Rețetă Kyufte – chifteluțe bulgărești

Postat de

La fel ca kebapche-ul, kyufte este o chifteluță făcută din carne și ceapă tocată și condimente. Aceasta se poate prăji sau poate fi coaptă. Ca și în cazul kebapche, se servește cu salată Shopska și cartofi prăjiți cu brânză bulgăreacă.

Ingrediente

2 kg de carne tocată (60% carne de porc, 40% carne de vită)
1 ceapă, tocată
1 lingură sare
1 lingură de piper negru măcinat
1 linguriță de chimen
1 mână de usturoi tocat

Pregătirea

Asezonază cu sare carnea tocată și o pune-o la frigider timp de aproximativ 4 ore.

Apoi, amestecă bine compoziția cu piperul negru și chimenul.

Feliază subțire ceapa și pune-o în amestec împreună cu 2 sau 3 lingurițe de apă.

Se amestecă bine toate ingredientele și se lasă să se odihnească din nou la frigider timp de 2 ore.

Din compoziție, modelează chifteluțele sub formă de rondele și fie le pui la prăjit, fie la grătar, fie la cuptor. Le poți servi cu salată sau legume la alegere.

Iti recomandam sa parcurgi si aceasta lista cu mancare traditionala bulgareasca si sa-ti alegi toate preparatele pe care iti doresti sa le incerci atunci cand mergi in vacanta.

Iar dacă ți-am făcut poftă, mergi în Bulgaria să încerci rețeta originală. Aici găsești peste 100 de oferte cu până la 40% reducere, avans 0 la rezervare, plata în rate și anulare superflexibilă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Selectati optiunea antispam

>