Patara Beach, cea mai lunga plaja din Turcia si locul in care te poti bucura de natura in adevaratul sens al cuvantului

Turcia este vestita pentru plajele sale deosebite, iar daca anumite zone turistice de la malul Egeei sau al Mediteranei au un aspect mai fragmentat, plaje mai inguste sau formate din pietricele, Patara Beach este exemplul perfect de plaja cu dimensiuni generoase si nisip fin. 

Mai mult, e bine de stiut ca Patara a fost inclusa, nu de putine ori, chiar si in topul celor mai frumoase plaje din lume. Imaginile de aici vorbesc parca de la sine, asadar, te vom lasa sa descoperi, in cele ce urmeaza, si alte cateva detalii importante despre aceasta plaja. 

Totodata, la noi pe site te asteapta si o multime de oferte pentru vacantele in Turcia, cu hoteluri localizate inclusiv in zona Oludeniz, mai apropiata de Patara Beach.

HINT: Daca vrei sa-ti alegi urmatoarea destinatie pentru vacanta in Turcia bazandu-te pe un top al celor mai incantatoare plaje din aceasta tara, e posibil sa-ti fie de folos informatiile de aici: Ghid plaje Turcia. Unde gasesti cele mai bune si cele mai frumoase plaje daca pleci in vacanta la turci

Localizare Patara Beach si cum se ajunge la aceasta plaja

Patara Beach se afla la o distanta de circa 80 kilometri de centrul statiunii Oludeniz si la 42 kilometri departare de statiunea Kaș. Daca pleci cu masina din Oludeniz catre Patara, ar trebui sa faci in jur de 1h 20 minute intr-o zi fara trafic intens. 

Patara Beach apartine de provincia Antalya si este situata in satul Gelemiş din districtul Kaș. 

Poti ajunge aici destul de usor si cu transportul public. Microbuzele circula, in sezonul cald, la fiecare 20 de minute pentru aceasta directie si pot fi luate din autogara Kaș, din centrul orasului Antalya sau din Fethiye. Va trebui sa cobori la intersectia cu Patara si ulterior sa iei un microbuz din satul Gelemis care te va duce pana la intrarea in orasul antic Patara.

Totusi, daca vrei sa ajungi aici din Antalya City, ia in considerare ca drumul este unul destul de lung (224 kilometri – aproximativ 3 ore si 10 minute cu masina). 

Exista o zona de parcare la Patara Beach, iar turistii care au fost aici in 2022 spun ca au mai avut de mers pe jos circa 500 metri de la parcare si pana la malul marii. 

Drumurile principale sunt descrise ca fiind intr-o stare general buna. In video-ul de mai jos poti vedea cum arata drumul intre Patara si Kaș. 

Fiind localizata intr-o zona protejata prin lege (testoasele Caretta caretta depun oua aici), accesul la Patara Beach poate fi restrictionat in perioadele de reproducere. In restul anului, accesul la Patara Beach se poate face in intervalul orar 08.00 – 20.00. 

Poti ajunge la aceasta plaja si prin intermediul unui tur privat/excursie optionala, ceea ce inseamna ca nu vei mai avea pe cap stresul organizarii si al transportului. 

Taxa de intrare la Patara Beach este de 90 lire turcesti/persoana (4,5 euro) si include si vizita la orasul antic Patara. 

Cum arata Patara Beach si cand e mai bine sa vii aici 

Patara Beach este cea mai lunga plaja din Turcia, se intinde pe circa 18 kilometri, iar in unele locuri atinge o latime de 300 metri. Plaja este formata din nisip fin, iar in unele zone poti observa chiar si dune de nisip. 

Locul in sine este o incantare, mai ales ca vegetatia este una cu totul aparte, iar organizarea, amenajarea si cele mai multe dintre servicii sunt destul de rare si nu sunt disponibile pe intreg parcursul anului. 

Unii turisti romani care au fost aici in 2022, la sfarsitul lunii iunie, relateaza ca au gasit la Patara Beach un segment de plaja amenajat cu sezlonguri si umbrele care puteau fi inchiriate (50 lire turcesti/articol), dar si dusuri, vestiare si un mic restaurant. 

Intrarea in apa este descrisa ca fiind relativ lina, insa avand in vedere ca plaja este atat de lunga si ca nu este supravegheata pe majoritatea lungimii sale, iti recomandam precautie daca nu stii sa inoti sau daca vii insotit de copii mici. 

In plin sezon (iulie-august) e posibil sa gasesti toate sezlongurile ocupate, insa in nicio circumstanta nu te vei afla in situatia in care nu ai unde sa-ti asezi prosopul la Patara Beach, caci vorbim despre dimensiunile impresionante ale acestei plaje. 

In cazul in care vrei sa stai intr-o zona neorganizata, ia cu tine prosopul, umbrela, crema cu factor de protectie ridicat, apa, cateva gustari si asigura-te ca lasi in urma ta natura cel putin la fel de curata pe cat ai gasit-o. 

E bine sa ai in vedere ca, pe langa plaja, mai sunt si alte cateva atractii care merita vizitate in zona Patara. Orasul antic Patara si orasul antic Xhantos se numara printre acestea. 

Alte plaje frumoase in apropiere de Patara Beach 

Esti un impatimit al locurilor frumoase de la malul marii si nu vrei sa te rezumi doar la Patara Beach atata vreme cat te vei afla in aceasta zona? La distante rezonabile fata de Patara se mai regasesc si urmatoarele:

Kumluova Beach, plaja imediat urmatoare dupa Patara, in partea dreapta cum te uiti la mare, este o alta plaja apreciata in zona pentru cadrul sau cat se poate de natural. Nu este amenajata si este destul de libera chiar si in plin sezon. Plajele Kumluova si Patara sunt despartite de gura de varsare a unui rau in mare. 

Plaja din Valea Fluturilor, unde poti ajunge destul de simplu prin intermediul tururilor cu barca, se afla la o distanta de 55 kilometri de Patara Beach. In acest caz, te vei putea bucura de o plaja marginita de stanci, iar fundalul din spate este ireal de frumos. 

Plaja Kabak, localizata la 65 kilometri de Patara, este formata dintr-un amestec de nisip cu pietricele si este pentru tine daca vrei sa te bucuri de soare intr-un loc inconjurat de natura. Nu este o plaja amenajata, ceea ce inseamna ca trebuie sa vii pregatit cu toate cele, iar intrarea in apa este destul de abrupta. 

Plaja din Oludeniz, poate una dintre cele mai celebre plaje ale Turciei, cu a sa laguna albastra, plaja Kumburnu si plaja Belcekiz, aflata in prelungirea primei si care se intinde pe o lungime de circa 4 kilometri – toate acestea se afla la o distanta de 82 kilometri de Patara Beach. Tot aici poti practica si diferite sporturi acvatice, dar si zborul cu parapanta. 

In loc de concluzie

Patara Beach este, fara doar si poate, una dintre cele mai interesante plaje ale Turciei si cu siguranta cea mai lunga dintre acestea, iar o vizita aici te poate ajuta sa-ti incarci bateriile si sa te bucuri de frumusetea naturii care te inconjoara, cu mentiunea de a o respecta si a o lasa exact asa cum ai gasit-o. 

Daca ai ajuns deja in sezoanele trecute la Patara Beach sau daca urmeaza sa mergi si simti ca vrei sa te impartasesti si alte informatii utile, asteptam cu interes detalii despre experienta ta.

Nu uita sa arunci o privire si la noi pe site, unde te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Turcia, inclusiv cu propuneri de hoteluri din zonele Fethiye, Oludeniz si Antalya!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?