Reteta traditionala din Bulgaria: ghiveci manastiresc cu carne si orez

Postat de

Aceasta reteta bulgareasca de ghiveci manastiresc se aseamana cu ghiveciul romanesc, insa are o savoare speciala. Se prepara usor, din ingrediente simple.

Iti aduce savoarea Bulgariei mai aproape si iti face pofta de vacanta, la ski sau la mare.

Ingrediente

1 kilogram de pulpa sau piept de porc sau de vita
4 rosii medii
120g de ciuperci
1 cana de orez
1 ceapa
150g masline
1 mana de patrunjel
2 linguri de ulei
25g unt
1 lingura de zahar
600ml supa de vita
piper negru
sare
paprika

Mod de preparare

Taie carnea in cubulete mici si prajeste-o intr-o tigaie cu putin ulei timp de 5 minute. Adauga ceapa tocata, supa de vita si paprika. Dupa inca 5 minute, pune ciupercile si orezul si lasa pe foc inca 15 minute. Adauga rosiile tocate, sare dupa gust, untul, zaharul si maslinele intregi. Mai gateste inca 5 minute.

Preincalzeste cuptorul la 190 de grade. Transfera totul intr-o oala si mai lasa la cuptor inca 30 de minute.

Asezoneaza cu patrunjel si piper inainte de a servi.

Iti recomandam sa parcurgi si aceasta lista cu mancare traditionala bulgareasca si sa-ti alegi toate preparatele pe care iti doresti sa le incerci atunci cand mergi in vacanta.

Iar daca ti-am facut pofta de concediu, aici gasesti super oferte pentru vacanta la ski in Bulgaria, iar aici ofertele early booking pentru vara 2021 in Bulgaria.

sursa foto

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Selectati optiunea antispam

>
Rezerva mai usor
Autentifica-te in aplicatia Travel Planner pentru a rezerva mai repede si pentru a primi pentru cele mai bune oferte.
Login cu Facebook Login cu Google
sau
Continuand, inseamna ca este de acord cu Termenii si Conditiile