Excursii de o zi în Bulgaria cu plecare de pe Litoral

Postat de

29330_1427330999912_7388136_nNESEBAR este un oraş antic şi o staţiune importantă pe Litoralul bulgăresc al Mării Negre, amplasat în municipalitatea Nesebar, Provincia Burgas. Adesea denumit “Perla Mării Negre” şi “Dubrovnikul Bulgariei”, Nesebarul este un oraş – muzeu bogat, definit de peste trei milenii de transformări istorice. Vechea parte a oraşului este aşezată pe o peninsulă (înainte o insulă), legată de uscat printr-un istm îngust, construit de oameni, şi păstrează dovezi ale ocupării, în cursul existenţei sale, de către o varietate de civilizaţii.Abundenţa de clădiri istorice a convins UNESCO să includă Nesebar pe lista Monumentelor de Patrimoniu Mondial, în 1983.

O vizită la relieful stâncos “Călăreţul Madara”, ce reprezintă figura unui cavaler triumfând asupra unui leu, săpată într-un pisc cu o altitudine de 100 m, în satul Madara, din nord-estul Bulgariei. Madara a fost principalul loc sacru al Primului Imperiu Bulgar, înainte de trecerea Bulgariei la creştinism, în secolul al IX-lea.

VIZITĂ LA “KABIJUK”

Complexul “Kabijuk” este situat la 15 km de oraşul Shoumen. Istoria acestui loc începe în prima jumătate a secolului al VIII-lea, când a fost construit pentru a străjui drumul către prima capitală bulgară – Pliska. La mijlocul secolului al XIXlea, acest sit a fost ocupat de o Herghelie pentru cai arabi. Mai târziu, activităţile au devenit mai complexe, astăzi Herghelia “Kabijuk” fiind cea mai mare herghelie de stat din Bulgaria. Sosire la Shoumen. Prânz şi timp liber. Vizitarea moscheei Jombul, una dintre cele mai mari din Peninsula Balcanică. Sărbătoare folclorică la Muzeul Etnografic din Preslav, ce conduce turistul în atmosfera de secol XIX. Vizitarea atelierelor meşteşugăreşti din Preslav, trataţie cu pateuri şi vin.

BULGARIA PITOREASCĂ – ZONEVO

Vizitarea fenomenului natural „Pobitite Kameni”. Vizitarea unei prisăci în satul Gaburnitsa, cu degustare de miere. După admirarea Stâncilor Minune, turiştii merg în satulAsparuhovo. Vizitarea Caselor Muzeu Kamchia, unde se fac demonstraţii de meşteşuguri tradiţionale: ţesut, pregătirea ardeilor roşii, a pâinii de casă etc. O excursie cu o şaretă trasă de un măgar şi asistarea la pregătirea iaurtului bulgăresc de casă. Cina în sat.36669_1461585616256_6950513_n

ÎN INIMA DOBROGEI

Vizită la Mănăstirea Dervish Teketo, din satul Obrochishte, cea mai mare de acest gen din Balcani; vizită la Biserica “Sf. Gheorghe” şi la Muzeul Etnografic din Dobrich; plimbare în jurul complexului etnografic Vechiul Dobrich.

BULGARIA AUTENTICĂ

Plimbare cu căruţa cu cai; informaţii despre tradiţiile locale; prânz într-o casă tipic bulgărească.

EXCURSIE CU BARCA PE RÂUL KAMCHIA

Vizitarea unei case tradiţionale în satul Solnik; excursie cu căruţa în jurul satului; prânz. Oaspeţilor li se oferă posibilitatea de a participa la obiceiurile folclorice locale. Distracţie şi amuzament în casa mătuşii Radka şi a familiei ei. Excursie cu barca pe râul Kamchia, inclus în Rezervaţia Naţională Longoza.

JEEP SAFARI

O excursie safari prin Pădurea Batova; picnic în pădure; vizitarea unui atelier de butoaie şi picnic în pădure; o vizită la un apicultor local, cu degustare de miere şi lichior.

36669_1461585696258_6550995_nPICNIC PE IAHT

Plecarea cu autocarul la portul de iahturi din Balcic. Plecare către Cap Kaliakra şi sosire, după două ore, pe o plajă mai izolată. Prânz pe coastă. Turiştilor li se oferă aripioare, măşti, echipament de pescuit şi o barcă gonflabilă, pentru a pescui la amiază. Jocuri şi distracţie pe plajă.

VELIKO TÂRNOVO

O vizită la vechea capitală a Bulgariei – Veliko Târnovo, şi la satul tradiţional Arbanasi, unul dintre cele mai vechi centre culturale din Bulgaria; o vizită la Biserica Rojdestvo Hristovo (Naşterea lui Hristos); plimbare în jurul oraşului Veliko Târnovo; spectacol de Sunet & Lumini – recreând, prin efecte speciale, bătălia de la Fortăreaţa Tsarevets.

MĂNĂSTIRILE BULGARE – 2 zile cu autocarul

1-Zi – Plecare spre Gabrovo. Vizitarea fenomenului natural „Pobiti kamani” şi a reliefului stâncos “Călăreţul Madara”. Prânz. Vizită la mănăstirile “Dranovski” şi “Sokolski”. O plimbare în complexul etnografic “Etara”. Cină şi cazare în Veliko Târnovo.

2-Zi – Mic dejun. Vizitarea dealului istoric “Tsarevets” şi o plimbare pe “Samovodska charshia” – strada artizanilor. Vizitarea satuluiArbanasi. Prânz. Vizită la Mănăstirea “Petropavlovkl” şi la Biserica „Naşterea lui Hristos”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Selectati optiunea antispam

>
Rezerva mai usor
Autentifica-te in aplicatia Travel Planner pentru a rezerva mai repede si pentru a primi pentru cele mai bune oferte.
Login cu Facebook Login cu Google
sau
Continuand, inseamna ca este de acord cu Termenii si Conditiile