Aproape totul despre excursia cu barca spre insula Suluada Turcia

Asemanata nu de putine ori cu insulele Maldive, Suluada este o mica insula nelocuita din apropierea zonei de coasta a Antalyei. 

Catre insula Suluada exista nenumarate tururi cu barca, plecarile fiind organizate din majoritatea statiunilor cunoscute. 

Daca vrei sa te bucuri de snorkeling, de peisaje spectaculoase si de o apa a marii in nuante ametitoare de turcoaz, te invitam sa descoperi in cele ce urmeaza mai multe amanunte despre calatoria cu barca spre insula Suluada, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacante Antalya.

Localizare insula Suluada si cum poti ajunge aici 

Pe insula Suluada se poate ajunge doar de pe mare, asadar, fie prin intermediul unei excursii optionale clasice, fie prin intermediul unui tur privat. 

Plecarile cu barca spre insula Suluada se fac din golful Adrasan, localizat la 91 kilometri departare de Antalya City, distanta ce se poate parcurge cu autocarul in aproximativ doua ore si cu masina in circa o ora si jumatate. 

Daca ai optat pentru varianta unui tur organizat, vei avea avantajul de a fi preluat de la hotel, adus inapoi, asistat de un ghid, iar in cele mai multe dintre cazuri, masa de pranz este inclusa. 

Desi excursia catre insula Suluada este organizata din mai toate statiunile provinciei Antalya, e drept ca in unele cazuri, distanta pe care o vei avea de parcurs pana la punctul de plecare al barcii spre Suluada (Golful Adrasan) poate fi destul de mare. 

Asadar, printre cei mai avantajati de distanta pana la Adrasan vor fi turistii cazati in Demre, Tekirova si Kemer. 

Odata imbarcat la Adrasan, calatoria pe mare spre insula Suluada va dura in jur de 45 minute. 

HINT: Daca mergi pe cont propriu in Golful Adrasan pentru a lua o barca spre Suluada, trebuie sa stii ca exista doua tipuri de tururi: cel care include doar golfurile din zona Adrasan si cel care include atat golfurile din zona Adrasan, cat si insula Suluada. 

Distante catre golful Adrasan din alte statiuni ale Antalyei:

  • distanta Kas – Adrasan: 113 kilometri
  • distanta Demre – Adrasan: 66 kilometri
  • distanta Tekirova – Adrasan: 35 kilometri
  • distanta Kemer – Adrasan: 51 kilometri
  • distanta Lara – Adrasan: 117 kilometri
  • distanta Belek – Adrasan: 133 kilometri
  • distanta Side – Adrasan: 165 kilometri
  • distanta Alanya – Adrasan: 226 kilometri

Ce poti sa faci pe insula Suluada si cum decurge programul unei excursii

Suluada purta in antichitate denumirea de “Krambusa”, fiind considerata un loc ideal pentru marinarii care cautau surse de apa potabila, caci aici exista, chiar si in prezent, izvoare. 

Insula un aspect stancos si este inconjurata de ape extrem de limpezi, ideale pentru snorkeling. 

Sunt doua plaje aici, ambele formate dintr-un pietris amestecat cu nisip. Plaja din vest este mai generoasa in dimensiuni, insa aici se formeaza valuri mai mari. La plaja din nord, apa marii este in general mai calma.

Atunci cand mergi in aceasta excursie, asigura-te ca iei cu tine costumul de baie, echipamentul de snorkeling, prosopul, crema cu factor de protectie si o sapca. 

Suluada nu are apa curenta si electricitate. Nu exista facilitati si servicii de niciun fel pe insula. 

Tururile cu barca spre insula Suluada pot fi usor diferite de la un operator la altul, iar daca optezi pentru varianta unui tur privat (evident, cu costuri mai piperate), nu vei fi nevoit sa imparti ambarcatiunea si vei putea, cel mai probabil, sa ajustezi programul dupa bunul plac. 

In cazul in care alegi varianta unei excursii clasice, programul va arata cam asa: 

  • preluare de la hotel de dimineata (in jurul orei 08.00 sau mai devreme)
  • transfer cu minibus la Golful Adrasan
  • imbarcare pentru insula Suluada
  • oprire la insula Suluada si pauza pentru inot
  • masa de pranz pe barca
  • pauza pentru inot la plaja de vest a insulei
  • pauza pentru inot la plaja cu apa de izvor a insulei
  • vizita in Golful Hacivat si pauza pentru inot
  • retur in Golful Adrasan
  • retur la hotel 

Turul are o durata de circa 9 ore (in functie de zona din care esti preluat de la hotel), iar programul poate varia de la un operator la altul. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la insula Suluada

Cele mai ridicate temperaturi si cea mai calda apa a marii le vei intalni la Suluada si, in general, in toata Antalya, in intervalul iulie-august. 

Acesta este considerat sezonul de varf, ceea ce inseamna ca mai toate obiectivele turistice, inclusiv insula Suluada, pot fi foarte aglomerate. 

In cazul in care alegi sa-ti faci totusi vacanta aici in aceasta perioada, asigura-te ca ajungi la insula cat mai devreme, ca te hidratezi cum trebuie si ca te feresti pe cat posibil de razele puternice ale soarelui. 

Unele dintre cele mai bune perioade in care poti vizita insula Suluada sunt sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie – inceputul lunii octombrie. 

Apa marii atinge valori medii cuprinse intre 21-25 grade in mai – iunie. 

In septembrie – octombrie, poti face baie intr-o apa a marii de circa 25-27 grade. 

In plus, insula va fi mai libera, iar preturile la cazare in statiunile din imprejurimi vor fi mai avantajoase. 

In loc de concluzie

Insula Suluada face obiectul unora dintre cele mai populare tururi cu barca organizate in zona Antalya. Apele sale limpezi si aspectul stancos al zonei iti vor oferi cadrul ideal pentru snorkeling si pentru fotografii de exceptie. 

Daca ai vizitat deja insula Suluada, asteptam cu interes parerile tale, iar daca ti-am facut pofta pentru vacantele in aceasta parte a litoralului turcesc, iti reamintim ca la noi pe site gasesti unele dintre cele mai bune oferte vacante Antalya.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?