Rețetă Kyufte – chifteluțe bulgărești

Postat de

La fel ca kebapche-ul, kyufte este o chifteluță făcută din carne și ceapă tocată și condimente. Aceasta se poate prăji sau poate fi coaptă. Ca și în cazul kebapche, se servește cu salată Shopska și cartofi prăjiți cu brânză bulgăreacă.

Ingrediente

2 kg de carne tocată (60% carne de porc, 40% carne de vită)
1 ceapă, tocată
1 lingură sare
1 lingură de piper negru măcinat
1 linguriță de chimen
1 mână de usturoi tocat

Pregătirea

Asezonază cu sare carnea tocată și o pune-o la frigider timp de aproximativ 4 ore.

Apoi, amestecă bine compoziția cu piperul negru și chimenul.

Feliază subțire ceapa și pune-o în amestec împreună cu 2 sau 3 lingurițe de apă.

Se amestecă bine toate ingredientele și se lasă să se odihnească din nou la frigider timp de 2 ore.

Din compoziție, modelează chifteluțele sub formă de rondele și fie le pui la prăjit, fie la grătar, fie la cuptor. Le poți servi cu salată sau legume la alegere.

Iti recomandam sa parcurgi si aceasta lista cu mancare traditionala bulgareasca si sa-ti alegi toate preparatele pe care iti doresti sa le incerci atunci cand mergi in vacanta.

Dacă ți-am făcut poftă, mergi în Bulgaria să încerci rețeta originală. La noi pe site găsești  oferte cu reduceri semnificative, plata în rate și anulare superflexibilă.

Alte articole care te-ar putea interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro