Zanzibar car rental. Ce sa ai in vedere daca vrei sa inchiriezi o masina cat te afli aici

Urmeaza sa pleci intr-o vacanta in Zanzibar si esti tentat sa explorezi insula pe cont propriu? Desi nu toata lumea recomanda aceasta varianta de transport, intrucat condusul in Zanzibar se face pe partea stanga, iar o parte dintre drumuri nu sunt asfaltate, exista intr-adevar multe atractii si obiective care pot fi vizitate mai simplu, mai rapid si mai convenabil din punct de vedere al costurilor in aceasta maniera. 

Totusi, inainte sa faci acest pas, e bine sa tii cont de cateva aspecte care ti-ar putea face experienta la volan in Zanzibar mai usoara sau care te-ar putea face sa te gandesti de doua ori inainte sa inchiriezi o masina.

Cum se conduce in Zanzibar, starea drumurilor si reguli de circulatie

Intai de toate, daca-ti trece prin gand ideea de a inchiria o masina in Zanzibar, trebuie sa te consideri un sofer experimentat si asta pentru ca sofatul se face pe partea stanga (asta inseamna ca masinile au volan pe partea dreapta). 

Ia-ti putin timp inainte sa pornesti la drum pentru a te acomoda cu aceasta regula deosebit de importanta si pentru a te orienta mai bine in spatiu. 

In unele zone din Zanzibar, drumurile nu sunt asfaltate, lucru ce implica si mai multa prudenta din partea soferilor. Pe timp de noapte, o buna parte dintre rute nu sunt iluminate, iar in unele zone, semnele de circulatie si marcajele de pe sosea lipsesc. 

Atentie, asadar, la biciclisti si la pietoni, mai ales daca vei conduce dupa lasarea serii. 

Este mai mult decat recomandat sa respecti regulile de circulatie atunci cand conduci pe drumurile publice din Zanzibar, sa porti centura de siguranta si sa ai la tine permisul temporar eliberat de centrul de inchirieri, dar si permisul din tara ta. 

Limita de viteza pe strazile din Stone Town sau din alte asezari este de 40 km/ora si 50 km/ora in afara localitatilor. Cere informatii suplimentare despre regulile de circulatie personalului de la centrul de inchirieri si incearca sa nu fii tentat sa depasesti aceste limite, pentru ca acestea sunt principalele motive pentru care soferii sunt amendati de catre politie in Zanzibar. 

Ai grija la limitatoarele de viteza de aici. Sunt multe, destul de dure si de joase, asadar treci peste ele cu prudenta. 

Stone Town, centrul istoric al capitalei Zanzibar City, este adesea extrem de aglomerat, cu stradute inguste, multe dintre ele cu sens unic, ceea ce nu-l face usor de parcurs la volan daca esti incepator. Mai mult, printre participantii la trafic de aici se numara si micutele dube locale (dala-dala), scuterele, care alcatuiesc impreuna un mediu destul de haotic in care trebuie sa te concentrezi pentru a sofa. 

Te-ar putea interesa si: Conditii calatorie Zanzibar. Ce acte iti trebuie si alte informatii utile pentru o vacanta aici

Ce trebuie sa stii despre serviciile Zanzibar car rental 

Pentru a inchiria o masina in Zanzibar ai nevoie de permisul tau de conducere din tara, o copie a acestuia, dar si un permis auto local temporar. Acesta din urma costa 10 dolari, iar firma de la care vei inchiria masina se va ocupa, cel mai probabil, si cu eliberarea acestui act. Fara permisul local temporar, nu poti conduce pe drumurile din Zanzibar, iar in cazul in care esti oprit de politie, e bine sa-l ai la tine si sa-l prezinti, pentru a evita o amenda. 

Sunt situatii in care, daca inchiriezi masina pentru o perioada mai lunga, firma respectiva sa includa pretul eliberarii acestui permis in costul inchirierii. 

