Scurta oprire la Adrasan Beach, una dintre cele mai cunoscute plaje din zona Antalya

Localizata in golful cu acelasi nume, intre cartierul Mavikent al districtului Kumluka si ruinele orasului antic Olympos, plaja Adrasan este inconjurata de peisaje naturale minunate si ofera vizitatorilor sai multiple oportunitati, fie ca ne referim la simpla relaxare de la malul marii, fie la excursiile cu barca organizate catre insulele din vecinatate sau la alte activitati. 

In cele ce urmeaza gasesti mai multe amanunte utile despre vizita la Adrasan Beach, alaturi de alte cateva atractii interesante din imediata apropiere, in timp ce la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Antalya, cu zeci de hoteluri din toate statiunile mari.

Unde se afla Adrasan Beach si distante din alte statiuni

Golful Adrasan si implicit plaja care se intinde de-a lungul acestuia se afla la 91 kilometri departare de orasul Antalya

Asta inseamna ca intr-o zi cu trafic normal, ai putea face intre cele doua in jur de o ora si jumatate, cu masina.

Ceva mai apropiata este statiunea Tekirova, care se afla la 35 kilometri departare de Adrasan Beach, insa si din Kumluka sau Finike poti ajunge relativ usor la aceasta plaja. 

Taxa de parcare este de 30 lire turcesti/autoturism, dupa cum relateaza turistii care au vizitat plaja in 2023, insa in perioadele aglomerate, locurile de parcare pot deveni insuficiente. 

Zona centrala a acestei plaje poate fi reperata pe Google Maps cu denumirea de “Adrasan Sahil“. 

Distante catre Adrasan Beach din alte statiuni: 

  • distanta Demre – Adrasan Beach: 73 kilometri 
  • distanta Finike – Adrasan Beach: 45 kilometri
  • distanta Kemer  – Adrasan Beach: 48 kilometri
  • distanta Lara – Adrasan Beach: 112 kilometri
  • distanta Belek – Adrasan Beach: 133 kilometri

Cum arata Adrasan Beach si ce poti sa faci la aceasta plaja

Plaja Adrasan se intinde pe o lungime de aproximativ 2 kilometri si este formata dintr-un amestec de nisip auriu cu pietris grosier. 

Este una dintre cele mai populare plaje din zona, asta pentru ca de aici au loc plecari cu barca spre insulele si golfurile retrase din apropiere, cea mai populara excursie fiind considerata cea catre insula Suluada. 

La Adrasan exista atat zone amenajate cu sezlonguri si umbrele, cat si zone de plaja libera, unde-ti poti aseza linistit prosopul. 

Intrarea in apa are o panta destul de lina, motiv pentru care plaja este frecventata si de catre familiile cu copii. 

In spatele plajei exista alee de promenada, cateva mici hoteluri, zone de camping, restaurante, baruri, dar si mai multe centre de sporturi acvatice. 

Tot aici vei intalni si o paleta destul de larga de agentii care organizeaza excursii pe mare, preturile acestora pornind de la 300 lire turcesti/persoana. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Adrasan Beach

Plaja Adrasan este frecventata atat de catre turisti, cat si de catre localnici, care vin aici in mod special la final de saptamana pentru a se relaxa. In mijlocul verii, asadar, in intervalul iulie-august, Adrasan devine destul de aglomerata.

Daca dimensiunile plajei iti vor permite sa gasesti un loc ok in care sa te asezi, nu la fel stau lucrurile si in cazul locurilor de parcare. O parte dintre turistii care au venit aici in varf de sezon s-au plans ca au intampinat unele probleme cu parcarea, din pricina aglomeratiei. 

In cazul in care ai ales sa-ti faci vacanta in Antalya in perioada mai sus mentionata, e bine sa vii la Adrasan la primele ore ale diminetii sau seara, catre apus. 

Altfel, unele dintre cele mai bune perioade in care poti vizita plaja Adrasan sunt sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie – inceputul lunii octombrie. 

Alte plaje si atractii apropiate de Adrasan Beach 

Adrasan Beach este localizata intr-o zona care abunda in atractii, asadar, o vizita aici poate fi cumulata cu opriri in alte locuri interesante, la care poti ajunge destul de repede. 

Excursia cu barca spre insula Suluada dureaza in jur de 45 minute. Insula are un aspect stancos, insa este inconjurata de ape foarte limpezi, in nuante de turcoaz, fiind asemanata de multe ori cu insulele Maldive. 

Se fac opriri la cele doua plaje ale insulei, ambele formate dintr-un amestec de nisip cu pietris deschis la culoare. 

Plaja din vest este mai generoasa, insa aici se pot forma si valuri mai mari, in timp ce plaja din nord isi bucura in general vizitatorii cu o apa mai calma. 

Plaja Cirali este localizata la 30 kilometri departare de Adrasan, in directia Kemer. Are peste 3 kilometri in lungime si este, in cea mai mare parte a sa, lipsita de amenajare. 

La Cirali isi depun ouale si simpaticele testoase Caretta-Caretta, in intervalul lunilor mai – august. Zona este protejata, iar cuiburile sunt marcate si supravegheate periodic de catre autoritatile responsabile. 

Ruinele orasului antic Olympos se afla in partea dreapta a plajei Cirali, cum te uiti la mare, intr-o zona mai inalta. Segmentul de plaja din apropierea ruinelor poarta denumirea de Olympos Beach

Olympos a fost un oras-port localizat strategic, de maxima importanta, fiind construit pe ambele maluri ale raului Akçay. Cele doua parti ale orasului erau conectate printr-un pod, ale carui ramasite mai pot fi observate si in prezent. 

Ruinele vechii asezari se afla intr-o zona bogata in vegetatie, ceea ce inseamna ca plimbarea pe aici va fi o adevarata incantare atat pentru iubitorii de istorie, cat si pentru iubitorii de natura si de drumetii. 

Intre situl arheologic Olympos si plaja Adrasan ai de parcurs in jur de 15 kilometri. 

In loc de concluzie

Adrasan este una dintre cele mai faimoase plaje din aceasta parte a provinciei Antalya. Poate fi potrivita pentru familiile cu copii, pentru cei care vor sa practice diferite sporturi acvatice sau pentru cei care vor sa plece in excursii pe mare, insa devine aglomerata in varf de sezon. 

Iti reamintim ca la noi pe site gasesti unele dintre cele mai bune oferte vacante Antalya, dintre care sa poti alege simplu si rapid ce ti se potriveste mai bine!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?