucuri de conditii bune pentru snorkeling. O gasesti pe coasta de sud-est a Lefkadei, are doua zone de camping in vecinatate si umbra naturala dupa pranz, gratie copaceilor crescuti chiar aproape de mal. 

Ce trebuie sa stii despre excursiile cu barca pentru snorkeling in Lefkada

In cazul in care vrei sa combini placerea de a face snorkeling cu entuziasmul unei scurte calatorii pe mare, in Lefkada vei avea posibilitatea sa te inscrii la tot felul de excursii optionale (boat tours) in acest sens. 

Unele dintre ele sunt axate exclusiv pe snorkeling si te vor opri in locuri perfecte pentru aceasta activitate. Vei fi insotit si de personal care-ti va face un scurt instructaj, iar in multe dintre cazuri, vei avea si echipamentul de snorkeling asigurat. In general, aceste excursii dureaza in jur de 4 ore. Nu uita sa intrebi operatorul ce alte servicii mai sunt incluse in pretul experientei pe care urmeaza sa o achiti. 

Alte excursii pe mare se pot desfasura chiar si pe parcursul a 7-8 ore si includ masa de pranz pe barca, opriri la mai multe insule mici din apropierea Lefkadei, opriri la plaje renumite ale insulei, dar si opriri pentru snorkeling. 

Acestea pot fi o oportunitate potrivita pentru a bifa cat mai multe atractii intr-un timp scurt, insa e bine sa alegi operatorul pe baza recomandarilor primite de la alti turisti si sa fii constient de faptul ca pe masura ce programul zilei respective va fi incarcat cu un numar cat mai mare de opriri, timpul pe care-l vei avea la dispozitie de petrecut in fiecare dintre aceste locuri va fi unul redus. 

Daca pentru tine primeaza snorkelingul, asigura-te ca intrebi operatorul, inainte de a achita excursia, cat timp vei avea la dispozitie pentru aceasta activitate. 

Tururile private cu barca mai pot fi o varianta prin care sa te bucuri de snorkeling, insa e bine sa tii cont ca acestea implica si un buget mai mare alocat. 

Alte sfaturi utile pentru snorkeling in Lefkada 

Daca ti-ai propus sa faci snorkeling in Lefkada, e bine sa tii cont si de alte cateva aspecte care ti-ar putea face experienta mai placuta. 

Incaltamintea speciala pentru apa poate fi un must-have, mai ales atunci cand alegi o plaja potrivita pentru snorkeling. In general, aceste locuri au aspect mai stancos, pietre la intrarea in mare, corali si stanci in apropiere de mal sau la extremitati, iar picioarele tale trebuie ferite de lovituri sau de intalnirea cu aricii de mare 🙂 

Echipamentul propriu pentru snorkeling constituie un alt avantaj, chiar si in cazul in care mergi intr-un boat tour unde l-ai putea avea asigurat. Din motive de igiena, dar si din motive legate de uzura sau masura potrivita, va fi in avantajul tau sa ai echipamentul personal. 

Poti veni cu el de acasa, insa-l vei gasi si la magazinele din statiuni, fara probleme. In ultima perioada, au devenit din ce in ce mai cautate mastile full-face pentru snorkeling, care substituie cu succes ochelarii + teava. 

Daca nu esti un inotator bun, nu te aventura sa faci snorkeling in apa adanca si nu pleca sa explorezi viata subacvatica in zone indepartate de tarm, fara sa porti o vesta de salvare si fara sa fii acompaniat de o persoana experimentata.

Perioada cea mai potrivita pentru snorkeling in Lefkada este un alt lucru de care e bine sa tii cont, daca vii in vacanta axat pe aceasta activitate. In miez de vara, sunt cele mai mari sanse sa intalnesti apa foarte calda, insa anumite plaje, inclusiv cele potrivite pentru snorkeling, sunt mai aglomerate. 

Plajele care au si nisip pe fundul marii in apropierea tarmului vor avea o apa ceva mai tulbure in cazul in care in mare intra un numar ridicat de turisti simultan. De aceea, e posibil ca vizibilitatea sub apa sa fie mai redusa. 

Totodata, in zilele cu mare agitata, e posibil ca vizibilitatea sa fie afectata in egala masura. 

O perioada buna pentru snorkeling in Lefkada poate fi dupa prima jumatate a lunii septembrie. Atunci, apa marii se pastreaza inca destul de calda, cu valori medii de 24-25 grade, spre deosebire de iunie, cand apa marii inregistreaza valori medii de 22 grade. Tot in a doua jumatate a lui septembrie gasesti si preturi mai avantajoase la cazare, dar si mai putina aglomeratie. 

In loc de concluzie

Speram ca experienta ta la snorkeling in Lefkada sa fie pe masura asteptarilor, iar in cazul in care mai ai si alte informatii utile de impartasit cu privire la aceasta activitate, asteptam cu mult interes feedback-ul tau!

Si pentru ca inainte de snorkeling trebuie sa-ti gasesti locul potrivit de cazare, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Lefkada!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?