Unele firme de inchirieri auto solicita o garantie de 50% in momentul in care preiei masina, insa exista si cazuri de turisti care au povestit ca nu au fost nevoiti sa lase niciun fel de garantie. 

Exista firme Zanzibar car rental care activeaza si online, asadar iti poti rezerva o masina si poti arunca o privire asupra costurilor medii inca de acasa. Evident, vei gasi birouri de inchirieri si la fata locului, in mod special in zona Zanzibar City. 

Daca ai decis ca vrei sa sofezi in Zanzibar, alege o firma de inchirieri auto care sa aiba review-uri pozitive. Unii dintre turistii romani care au fost pe insula spun ca desi au rezervat o anumita marca de masina online, la fata locului au primit o alta marca, e drept, cu specificatii similare. 

Kibabu Cars se numara printre companiile cu recomandari, apreciata in mod special pentru serviciile de pick-up si de drop-off. Poti rezerva masina online, urmand sa fii asteptat cu ea chiar la aeroport. Exista si alte companii Zanzibar car rental care au review-uri bune, asadar, nu uita sa te orientezi dupa acest criteriu. 

Preturile pentru inchirierea unei masini in Zanzibar variaza intre 30-50 dolari pe zi. Avand in vedere ca unele drumuri se afla in conditii mai vitrege, este recomandat sa optezi pentru varianta unui autoturism 4×4. 

O Toyota RAV4-3 (cu 3 usi) poate fi inchiriata cu circa 35 – 40 dolari/zi, in timp ce o Toyota RAV4-5 (5 usi) poate fi inchiriata cu aproximativ 45 dolari/zi. Exista si variante de genul Toyota Land Cruiser – 100 dolari/zi, dar si alte marci de autoturisme.  

Alte mijloace de transport in Zanzibar 

Daca totusi simti ca sofatul prin Zanzibar nu este pentru tine si vrei sa te limitezi la variante mai confortabile, vei avea la indemana transportul cu taxiul sau excursiile optionale. 

Poti plasa comenzi pentru taxi si online, insa vei gasi taxiuri si direct pe strada, in asezarile mari. Daca alegi a doua varianta, asigura-te ca tu si soferul ati cazut de acord asupra pretului inainte de a porni la drum. Un taxi din Stone Town si pana in Nungwi ar trebui sa coste in jur de 35 – 40 dolari, iar un taxi de la aeroport si pana in Stone Town in jur de 15 dolari. Impartita la mai multe persoane, aceasta varianta de transport poate fi rentabila. 

Multi dintre turistii ajunsi in Zanzibar opteaza insa si pentru excursiile organizate (day tours). Desi poate fi putin mai scumpa, o astfel de excursie te scuteste de stresul transportului si-ti asigura si asistenta unui ghid. 

Zanzibus este un alt serviciu de transport care opereaza curse regulate pe insula. Poti verifica preturile pe acest site, unde poti face si o rezervare de loc, insa tine cont ca serviciul nu este operational pe intreg parcursul anului. 

Ramane valabila si varianta transportului cu dala-dala, micile camionete locale. Pretul unei calatorii este cat se poate de convenabil, insa nivelul de confort nu este acelasi comparativ cu al unui taxi. 

La noi pe site te asteapta un articol mai cuprinzator despre toate aceste variante: Despre transport in Zanzibar. Cum poti sa te deplasezi usor pe insula si care sunt principalele mijloace pe care le ai la dispozitie

In loc de concluzie

Serviciul Zanzibar car rental este disponibil in aceasta destinatie, cu mai multe companii de la care poti alege sa inchiriezi o masina. 

Cu toate acestea, e bine sa tii cont de faptul ca sofatul in Zanzibar nu este mai mereu confortabil, luand in considerare unele aspecte mai sus mentionate, insa daca decizi sa alegi aceasta varianta, orienteaza-te catre o firma cu recomandari si nu uita sa respecti, desigur, regulile de circulatie.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Zanzibar?