20 idei de cadouri de Craciun pentru iubitorii de vacante

Sarbatorile de iarna se apropie cu pasi repezi si, ca in fiecare an, cu cateva saptamani inainte de Craciun, majoritatea dintre noi incepem sa ne punem intrebari cu privire la lista de cadouri.

Mai mult ca sigur ai printre persoanele dragi si unul sau mai multi iubitori de calatorii, motiv pentru care noi, cei de la Travel Planner, iti propunem o lista de cadouri care cu siguranta ii vor bucura pe cei care abia asteapta sa plece intr-o vacanta.

Desigur, la noi pe site gasesti si o multime de propuneri vacante litoral Bulgaria, vacante Grecia si vacante Turcia, pentru tine sau pentru prietenii care au deja ganduri de concediu.

Iata care sunt ideile noastre de cadouri pentru iubitorii de vacante: 

1. Un pachet de vacanta – una dintre cele mai mari bucurii ar fi ca Mos Craciun sa-i trimita pe cei dragi direct in vacanta, nu-i asa?

In acest sens, e bine sa te informezi din timp care sunt perioadele in care persoana apropiata tie ar putea pleca in concediu, dar si care sunt locurile sale preferate. Dupa ce ai studiat indeaproape si in secret situatia, poti apela la serviciile unei agentii si-i poti cumpara direct o vacanta.

Iti recomandam insa sa optezi pentru un pachet cu conditii superflexibile, precum anularea gratuita sau posibilitatea de reprogramare.

Daca persoana careia urmeaza sa-i faci acest cadou adora vacantele la ski, poti sa-ti indrepti atentia catre ofertele noastre pentru statiunile de ski de la vecinii bulgari, in timp ce pentru iubitorii de mare, ti-am pregatit o multime de alte variante de oferte, cu sute de optiuni din care poti selecta ce i se potriveste mai bine.

2. Un kit de produse cosmetice travel size sau electrocasnice in varianta de calatorie

Daca stii ca unul dintre apropiatii tai are obiceiul de a lua cu el uscatorul de par in vacanta, fierul de calcat, placa de indreptat parul sau o geanta de cosmetice mereu neincapatoare, nimic nu poate fi mai potrivit decat un astfel de obiect travel size.

Exista pe piata atat de multe oferte in acest sens, incat iti va fi probabil greu sa te decizi.

P.S. Nu uita ca trusele de cosmetice travel size sunt concepute astfel incat sa poata fi luate in bagajul de mana, de catre cei care zboara cu avionul.

3. Coperta de pasaport – vei gasi atat variante de modele pentru barbati, cat si pentru femei

Ai un prieten care calatoreste mult si care strange in pasaport o multime de vize de prin toate tarile pe care le-a vizitat? Cu siguranta va aprecia o astfel de idee de cadou.

Preturile incep de la 50 de lei si pot ajunge chiar si la cateva sute de euro, daca alegi o coperta de pasaport de la un brand de lux.

4. Recipient de apa – pentru cei care calatoresc mult, se va dovedi extrem de util

Vei gasi numeroase variante, atat din sticla, cat si din inox sau chiar din materiale reciclate, pentru cei mai prietenosi cu natura.

Spre exemplu, recipientul din imagine este compus din 98% deseuri de bio – masa din trestie de zahar si are un capac din pluta naturala 🙂 Pretul este de aproximativ 100 ron.

4. O camera video de actiune – o idee de cadou ideala pentru acei pasionati de vacante care vor sa surprinda momentele frumoase

Le vei gasi in diferite forme, cu variatii destul de mari de pret de la un producator la altul (un model mai putin performant poate costa cateva sute de lei, in timp ce altele pot ajunge si la 3000 de lei), dar si cu o serie de accesorii incluse sau vandute separat.

Exista astfel de camere care filmeaza in 5K, au un numar mare de megapixeli, iar unele sunt chiar si rezistente la apa.

5. Perna de voiaj pentru zboruri si calatorii – vei gasi atat modele de adulti, cat si variante vesel colorate, pentru cei mici

O astfel de perna este de mare ajutor pentru cei care zboara des cu avionul sau pentru cei care urmeaza sa faca drumuri lungi cu masina.

