Reteta traditionala din Bulgaria: ghiveci manastiresc cu carne si orez

Postat de

Aceasta reteta bulgareasca de ghiveci manastiresc se aseamana cu ghiveciul romanesc, insa are o savoare speciala. Se prepara usor, din ingrediente simple.

Iti aduce savoarea Bulgariei mai aproape si iti face pofta de vacanta, la ski sau la mare.

Ingrediente

1 kilogram de pulpa sau piept de porc sau de vita
4 rosii medii
120g de ciuperci
1 cana de orez
1 ceapa
150g masline
1 mana de patrunjel
2 linguri de ulei
25g unt
1 lingura de zahar
600ml supa de vita
piper negru
sare
paprika

Mod de preparare

Taie carnea in cubulete mici si prajeste-o intr-o tigaie cu putin ulei timp de 5 minute. Adauga ceapa tocata, supa de vita si paprika. Dupa inca 5 minute, pune ciupercile si orezul si lasa pe foc inca 15 minute. Adauga rosiile tocate, sare dupa gust, untul, zaharul si maslinele intregi. Mai gateste inca 5 minute.

Preincalzeste cuptorul la 190 de grade. Transfera totul intr-o oala si mai lasa la cuptor inca 30 de minute.

Asezoneaza cu patrunjel si piper inainte de a servi.

Iti recomandam sa parcurgi si aceasta lista cu mancare traditionala bulgareasca si sa-ti alegi toate preparatele pe care iti doresti sa le incerci atunci cand mergi in vacanta.

sursa foto

Daca ti-am facut pofta de concediu, la noi pe site gasesti super oferte pentru vacanta de vara pe litoralul din Bulgaria.

Alte articole care te-ar putea interesa

>
Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro