Ghid plaje Turcia. Unde gasesti cele mai bune si cele mai frumoase plaje daca pleci in vacanta la turci

Turcia este una dintre destinatiile preferate ale romanilor pentru vacanta de vara, iar cele mai dezvoltate si ofertante zone de coasta din punct de vedere turistic sunt coasta Marii Egee, respectiv coasta Marii Mediterane (zona Antalya). Ambele zone se pot lauda cu plaje foarte bune si asta pentru ca Turcia are in prezent peste 450 de plaje certificate Blue Flag. 

Te pregatesti pentru o vacanta in Turcia si vrei sa stii care sunt cele mai frumoase plaje din aceasta tara sau care sunt cele mai bune plaje cu nisip? E posibil ca detaliile regasite in acest articol sa te ajute.

Cea mai buna plaja din Turcia si alte plaje din Turcia cu nisip fin 

Cu o linie de coasta lunga, Turcia gazduieste o serie de plaje foarte bune atat in zona Marii Egee, cat si in zona Mediteranei. Chiar daca plajele de pe litoralul turcesc sunt mixte (nisip si pietris), cei mai multi dintre turistii care vin la mare in Turcia sunt interesati de plajele cu nisip fin, caci, sa fim seriosi, sunt mai comode si mai primitoare. 

Cea mai buna plaja din Turcia nu trebuie sa fie neaparat una anume, caci e posibil ca parerile sa fie diferite in functie de experientele fiecarui turist, insa exista o serie de plaje generoase si cu nisip fin care se fac remarcate pe litoralul din Turcia si pe care ar trebui sa le iei in considerare daca te pregatesti sa pleci intr-una dintre zonele mai jos mentionate.  

In zona Marii Egee, respectiv in cele mai cunoscute dintre statiuni, se disting o serie de plaje de nisip foarte apreciate de catre turisti.

Long Beach se afla in zona Kusadasi si este cea mai lunga plaja de nisip de aici, care se intinde pe mai mult de 12 kilometri si care gazduieste totodata si o mare parte dintre resorturile all inclusive. Long Beach este la aproximativ 8 kilometri de centrul orasului Kusadasi, iar de-a lungul sau exista restaurante, terase si numeroase facilitati. Aproximativ jumatate din suprafata acestei plaje are zone libere, in timp ce cealalta jumatate este ocupata de plajele private ale hotelurilor din prima linie. 

Te-ar putea interesa si: Top plaje Kusadasi. Care sunt cele mai cunoscute plaje din zona, unde le gasesti si cum arata fiecare in parte

Turcia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Turcia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Plaja Icmeler din apropierea statiunii Marmaris este iarasi una dintre plajele de nisip foarte apreciate ale litoralului turcesc. Se afla la 10 minute de condus de Marmaris si se intinde pe aproximativ 6 kilometri de-a lungul coastei.

Plaja Icmeler are nisip auriu si multe facilitati – sezlonguri, umbrele, toalete, restaurante, plus o intreaga varietate de sporturi acvatice care pot fi practicate aici. 

Gasesti mai multe detalii despre plaja acestei statiuni in articolul: Icmeler Beach Marmaris si totul despre vizita la aceasta plaja cu peisaje frumoase

In zona Marii Mediterane, mai exact in provincia Antalya si foarte aproape de Antalya City, districtul Lara Kundu gazduieste una dintre cele mai bune plaje din Turcia. 

Plaja din Lara are o lungime de aproape 12 kilometri, este cu nisip fin si premiata Blue Flag. Este un loc potrivit si intens vizitat de familiile cu copii.

Plaja din Side, Turcia, este de nisip, lata si cu intrare lina in mare, fiind de asemenea una dintre cele mai apreciate din zona Antalya. Portiunile principale de plaja din Side sunt localizate in vestul si respectiv estul centrului statiunii. In vest sunt cele mai multe dintre hoteluri, in timp ce in est, pana aproape de gura de varsare a raului Manavgat, atmosfera este putin mai linistita. 

Plaja publica din Belek are o lungime de peste 1.5 kilometri, nisip fin auriu si este potrivita tuturor categoriilor de turisti. Ajungi destul de usor la aceasta plaja si ai parcare in imediata apropiere. 

Plaja Kleopatra din Alanya este de asemenea premiata Blue Flag si se intinde pe 2 km. Intrarea in mare este destul de lina, insa apa devine adanca la circa 8-10 metri de tarm.

Plaje din Turcia aproape de Romania

Daca esti interesat sa afli care sunt cele mai apropiate plaje din Turcia de Romania, trebuie sa stii ca exista o serie de variante astfel incat sa nu petreci pe drum mai mult de 9-11 ore, daca pleci din Bucuresti. Cu toate acestea, nu te astepta sa gasesti si cele mai bune plaje din Turcia la o distanta atat de mica, pentru ca e posibil sa fii dezamagit. 

