Cum slabesti dupa vacanta la All Inclusive? Top 10 sfaturi care te ajuta sa fii in forma

Postat de

Tocmai te-ai intors din vacanta All Inclusive, in care stii ca te-ai rasfatat cu toate bunatatile. Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa te cantaresti, sa vezi daca ai pus kilograme in plus, apoi sa te gandesti daca trebuie sa slabesti.

Nu iti face probleme daca acul cantarului iti spune ca te-ai ingrasat cateva kilograme, ai la indemana o multime de trucuri care te vor ajuta sa scapi de ele. Relaxeaza-te, nu te grabi si fa fiecare pas in ritmul propriu. Nu ajuta daca pui presiune pe tine sa slabesti imediat.

Stabileste-ti o data de la care te simti pregatit sa-ti schimbi stilul de viata, seteaza-ti obiective realiste si pune in aplicare aceste sfaturi simple, dar foarte eficiente. 

1. Evita alimentele nesanatoase

Daca in vacanta All Inclusive ai mancat pizza, paste si dulciuri, acum trebuie sa revii la alimentatia ta normala si la un stil de viata sanatos.  

Painea alba, orezul alb, dulciurile procesate si bauturile neindulcite ar trebui sa dispara din alimentatia ta, cel putin pentru o perioada. Din cauza lor, retii mai multa apa si mananci mai mult. 

Renunta la bere, cocktailuri si energizante, la cafeaua cu toppinguri dulci si calorice, la prajeli, la desertul dupa fiecare masa, la solurile grele si la ciocolata cu lapte. Stim ca ti-a placut la All Inclusive, dar a venit momentul sa te intorci la dieta ta normala.

Pare greu la inceput, insa organismul tau se va obisnui din nou. Uite cateva idei de alimente sanatoase pe care sa le mananci:

  • supe de legume 
  • legume la aburi
  • salate asezonate cu ulei de masline si suc de lamaie
  • carne slaba la gratar, la capac si la cuptor
  • peste si fructe de mare
  • 2 felii de paine integrala in fiecare zi sau cartofi dulci la cuptor
  • mamaliga rece, paste de linte sau quinoa)

2. Controleaza-ti portiile

Acasa nu mai esti la All Inclusive, asa ca renunta sa-ti mai umpli farfuria. Atunci cand vei incepe sa monitorizezi marimea portiilor, vei vedea care este diferenta de calorii. Nu inseamna ca nu mai poti sa mananci inghetata, inseamna doar ca trebuie sa mananci mai putina.

Alege farfurii mai mici si nu le umple cu varf. Asigura-te ca in farfurie ai carne slaba si legume preparate sanatos. Incearca sa ai trei mese principale si doua gustari in fiecare zi. Toate aceste reguli te vor ajuta sa slabesti.

3. Incepe sa faci sport

Cel mai bine este sa mergi pe jos in fiecare zi cel putin 5000 de pasi si apoi sa cresti distanta. Sau, alternativ, incearca sa alergi pe banda timp de 30 de minute. Este important sa alegi ceva ce iti place, astfel incat sa nu devina o corvoada pentru tine. 

Obiectivul tau este sa faci miscare in fiecare zi. Deci ar trebui sa te concentrezi asupra unei activitati placute. Daca iti place yoga, alege yoga. Daca iti plac exercitiile de tip aerobic, mergi la sala. Daca inca te gandesti la vacanta All Inclusive, mergi la inot. 

4. Bea mai multa apa

Se spune ca 75% dintre persoane nu consuma indeajuns de multa apa. Cum te ajuta apa sa slabesti? Iti stimuleaza metabolismul, iti reduce apetitul si iti curata corpul de toxine.

Bea un pahar mare de apa calduta imediat cum te-ai trezit, pentru a-ti “porni” organismul, apoi bea un pahar de apa inainte de fiecare masa, pentru a reduce senzatia de foame.

In plus, de fiecare data cand simti ca ai manca ceva, desi stii ca nu a trecut prea mult timp de la ultima masa, bea un pahar cu apa. Este posibil ca organismul tau sa confunde setea cu foamea. 