Te sfatuim sa alegi o perna dintr-o tesatura moale, confortabila, cu o husa detasabila. Preturile pornesc de la cateva zeci de lei si pot ajunge chiar si la cateva sute, pentru ca exista astfel de perne care au inclusa chiar si functie de masaj.

6. Harta razuibila – un cadou dragut pentru cei care si-au propus sa viziteze cat mai multe tari

Preturile pentru o astfel de harta pornesc de la 50-60 lei, in functie de dimensiunea si calitatea acestora, iar daca alegi o harta mai mare, cel care va primi acest cadou poate avea chiar si optiunea de a razui numai orasul/regiunea unei anumite tari in care a fost. Mai mult, harta poate fi inramata si pusa pe perete, pe post de tablou.

7. O geanta de voiaj de calitate – stim cu totii cat de importanta este atunci cand obisnuiesti sa calatoresti des

O astfel de geanta, fabricata din materiale rezistente si bine compartimentata, va fi o adevarata bucurie pentru cel care pleaca des in vacante.

In functie de producator, dimensiuni si specificatii, o geanta (troler) de voiaj poate porni de la 150-200 lei si poate ajunge chiar si la cateva mii de lei, daca optezi pentru un brand renumit sau de lux.

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

8. Casti wireless – pentru cei care nu uita sa-si ia lista de melodii preferate cu ei in vacanta

Si in acest caz, preturile variaza mult in functie de producator si specificatii, pornind de la 200 de lei si ajungand chiar pana la cateva mii de lei. Avantajul acestor casti este faptul ca nu te mai incurci in fire, iar multe dintre modele au o distanta mare de receptie. Mai mult, acestea cantaresc foarte putin si ocupa putin spatiu.

9. Camera foto subacvatica – ideala pentru cei care vor sa exploreze viata marina si sa faca fotografii sub apa

Vei observa ca exista aparate foto cu preturi de la cateva sute de lei, dar si aparate digitale mai performante, al caror pret sare de 1000 de lei.

10. Ochelari de soare – potriviti in orice vacanta

Daca persoana in cauza nu depinde de ochelarii de vedere, ochelarii de soare fara dioptrii pot fi un cadou inspirat.

Asigura-te insa ca modelul respectiv este dotat cu filtru de polarizare, dar si ca se potriveste fizionomiei celui care urmeaza sa-l primeasca.

Si in acest caz, preturile pot porni de la 100 de lei si pot ajunge la cateva mii, in functie de brandul ales.

11. Binoclu de buzunar – o idee de cadou pentru iubitorii de natura, care adora sa exploreze locurile noi pe care le viziteaza

Alege un model de calitate, care sa nu ocupe insa mult spatiu sau care sa cantareasca prea mult. Exista modele care se pliaza – un avantaj pentru cei care poarta astfel de accesorii dupa ei in vacanta.

12. Jurnal de calatorie – carnetelul ideal pentru cei care vor sa-si noteze fiecare detaliu important din vacanta, planurile de calatorie, lista de bagaje, bugetul sau alte informatii

Lei vei gasi intr-o multime de culori, modele, insa e bine sa alegi o varianta care nu cantareste prea mult, tocmai pentru a putea fi purtata usor.

13. Busola sau ceas cu busola – chiar daca poate avea mai mult un rol simbolic, caci in vremurile noastre, lumea nu mai foloseste un astfel de dispozitiv pentru orientare, exista situatii in care aceasta poate fi de un real ajutor, mai ales daca persoana draga tie adora drumetiile sau calatoriile pe munte si obisnuieste sa se aventureze in locuri fara semnal.  

In ceea ce priveste aceste idei de cadouri, vei gasi busole mai elegante, busole de tip army, dar si ceasuri dotate cu busola. Preturile pornesc, in medie, de la 100 de lei.

14. Masca de dormit din matase  – un ajutor pentru cei care au probleme cu somnul atunci cand se afla in mijloace de transport sau in locuri noi

Vei observa ca exista pe piata intr-o multitudine de variante si materiale, insa este de preferat sa alegi o masca de dormit din matase, tocmai pentru ca acest material este deosebit de prietenos cu pielea din jurul ochilor, care este oricum mai sensibila.

O astfel de masca are rolul de a bloca lumina intr-un mod eficient, insa este dovedit si ca protejeaza impotriva formarii ridurilor si a pungilor de sub ochi.