Exista o serie de plaje in zona Canakkale, care insa sunt destul de restranse si care nu au neaparat aspectul unor plaje de statiune, prin urmare ele reprezinta mai mult variante de compromis in cazul in care timpul nu-ti permite sa mergi mai departe de atat. 

Plaja din satul de vacanta Guzelyali poate fi o solutie pentru tine. Vei avea de condus aproximativ 650 de kilometri pana aici, unde vei gasi o plaja destul de lata, inconjurata de o padure de pini si o serie de terase si restaurante cu preturi convenabile. 

Daca esti dispus sa lungesti traseul cu vreo 3-4 ore, vei gasi plaje foarte bune in zona orasului-statiune Cesme si evident, catre Ozdere si Kusadasi, aflate la distante rezonabile.

Plajele din Cesme sunt printre cele mai laudate, Ilica Beach fiind una dintre acestea. Se intinde pe o lungime de 1.5 kilometri si are toate facilitatile necesare. Vei face in jur de 14 ore de la Bucuresti si pana aici. 

Plaja din Ozdere se afla la nord de oras, insa pana aici ai de condus din Bucuresti aproximativ 1065 kilometri. 

Plajele din Kusadasi, respectiv Ladies Beach, Long Beach sau Pamucak iti stau la indemana daca decizi sa-ti faci vacanta in aceasta zona. Ai de parcurs un total de 1081 kilometri pana in Kusadasi, insa optiunile in materie de cazare, activitati si atractii vor creste semnificativ.

Gasesti la noi pe site si oferte de cazare in Kusadasi, cu mai multe optiuni din care sa poti selecta ce se potriveste mai bine tie si familiei tale!

Ladies Beach, Kusadasi

Cea mai frumoasa plaja din Turcia

Cea mai frumoasa plaja din Turcia va fi aceea care va corespunde perfect asteptarilor tale, insa putem spune fara sa parem subiectivi ca una dintre cele mai spectaculoase plaje din Turcia este Kumburnu Beach, plaja din capatul Lagunei Albastre, Oludeniz. Cu toate acestea, fiecare dintre plajele prezentate mai jos poate capata acest statut. 

Plaja Kumburnu este locul din care te poti bucura cel mai bine de frumusetea celebrei Lagune Albastre din Oludeniz si nu de putine ori a fost numita cea mai frumoasa plaja din Turcia sau a facut chiar parte din topul celor mai frumoase plaje din lume. Forma sa inedita, accesul extrem de lin in mare, culoarea turcoaz a apei si nisipul fin fac din aceasta plaja o adevarata bijuterie la malul Marii Mediterane din Turcia. 

Plaja din Valea Fluturilor (Butterfly Valley Beach) este, la fel, una dintre cele mai spectaculoase plaje din intreaga Turcie. Accesul direct pe aceasta plaja se poate face numai cu barca, iar peisajul din spatele plajei, respectiv o vale plina de vegetatie, are toate sansele sa te lase fara cuvinte. Butterfly Valley Beach se afla destul de aproape de Oludeniz, la 11 kilometri distanta, prin urmare poti lua o barca de aici sau din Fethiye pentru a ajunge la aceasta plaja. 

Plaja Patara, mai jos de Oludeniz, este una dintre cele mai lungi plaje din Turcia, care se intinde pe aproape 18 kilometri si care atinge in unele locuri chiar si 300 metri latime. Este o plaja de nisip, inconjurata de natura salbatica si totodata locul in care testoasele de mare depun oua in nisip, motiv pentru care a devenit si arie protejata. 

Prin urmare, nu vei intalni aici prea multe facilitati si galagie, insa poti ajunge relativ usor cu dolmusul din Fethiye, Oludeniz, Kas si alte statiuni. Vei fi lasat in zona rezidentiala, de unde vei mai avea de mers putin pe jos. Patara este pentru tine daca iubesti linistea si natura. Si aceasta plaja a capatat in unele cazuri titlul de cea mai frumoasa plaja din Turcia. 

Plaja Kaputas, aflata la o distanta rezonabila de plaja Patara (22 de kilometri) este o alta plaja deosebit de frumoasa din Turcia. Accesul catre aceasta plaja este unul destul de dificil, ceea ce o face sa nu fie potrivita pentru familiile cu copii mici. 

Avand dimensiuni destul de reduse, e bine de stiut ca plaja Kaputas se aglomereaza in plin sezon, asadar daca vrei sa prinzi un loc aici e bine sa vii foarte devreme sau in extrasezon. Pregateste-te sa cobori o serie de scari, efort care insa va fi recompensat odata ce ajungi jos. Pe plaja exista umbrele, sezlonguri si un restaurant. 

