Kizimkazi Beach Zanzibar, plaja din sud celebra pentru tururile de observare a delfinilor

Plaja Kizimkazi este plaja satului pescaresc cu acelasi nume, localizat in partea de sud a insulei mari Zanzibar. Locul este relativ cunoscut turistilor in mod special gratie moscheii de aici, considerata a fi una dintre cele mai vechi constructii islamice de pe coasta Africii de Est, dar si pentru ca in aceasta zona se pot observa usor delfini inotand prin Golful Menai. 

Kizimkazi nu are neaparat una dintre cele mai bune plaje din Zanzibar, mai ales ca la mal sunt ancorate multe barci pescaresti, dar si barci ale operatorilor de tururi pentru observarea delfinilor. Asadar, daca ai in plan sa te bucuri de o astfel de experienta, cel mai probabil vei fi adus aici.

Unde se afla Kizimkazi Beach si cum se poate ajunge aici 

Daca vrei ca in timpul vacantei tale in Zanzibar sa ajungi si in sudul insulei, mai mult ca sigur Kizimkazi Beach se va afla pe lista ta. Plaja acestui sat pescaresc este localizata la aproximativ 70 kilometri distanta de Stone Town, ceea ce inseamna ca drumul cu masina pana aici ar trebui sa dureze in jur de o ora si 20 de minute. 

Poti ajunge la Kizimkazi Beach fie cu un taxi, fie cu dala dala, fie prin intermediul unei excursii organizate, insa daca ar fi sa te sfatuim din experienta proprie, te-am indrepta catre ultima varianta. 

Daca pornesti pe cont propriu catre Kizimkazi din Stone Town (Zanzibar Town) si vrei sa cheltui cat se poate de putin pe transport, ar trebui sa iei dala-dala numarul 326. Pretul unui bilet ar trebui sa fie in jur de 2500 tsh, adica in jur de 1,10 euro, insa nu te astepta sa te bucuri de cea mai confortabila calatorie. Mai exista si varianta sa iei autobuzul numarul 310 catre Makunduchi pana la statia din Kufile, si de acolo sa iei un alt vehicul (taxi) catre Kizimkazi (pentru cei aproximativ 5 kilometri ramasi). 

Cu taxi, pretul unei calatorii intre Stone Town – Kizimkazi Beach ar trebui sa fie in jur de 40 dolari. E bine sa te intelegi asupra pretului cu soferul inainte sa pornesti la drum, mai ales ca in prima instanta, s-ar putea sa ti se comunice un pret putin mai ridicat. 

In cazul in care vrei sa scapi de stresul drumului si sa te relaxezi, poti sa alegi varianta unui tur organizat (Dolphin Tour Kizimkazi). Vei gasi oferte la operatorii locali din asezarile mari, dar cel mai probabil si la receptia hotelului tau. 

Din Nungwi si pana in Kizimkazi sunt fix 100 de kilometri, cele doua asezari fiind situate diametral opus. Acest lucru inseamna ca dintr-un loc in altul vei face in jur de 2 ore. 

Din Paje si pana la Kizimkazi Beach sunt doar 34 de kilometri, asadar, daca se intampla sa fii cazat in aceasta parte a insulei, drumul pana la plaja Kizimkazi va fi unul ceva mai scurt. 

Cum arata Kizimkazi Beach si ce poti sa faci la aceasta plaja 

Kizimkazi Beach este o plaja cu nisip fin alb, cu palmieri inalti si unitati de cazare in partea din spate si cu o apa care se retrage destul de mult pe timp de reflux. Este recomandat sa ai la tine incaltaminte speciala pentru apa, dar si crema cu factor de protectie ridicat, o sapca si un tricou. Daca alegi sa explorezi plaja plimbandu-te de-a lungul tarmului, e posibil sa simti soarele destul de puternic. 

Nu exista amenajare pe plaja cu sezlonguri si umbrele, insa vei gasi cateva terase si restaurante in aceasta zona. 

In functie de perioada in care iti faci vacanta in Zanzibar, poti gasi plaja principala destul de aglomerata cu barcutele pescarilor sau ale operatorilor care fac tururi de observare a delfinilor. Locul este unul faimos pentru asa ceva, iar in plin sezon, si numarul de turisti care poposesc pe aceasta plaja este unul ridicat. 

Sigur, asezarea se intide pe o suprafata ceva mai mare, asadar plaja mai are si unele golfulete mai retrase, resorturi bine cotate, insa si optiuni de cazare prietenoase cu bugetul. Numarul unitatilor de cazare este totusi considerabil mai mic in comparatie cu Nungwi sau cu alte statiuni populare.

Multi dintre turistii ajunsi aici vin pentru Dolphin Tour, pe care e bine sa-l faci insa in anumite conditii, despre care vom discuta putin mai jos. 

Alte atractii la Kizimkazi si sfaturi utile despre turul de observare a delfinilor  

Moscheea din Kizimkazi Dimbani reprezinta un alt obiectiv al locului si, chiar daca a trecut prin mai multe procese de restaurare si la exterior are o infatisare relativ moderna, la interior exista inscriptii care dateaza din 1107.

Moscheea se afla la nord de plaja principala a satului Kizimkazi, iar daca vrei sa arunci o privire inauntru, cere permisiunea. Sunt sanse sa poti intra acompaniat de un localnic, insa acorda atentie tinutei (acopera umerii goi, picioarele) si nu uita sa te descalti. 

In ceea ce priveste turul de observare a delfinilor la Kizimkazi, e bine sa tii cont de cateva aspecte inainte sa alegi operatorul care te va ghida. Aceste experiente sunt organizate atat de unele agentii locale, cat si de catre unii localnici de pe plaja, care detin barci. 

Dolphin Tour reprezinta o sursa de venit pentru localnici, insa nu toti aleg sa desfasoare acest tur in conditii de siguranta pentru delfini, motiv pentru care e de preferat sa alegi un operator cu recomandari si care nu alearga delfinii cu barca la viteza maxima, doar pentru a se asigura ca are turisti multumiti. 

Unii dintre acestia mai indeamna turistii sa sara in apa atunci cand observa ca se apropie delfinii, insa acest lucru le poate pune in pericol siguranta, o poate pune si pe a ta si, in orice caz, ii sperie. 

Cea mai buna perioada a zilei pentru un astfel de tur este dimineata devreme sau dupa-amiaza, cand nu este foarte aglomerat. Este ideal sa te bucuri de aceste simpatice mamifere observandu-le de la distanta, in liniste, nu alergand dupa ele cu o barca dotata cu motor extrem de galagios. 

In loc de concluzie, 

Desi Kizimkazi Beach nu se numara neaparat printre cele mai populare plaje ale Zanzibarului, o vizita aici poate fi binevenita in cazul in care vrei sa faci un Dolphin Tour, o oprire in sat sau pur si simplu sa te bucuri de frumusetea aparte a locului.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Zanzibar?