Despre Vlora Albania Beach. Cum arata plaja acestui oras si ce alte plaje gasesti in apropiere

Orasul de coasta Vlora poate fi o alegere ideala pentru cei care au in plan sa viziteze atractiile din zona centrala a litoralului albanez, iar plajele sale si mai ales plajele frumoase din imediata apropiere isi asteapta vizitatorii cu conditii perfecte pentru relaxare. 

Plajele din dreptul orasului sunt generoase si formate din nisip, in timp ce alte plaje din vecinatate pot avea fie un aspect mai stancos, mai salbatic sau pot fi cat se poate de potrivite pentru distractie. 

Mai jos te asteapta cateva amanunte utile despre cele mai cunoscute plaje din zona orasului Vlora Albania. 

Localizare Vlora Albania Beach si cum ajungi la aceste segmente de plaja

Plajele care apartin de orasul Vlora sunt localizate cam pe la jumatatea distantei dintre orasele Saranda si Durres. In Vlora exista doua plaje atribuite orasului, denumite Plaja Veche si Plaja Noua.  

Prima dintre acestea este mai apropiata de centru, in timp ce a doua se afla in sudul orasului. 

Pot fi reperate pe Harti cu denumirile de “Plazhi i Vjeter” – Plaja Veche si “Plazhi i Ri” – Plaja Noua. 

In linii generale, in Vlora se poate ajunge intr-un timp rezonabil si cu masina, iar daca te numeri printre cei care au in plan sa calatoreasca in aceasta maniera spre litoralul bulgaresc pentru prima data, iti recomandam sa citesti articolul: Cel mai bun traseu Romania Albania si alte informatii despre drumul cu masina catre aceasta destinatie

Aeroportul din Tirana este in momentul de fata cel mai apropiat de Vlora (150 kilometri distanta), insa e bine de stiut ca Vlora urmeaza sa aiba propriul aeroport, a carui constructie se afla in proces de finalizare (aprilie 2024). 

In Vlora poti veni si cu autobuzele/microbuzele locale, atat din Tirana, cat si din Saranda si din statiunile localizate de-a lungul drumului de coasta SH8. 

Cum arata Vlora Albania Beach si ce servicii gasesti aici 

Asa cum spuneam mai sus, plaja din Vlora este impartita in cele doua segmente: Plaja Noua si Plaja Veche. 

Ambele sunt formate din nisip si au portiuni amenajate cu sezlonguri si umbrele, Plaja Veche fiind mai aproape de centrul vechi al orasului si de toate atractiile existente aici. 

Plaja Noua are in zona din spate o serie de hoteluri, dar si foarte multe baruri, terase si restaurante. Totodata, e important de stiut ca drumul principal SH8 trece chiar prin spatele acestei plaje, unde se afla insa si o promenada. 

Drumul dintre cele doua plaje merita facut pe jos daca ai in plan sa te bucuri de o plimbare la malul marii in zona orasului Vlora. Vorbim despre o distanta de circa 3 kilometri intre zonele centrale ale celor doua plaje, asadar, in jur de 40-45 minute. 

In video-ul de mai jos, protagonistii fac o plimbare pe jos pornind din zona “Plazhi i Ri” si pana in centrul vechi al orasului Vlora. 

Turistii care au fost recent in Vlora spun ca apa marii ar fi putin mai limpede in zona Plazhi i Ri. 

Plaja Veche poate fi mai la indemana ta daca ai vizitat centrul vechi si vrei sa te relaxezi dupa la malul marii. Si in acest caz vorbim despre o plaja destul de generoasa, cu restaurante si terase in zona din spate, marginita in partea stanga cum te uiti la mare de portul din Vlora. 

Unii vizitatori spun ca segmentul mai apropiat de port nu este intotdeauna foarte curat si potrivit pentru plaja si baie in mare. 