Plaja Cirali este o alta plaja, in zona Antalya, lunga de 3.7 kilometri, inconjurata de pomi fructiferi (citrice) si dealuri impadurite. Nu vei intalni aici resorturi mari, poate mai degraba cateva hoteluri mici raspandite prin zona, iar atmosfera de pe plaja este descrisa ca fiind cat se poate de relaxanta.

Spre capatul plajei pot fi vizitate ruinele orasului antic Olympos. La plaja Cirali poti ajunge destul de repede daca esti cazat in Kemer. 

Plaja Iztuzu, intre statiunile Marmaris si Gocek este o plaja de nisip lunga de 4 kilometri, la capatul unei mici delte fluviale inconjurata de munti. Este potrivita pentru cei care vor sa se bucure de frumusetea marii si a naturii intr-un cadru mai izolat. 

Alte plaje frumoase in Turcia, pe coasta Marii Egee si in zona Antalya 

Cu siguranta nu am putea acoperi toate plajele Turciei intr-un singur articol, caci vorbim de sute de astfel de locuri, insa in afara plajelor mai sus mentionate, care apartin unei categorii anume, mai exista si alte locuri la malul marii care merita atentia ta daca te indrepti catre o zona sau o statiune anume din Turcia.

In ceea ce priveste plajele din zona Marii Egee, dupa ce treci de Kusadasi, exista si urmatoarele variante:

Plajele din zona Didim unde te poti simti bine, sunt plaja Altinkum, plaja Akbuk, plajele din golfurile Cennet Bay, Manastir si Dalyanaki.

Nu uita sa arunci o privire si pe ofertele pe care ti le-am pregatit pentru hotelurile din Didim! Le gasesti pe toate la noi pe site!

Plajele din Bodrum nu sunt foarte late, insa exista o serie de locuri la malul marii catre care iti poti indrepta atentia: plaja Yahsi, plaja Gumbet, plaja Kumbahçe, plaja Aspat sau plaja Gumusluk sunt doar cateva dintre acestea. 

Plaja Aspat, Bodrum

Plajele din zona Marmaris sunt de asemenea foarte apreciate, printre cele mai cunoscute numarandu-se plaja centrala din Marmaris City, plaja Uzunyali, plaja Turunc, plaja Cleopatra de pe insula Sedir, plaja Kiz Kumu sau plaja Incekum. 

Plajele din Gocek, Fethiye si Oludeniz – unde vei intalni si unele dintre cele mai frumoase peisaje, mai numara, pe langa cele mentionate anterior, si alte locuri interesante, precum: plaja Inlice, Golful Katranci, plaja Kidrak sau Golful Kabak

Pe acest subiect, te-ar putea interesa si: Top 10 cele mai frumoase plaje din zona Fethiye – Oludeniz Turcia

Plaja in Gocek

In ceea ce priveste plajele din Antalya, acestea sunt de asemenea numeroase si raspandite in si respectiv intre statiunile acestei cunoscute zone turistice. 

Plajele din Kemer cele mai des vizitate de catre turisti sunt plaja Moonlight, plaja Urban Beach si plaja Adrasan

Plaja Adrasan

In orasul Antalya exista plaja publica Konyaalti, care este de regula folosita de catre localnici sau de catre turistii cazati in oras pentru a explora obiectivele turistice sau pentru a face shopping, insa cei care doresc sa se bucure de cea mai calitativa plaja din zona se orienteaza catre statiunea Lara Kundu. 

Plaja Konyaalti

Plajele din zona Belek, cea mai luxoasa zona turistica de coasta din Turcia, sunt apreciate de cei care aleg sa se cazeze aici. Printre ele, de mentionat sunt plaja Kadriye, plaja Kumkoy sau plaja Bogazkent

Te asteptam cu oferte interesante si pentru statiunea Belek! Alege din cele peste 25 de hoteluri disponibile la noi pe site!

Daca vrei sa afli mai multe detalii despre plajele din aceasta zona de coasta a Turciei, poti citi articolul: Plaje in Antalya. Care sunt cele mai frumoase plaje de pe coasta turceasca a Mediteranei. 

In concluzie, Turcia se poate lauda cu atat de multe locuri frumoase de plaja in zonele sale de coasta, incat se prea poate sa-ti fie destul de greu sa te decizi unde anume ai vrea sa-ti faci vacanta, insa in functie de specificul concediului tau si de formula in care vei merge, te poti orienta catre locatia perfecta pentru tine.

Alte articole care te-ar putea interesa: 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?