5. Renunta la obiceiurile nesanatoase

Nu trebuie sa mananci trei feluri de mancare la fiecare masa, asa cum o faceai in vacanta All Inclusive. Si nici nu trebuie sa iei masa in pat, la televizor sau jucandu-te pe telefon. Evita sa mananci la ore tarzii si incearca sa iei ultima masa cu cel putin 3-4 ore inainte de culcare. 

Nu sari niciodata peste micul dejun. Este cea mai importanta masa a zilei. 

Incearca sa gatesti mai mult acasa, pentru a avea un control asupra ingredientelor. Mancarurile preparate in restaurante pot contine ingrediente nesanatoase si mult ulei. 

Daca ti-e pofta de ceva, incearca sa te abtii timp de 10 minute. Se spune ca atat dureaza pofetele. Incearca sa-ti tii mintea ocupata cu altceva si s-ar putea sa ai o surpriza si sa slabesti mai usor.

6. Alege gustari sanatoase

Gustarile nu sunt neaparat un lucru rau. Depinde doar ce gustari alegi. Iata cateva optiuni care te vor ajuta sa-ti pastrezi greutatea:

  • mixuri de alune si nuci crude
  • hummus si telina apio
  • banane si curmale
  • mere si unt de migdale
  • avocado si ardei gras rosu
  • seminte de canepa
  • ceaiuri de plante

In plus, smoothie-urile proteice pot inlocui cu succes una dintre mesele zilei. Iata cateva retete simple.

  • 1 cana de capsune inghetate, 1 banana, 2 linguri de unt de migdale, o cana de lapte de ovaz neindulcit, o lingura de pudra proteica de vanilie.
  • 1 banana, jumatate de cana de afine inghetate, 2 linguri de seminte de chia, o cana de lapte de migdale neindulcit, o linguta de pudra proteica capsuni.
  • 1 cana de ananas congelat, 1 banana, 1 cana de lapte de cocos, 1 lingura de fulgi de cocos, o lingura de pudra proteica de vanilie. 

7. Nu uita de probiotice

Probioticele te ajuta sa-ti pastrezi flora bacteriana din stomac sanatoasa. Un sistem digestiv care functioneaza normal te ajuta sa slabesti mult mai repede. 

Pentru a hrani bacteriile sanatoase din intestin consuma prebiotice precum banane, sparanghel, anghinare, frunze verzi, pastai verzi, amidon rezistent din cartofi fierti si lasati la racit. 

8. Odihneste-te mai bine

Stiai ca lipsa somnului contribuie la cresterea in greutate si iti mareste pofta de mancare? In plus, atunci cand esti odihnita, ai mai multa energie sa faci sport. 

Chiar daca in vacanta ai stat pana tarziu in noapte la povesti, acum incearca sa mergi la somn mai devreme si sa renunti la telefon cu cel putin o ora inainte. 

9. Cere ajutor 

Ai nevoie de un prieten sau de un membru al familiei care sa te sustina in calatoria ta de slabire. Mancati sanatos impreuna si, atunci cand simti ca vrei sa alegi ceva nesanatos, scrie-i sau suna-l si povesteste-i. Cu siguranta te va face sa-ti schimbi rapid parerea. Poate fi chiar partenerul tau din vacanta all inclusive. Calatoria culinara in doi este mult mai lina. 

10. Tine dieta mai putin

Este important ca in primul rand sa faci primele schimbari sanatoase. Bea mai multa apa, renunta la alimentele care iti fac rau, mergi la plimbare in fiecare zi. Aceste lucruri te vor ajuta mai mult decat o dieta stricta.

Si aminteste-ti ca formula greutatii ideale nu exista. Te poti simti bine la o greutate care nu se incadreaza in tabelele pe care le gasesti pe internet. 

Nu uita ca intregul proces ar trebui sa iti faca placere. Daca simti ca incepe sa te streseze, avem o solutie buna: fa-ti o rezervare la SPA si relaxeaza-te. Exact asa cum o faceai in concediu. 

Apoi, pregateste-te pentru urmatoarea ta vacanta la All Inclusive. 

Ti-am pregatit la noi pe site superoferte pentru Bulgaria, Grecia si Turcia, cu avans 0 la rezervare, anulare superflexibila si plata in rate. Trebuie doar sa-ti alegi ce ti se potriveste.

Alte articole care te pot interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?