Tasdibi Beach, una dintre cele mai frumoase plaje din zona Demre Antalya

Daca ai in plan sa vizitezi pe cont propriu zona Demre si ale sale situri arheologice si alte atractii, sunt sanse destul de mari sa vrei sa te relaxezi ulterior la malul marii, iar plaja Tasdibi poate fi unul dintre cele mai potrivite locuri in acest sens. 

Spunem pe cont propriu, caci majoritatea excursiilor optionale organizate in Demre nu includ neaparat si opriri la plaja, ci doar opriri la ruinele oraselor antice si eventuale plimbari cu barca prin golfurile frumoase din imprejurimi. 

Asadar, te invitam sa descoperi in continuare mai multe amanunte despre plaja Tasdibi, descrisa ca fiind printre cele mai frumoase din Demre, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacante Antalya.

Localizare Tasdibi Beach, cum ajungi aici si distante din alte statiuni

Plaja Tasdibi se afla la doar 3 kilometri departare de centrul orasului Demre, asadar, la un drum cu masina de doar 7 minute. 

Daca vii cu autobuzele locale pana in Demre (cele care circula intre statiunile Antalyei, de-a lungul drumului principal D400 care traverseaza zona de coasta a provinciei), vei putea lua ulterior un taxi sau chiar un minibus catre Tasdibi (unele site-uri de specialitate specifica faptul ca ar exista si transport public intre Demre – Tasdibi). 

In cazul in care vii aici cu masina, exista suficiente locuri de parcare in zona din spatele plajei. 

Plaja poate fi reperata pe Google Maps cu denumirea de “Taşdibi Plajı”. 

Totusi, nu putem spune cu mana pe inima ca merita sa te deplasezi din alte statiuni mai indepartate ale Antalyei doar pentru plaja Tasdibi, insa mai jos gasesti distantele catre acest loc, in ideea in care reusesti sa faci o scurta oprire aici daca vizitezi atractiile din Demre. 

  • distanta Kas – Tasdibi Beach: 49 kilometri
  • distanta Finike – Tasdibi Beach: 29 kilometri
  • distanta Tekirova – Tasdibi Beach: 84 kilometri
  • distanta Kemer – Tasdibi Beach: 100 kilometri

Cum arata Tasdibi Beach si ce servicii gasesti la plaja

Plaja Tasdibi este premiata cu distinctia Blue Flag, se intinde pe o lungime de circa 2 kilometri si este formata din pietris. 

Desi unele surse o descriu ca fiind o plaja cu intrare lina in mare, o parte dintre turistii care au vizitat-o in ultimii ani spun ca apa se adanceste destul de repede. 

Tasdibi Beach are atat zone amenajate cu sezlonguri si umbrele, cat si zone de plaja libera, unde te poti aseza linistit pe prosop. 

Doua sezlonguri puteau fi inchiriate in 2023 la Tasdibi Beach cu aproximativ 150 lire turcesti (adica in jur de 5 euro). 

Sunt recomandate acele incaltari speciale pentru apa, caci atat pe plaja, cat si pe unele portiuni de la intrarea in mare, vei intalni pietre care pot fi deranjante la talpi. 

Pe plaja exista unele beach baruri si restaurante (precum Taș Beach, local pe care-l poti observa in fotografii – sursa foto instagram Tas Beach), asadar, vei putea lua si masa aici.  Vei avea la indemana si toalete, cabine de schimb si dusuri. 

In zona din spatele plajei a fost construita si o alee de promenada, pentru cei care prefera plimbarile linistite aproape de malul marii. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Tasdibi Beach

Plaja Tasdibi este aleasa in mod frecvent de catre localnici, iar in plin sezon poate fi vizitata si de un numar mai ridicat de turisti. 

Totusi, nu se numara printre cele mai aglomerate si cunoscute plaje ale Antalyei, motiv pentru care nu ar trebui sa-ti faci probleme legate de aglomeratie si de lipsa spatiului.

Plaja va fi si mai libera daca se intampla sa o vizitezi in perioade precum sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie – inceputul lunii octombrie. 

Daca in mai – iunie, apa marii atinge valori cuprinse intre 21-25 de grade, in intervalul septembrie – octombrie lucrurile stau si mai bine de atat, cu o apa a marii care poate avea intre 25-27 grade. 

Daca nu-ti plac temperaturile ridicate, nici obiectivele foarte aglomerate si preferi totodata sa scoti mai putini bani din buzunar pentru cazare, perioadele de extrasezon pot fi o alegere foarte buna pentru o vacanta in Antalya. 

Alte atractii si plaje apropiate de Tasdibi Beach 

Asa cum spuneam de la inceput, unul dintre motivele principale pentru care ai putea veni la Tasdibi Beach este ca sa te relaxezi dupa ce ai vizitat atractiile din zona. 

Ruinele orasului antic Myra sunt localizate la 5 kilometri departare de aceasta plaja, iar aici vei avea ocazia sa vezi mormintele liciene sapate in piatra, dar si teatrul antic din Myra, cu o capacitate de circa 11.000 de locuri. 

Biserica Sfantul Nicolae te asteapta putin mai jos, in zona centrala a orasului Demre, la 3,4 kilometri distanta de Tasdibi Beach. 

Are o istorie extrem de incarcata, fiind locul in care se presupune ca ar fi fost inmormantat Sfantul Nicolae. Desi osemintele sfantului ar fi fost furate in anul 1081 de catre italieni si duse in Bari, biserica este inca loc de pelerinaj si este considerata o bijuterie arhitecturala, ce pastreaza inca unele elemente de decor originale cum ar fi fragmente de picturi, mozaic, etc. 

Muzeul Civilizatiei Liciene se afla in vestul plajei Tasdibi, la 4 kilometri departare, si este impartit in doua sectiuni: cea de la interior unde sunt expuse diferite artefacte gasite in timpul excavarilor din zona, dar si cea de la exterior, care include ruinele orasului Andriake. 

Plaja Suluklu (Leech Beach) mai poate fi o varianta de plaja la care sa te poti relaxa in zona. Este localizata la 1,5 kilometri departare de Tasdibi si la 3,7 kilometri de centrul orasului Demre. Este formata din nisip fin si are unele restaurante in zona din spate, dar si un centru de sporturi acvatice. 

In loc de concluzie

Tasdibi Beach poate fi plaja perfecta pentru a te bucura de mare si de soare, mai ales dupa o zi in care te-ai incarcat cu istorie si cultura vizitand obiectivele importante din Demre. 

Daca ai ajuns pana acum la plaja Tasdibi, asteptam cu interes si alte informatii utile despre acest loc, iar daca ti-am starnit apetitul pentru vacantele in zona, nu uita ca la noi pe site gasesti unele dintre cele mai tentante oferte vacante Antalya.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?