10 motive sa oferi o vacanta cadou, cu ocazia sarbatorilor

Vin sarbatorile de iarna, iar tu inca mai cantaresti decizia de a lua cadou unei persoane apropiate sau chiar intregii familii o vacanta?

Sigur ca, intai de toate, trebuie sa analizezi aspectele legate de costuri, de disponibilitatea persoanelor care ar trebui sa plece in respectiva vacanta, de conditiile de calatorie, insa odata lamurite, nu-ti mai ramane decat sa evaluezi care ar fi motivele pentru care ai opta pentru un astfel de cadou. Ceva ne spune ca toate cele 10 motive din acest articol te-ar putea pune pe ganduri 🙂

Daca simti totusi ca ai nevoie de ceva mai multa inspiratie la capitolul cadouri de Craciun pentru cei pasionati de calatorii, iti recomandam sa citesti si articolul 20 idei de cadouri de Craciun pentru iubitorii de vacante.

Iar daca te-ai hotarat deja sa faci cadou o vacanta, nu uita sa arunci o privire pe ofertele tentante de pe site-ul nostru, respectiv vacante litoral Bulgaria, vacante Grecia si vacante Turcia, caci s-ar putea sa fii surprins intr-un mod placut.

1. Un astfel de cadou este neasteptat, asadar chiar va reprezenta o surpriza

Spre deosebire de cadourile clasice, respectiv in comparatie cu obiectele, in general, oamenii nu prea se asteapta sa primeasca in dar de la Mos Craciun o vacanta.

Din acest punct de vedere, daca vrei sa faci un cadou iesit din comun si care sa surprinda la cote maxime, nu vei da gres cu o astfel de alegere, iar reactiile vor fi pe masura 🙂 

2. O vacanta cadou are cele mai mari sanse sa nu fie uitata niciodata

Tu iti mai aduci aminte ce ai primit de Craciun acum 15 ani? Poate un pulover, poate o pereche de patine sau un echipament complet de ski? Sigur ca fiecare cadou in parte are farmecul lui, insa fiindca vorbim de obiecte, acestea isi pierd dreptat din durabilitate, iar tu incetezi sa le mai folosesti.

O vacanta primita cadou are, pe de alta parte, un impact cat se poate de diferit. In primul rand, gestul in sine, care este cu adevarat surprinzator, iar mai apoi, amintirile pe care le creezi in respectiva vacanta.

Pare un cadou de neuitat, nu-i asa?

3. Scutesti timpul alocat pentru goana dupa cadouri

Daca te numeri printre cei care nu sunt prieteni cu plimbatul prin magazine si vrei sa gasesti o modalitate prin care sa-ti surprinzi placut persoana iubita sau intreaga familie, o astfel de decizie iti va salva si o gramada de timp.

Te sfatuim sa apelezi la serviciile unei agentii cu vechime, cu recenzii pozitive si reale si sa incerci sa scutesti cat mai mult timp in procesul de rezervare si achizitionare a vacantei.

Site-ul travelplanner.ro iti permite sa selectezi perioada, tipul de servicii si sa calculezi pretul exact pe care-l vei plati in doar cativa pasi simpli, iar consultantii nostri iti stau la dispozitie cu oricare alte informatii, de cate ori ai nevoie.

4. Poti face o bucurie cuiva care poate nu si-a permis recent sa plece intr-o vacanta

Acesta este doar un alt motiv pentru care a oferi o vacanta pe post de cadou de Craciun poate reprezenta un gest mai mult decat surprinzator de frumos si de binevenit.

Daca stii ca unul dintre membrii familiei tale duce dorul unei astfel de escapade sau ca unul dintre prietenii tai s-ar bucura peste masura sa vina cu tine si familia ta intr-o vacanta, ziua de Craciun poate fi momentul potrivit pentru acest cadou.

Desigur, te sfatuim sa faci acest dar numai dupa ce te-ai interesat daca persoana respectiva poate lipsi de la birou intr-o anumita perioada sau nu are diferite alte motive care sa o impiedice sa plece in aceasta vacanta.

5. Beneficiile unei vacante pentru sanatatea psihica sunt foarte mari si confirmate de psihologii din intreaga lume

Studiile de specialitate au dovedit, in repetate randuri, ca o vacanta este extrem de benefica pentru sanatatea psihicului uman.