15. O carte cu destinatii de vazut intr-o viata – o idee de cadou care cu siguranta ii va alimenta si mai tare apetitul pentru calatorii

Sigur, si in acest caz, optiunile sunt multiple, insa te sfatuim sa alegi o varianta de carte cat mai frumos ilustrata si poate ceva mai usoara. Cine stie, poate persoana care va primi acest cadou o va pune in bagajul pentru vacanta!

16. Punga protectoare pentru vinuri – daca stii ca prietenul tau are obiceiul de a colectiona vinuri din destinatiile de vacanta pe care le viziteaza, e posibil ca acest cadou sa fie cu adevarat salvator.

In linii generale, nu este deloc recomandat sa transporti sticle de vin in bagajul cu haine, mai ales daca zbori cu avionul si acesta ajunge la cala.

Pungile protectoare de la WineHero sunt o inventie cat se poate de ingenioasa in acest sens, pentru ca riscul ca sticla sa se sparga in bagaj devine extrem de redus.

Un set de 6 pungi de acest tip costa aproximativ 29 de dolari.

17. Baterie externa pentru telefon – de un real ajutor atunci cand persoana in cauza pleaca la drumuri lungi si incarcatul telefonului devine o problema

Te sfatuim sa alegi un model cat mai usor si mai compact, insa de calitate.

P.S. exista pe piata si astfel de baterii cu incarcare wireless – care permite o incarcare rapida, chiar si pentru doua telefoane deodata.

18. Un set de organizatoare de bagaje – ideal atunci cand lucrurile din bagaj trebuie compactate cat mai bine

Vei gasi acest organizatoare pe mai multe dimensiuni si culori, iar preturile sunt acceptabile. Pretul unui astfel de set poate porni de la 50 de lei, iar utilitatea este incontestabila.

19. Imprimanta de buzunar sau aparat foto instantaneu – ce poate fi mai cool sa vii din vacanta cu pozele gata scoase si numai bune de lipit pe frigider?

Avantajul acestor mici gadget-uri foto este faptul ca nu ocupa spatiu. Desigur, nu te astepta ca dimensiunea fotografiilor sa fie una prea mare, insa rezultatul este cat se poate de dragut!

Preturile unui astfel de aparat pornesc de la 200 de lei.

20. Un dezinfectant de maini cu clip-on – foarte folositor in vremurile in care igiena mainilor are o importanta ridicata

Nu are sens sa explicam de ce este util sa ai la indemana un astfel de recipient, mai ales atunci cand tranzitezi zone aglomerate precum aeroporturile, insa nu de putine ori se intampla ca sticutele clasice sa se verse in geanta, sa fie uitate in alta parte si alte exemple.

Dezinfectantele de maini cu clip on sau tip breloc pot fi salvatoare in astfel de situatii, pentru ca ai sanse destul de mari sa-l ai cu tine oriunde te afli, atata vreme cat nu schimbi geanta sau nu-l consumi rapid.

Iar forma acestuia nu trebuie sa fie una clasica, care se gaseste in fiecare supermarket – asadar, pana si acest mic accesoriu poate fi transformat intr-un cadou de Craciun inspirat pentru iubitorii de vacante.

In loc de concluzie

Craciunul este despre iubire, despre bucuria de a fi alaturi de cei dragi si despre acele momente in care invatam sa fim mai buni si sa uitam de grijile cotidiene.

Craciunul este bucuria de a darui din suflet bucurie celorlalti, iar daca printre persoanele dragi tie se numara si iubitori de vacante, noi, cei de la Travel Planner, suntem oricand gata sa-i dam o mana de ajutor lui Mos Craciun.

Spiridusii de la Travel Planner asteapta oricand propuneri si idei noi de cadouri pentru cei care adora sa calatoreasca!

P.S. Daca vrei sa achizitionezi o vacanta chiar si pentru intreaga familie, nu uita ca la noi pe site gasesti cele mai bune oferte de cazare la hoteluri din Bulgaria, Grecia, Turcia, iar pentru pasionatii de ski o gama variata de oferte la hoteluri din Bansko, Borovets si Pamporovo. Iti reamintim sa arunci o privire si pe ofertele acestei perioade, caci e posibil sa le gasesti irezistibile 🙂

Alte articole care te-ar putea interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?