Gasesti suficient loc pentru a te aseza pe prosop la Plaja Veche, insa in acelasi timp vei avea la indemana si variantele de segmente organizate cu sezlonguri, care pot fi inchiriate cu preturi incepand de la 500 lek (in jur de 5 euro). 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Vlora Albania Beach 

Desi nu este neaparat la fel de aglomerat precum zona Ksamil, orasul Vlora si ale sale plaje sunt vizitate de cel mai mare numar de turisti in intervalul iulie-august. 

Totusi, ambele plaje care apartin de Vlora sunt incapatoare si in general nu prea exista sanse sa te confrunti cu situatia in care nu ai unde sa stai. 

In miez de vara, media maximelor atinge in jur de 32 de grade in Vlora, iar apa marii are valori medii de aproximativ 26 grade. 

Daca vrei totusi sa eviti sa imparti plaja cu un numar mare de turisti si sa te bucuri de temperaturi mai placute, poti veni la Vlora Albania Beach si la sfarsit de mai – inceput de iunie, dar si la sfarsit de septembrie – inceput de octombrie. 

In aceste cazuri, vei putea beneficia si de preturi mai avantajoase la cazare. 

HINT: In septembrie, apa marii in zona Vlora are in jur de 24 de grade, iar in octombrie in jur de 22 grade, ceea ce inseamna ca inca sunt sanse sa te poti bucura de balaceala 🙂 

Alte plaje apropiate de Vlora Albania Beach 

La distante rezonabile fata de Vlora Albania Beach (respectiv, fata de cele doua plaje principale din oras), se afla si alte locuri interesante care merita descoperite. Gasesti cateva exemple in acest sens mai jos: 

Narta Beach este o plaja mai linistita, aflata la nord de Vlora, in dreptul Lagunei Narta. Este generoasa in latime si in lungime si are avantajul de a fi formata din nisip. 

Pe unele segmente este amenajata cu sezlonguri si umbrele, iar din loc in loc gasesti cateva beach baruri si restaurante. Nu exista variante de cazare in zona din spate. 

De la Plaja Veche a orasului Vlora si pana la Narta Beach sunt 6,1 kilometri. 

Vega Beach sau Vega Beach Vlore (o vei gasi pe Harti marcata cu ambele denumiri), este o plaja amenajata pe o platforma de beton, pe care au fost amplasate sezlonguri. Cei care au fost aici recent spun ca au intalnit o atmosfera destul de galagioasa (muzica data tare). Exista si cateva segmente de nisip cu sezlonguri. 

Accesul in mare se face de pe scari sau de pe nisip, iar la intrarea in apa vei intalni pietre, ceea ce inseamna ca e bine sa ai la tine si incaltamintea speciala.

Intre Vega Beach si Plaja Noua din Vlora sunt 5,6 kilometri. 

Bora Bora Beach este o alta plaja amenajata din zona Vlora. Este formata din pietris, si are organizare cu sezlonguri atat pe pietris, cat si pe ponton. Poate deveni foarte aglomerata in weekendurile din plin sezon. A nu se confunda cu plaja Bora Bora din zona Ksamil. 

Intre Bora Bora Beach Vlora si Plaja Noua sunt 6,2 kilometri. 

Radhime Beach este inca o varianta de plaja pe care o vei intalni in sudul orasului Vlora. Este formata din pietris (sunt recomandati cipicii speciali) si este amenajata cu sezlonguri care puteau fi inchiriate cu 700 lek in sezonul cald 2023. 

Se recomanda sa ajungi mai devreme aici in miez de vara, pentru a prinde loc de parcare si sezlong acolo unde-ti place. 

Intre Radhime Beach si Plaja Noua din Vlora sunt 7,6 kilometri. 

In loc de concluzie

Ambele portiuni de plaja atribuite Vlorei sunt nisipoase, incapatoare si numai bune pentru cei care vor sa se relaxeze aproape de centrul orasului, insa exista, fara doar si poate, variante mai aspectuoase in imediata apropiere a orasului. 

Daca ai ajuns deja in Vlora si ai avut timp suficient sa explorezi plajele centrale, asteptam cu interes si impresiile tale! 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?