Spre exemplu, plecarea intr-o vacanta te poate face sa fii mai prezent si mai stimulat din punct de vedere al activitatii cerebrale – tocmai pentru ca atunci cand calatoresti, iti incalci rutina obisnuita.

Psihologii sustin ca scaderea familiaritatii reprezinta astfel o oportunitate pentru oameni de a fi mai prezenti in experienta unei vacante.

Mai mult, alte studii au aratat ca oamenii care aloca timp si resurse pentru vacante isi reduc stresul tocmai pentru ca se indeparteaza din cand in cand de activitatile si mediile pe care mintea lor le asociaza cu stresul si anxietatea.

6. Calatoriile au si rol educativ

Te-ai hotarat sa le faci copiilor o surpriza de sarbatori, iar Mos Craciun are in plan sa va aduca o vacanta? Aspectele pozitive ale unei vacante nu se limiteaza numai la relaxare si distractie, ci au si un rol educativ, in special pentru mintea copiilor, care in aceasta perioada absoarbe si asimileaza cel mai bine informatiile.

Vacantele au rolul de a-i ajuta pe copii sa invete lucruri noi despre lumea in care traim, despre culturi diferite, obiceiuri diferite, despre natura, despre economie – toate in cel mai potrivit cadru: vacanta alaturi de familie.  

7. Daca Mos Craciun alege sa aduca familiei tale cadou o vacanta, e posibil ca totalul bugetului alocat cadourilor sa fie unul ceva mai prietenos cu portofelul

Pare surprinzator, insa daca esti genul de persoana care se lasa dusa de val atunci cand face shopping pentru intreaga familie, e posibil ca o vacanta sa limiteze aceste cheltuieli. Desigur, acest aspect este cat se poate de discutabil, pentru ca daca vorbim de o vacanta in tari exotice, respectiv de o cazare la un resort cat se poate de luxos, este evident ca lucrurile vor sta diferit.

Altfel, in linii generale, spre exemplu o vacanta la mare, la un hotel de 4-5 stele din Bulgaria, pentru o familie cu doi copii si cu un regim de cazare all inclusive – s-ar putea sa te surprinda placut din punct de vedere al costurilor.

8. Vacantele cu familia presupun timp de calitate petrecut impreuna

Daca si tu te numeri printre cei care simt ca nu petrec suficient de mult timp alaturi de copii sau alaturi de cei dragi, o vacanta este momentul potrivit si mult asteptat pentru a face acest lucru.

Spre deosebire de un cadou clasic, o vacanta vine la pachet si cu acest beneficiu extra, respectiv garantia ca veti fi impreuna intr-un loc frumos si va veti intoarce cu amintiri de neuitat.

familie fericita pe plaja

9. Poate fi o buna oportunitate pentru a incepe o traditie de familie

Daca nu te-ai gandit pana acum la aceasta varianta, o vacanta oferita cadou celor din familie poate da nastere unei traditii in adevaratul sens al cuvantului.

Ce-ar fi daca incepand cu acest cadou, ti-ai propune ca an de an sa pleci in vacanta alaturi de cei dragi in preajma sarbatorilor de iarna sau sa va oferiti cadou sub brad urmatoarea plecare in vacanta pe timp de vara?

10. Amintirile sunt mai presus de orice lucru material

Nu in ultimul rand, amintirile pe care le creati intr-o vacanta au un statut nemuritor, spre deosebire de orice alt obiect propriu-zis.

Daca un articol de imbracaminte, o bijuterie, un joc sau un produs cosmetic pot avea capacitatea de a oferi bucurie pe moment sau pe un termen scurt sau mediu, amintirile dintr-o vacanta raman cu tine oriunde ai fi.

familie pe plaja

O vacanta poate reprezenta, in mod cert, o idee cat se poate de originala si de buna pentru cadourile de Craciun, iar atat timp cat ai verificat daca persoanele care vor beneficia de acest cadou au disponibilitatea si posibilitatea de a pleca in aceasta vacanta, nimic nu ar trebui sa-ti stea in cale 🙂

Mai mult, nu uita ca la noi pe site gasesti cele mai bune oferte de cazare la hoteluri din Bulgaria, Grecia, Turcia, cu o multime de variante din care sa poti selecta ce se potriveste mai bine familiei tale, dar si oferte pentru vacante la ski in Bansko, Pamporovo sau Borovets, potrivite celor care abia asteapta sa se urce pe schiuri!

Alte articole care te-ar putea interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?