Reteta traditionala din Bulgaria: ghiveci manastiresc cu carne si orez 11 January 2021 Bulgaria Postat de Iulia Stanescu Aceasta reteta bulgareasca de ghiveci manastiresc se aseamana cu ghiveciul romanesc, insa are o savoare speciala. Se prepara usor, din ingrediente simple. Iti aduce savoarea Bulgariei mai aproape si iti face pofta de vacanta, la ski sau la mare. Ingrediente 1 kilogram de pulpa sau piept de porc sau de vita4 rosii medii120g de ciuperci1 cana de orez1 ceapa150g masline1 mana de patrunjel2 linguri de ulei25g unt1 lingura de zahar600ml supa de vitapiper negrusarepaprika Mod de preparare Taie carnea in cubulete mici si prajeste-o intr-o tigaie cu putin ulei timp de 5 minute. Adauga ceapa tocata, supa de vita si paprika. Dupa inca 5 minute, pune ciupercile si orezul si lasa pe foc inca 15 minute. Adauga rosiile tocate, sare dupa gust, untul, zaharul si maslinele intregi. Mai gateste inca 5 minute. Preincalzeste cuptorul la 190 de grade. Transfera totul intr-o oala si mai lasa la cuptor inca 30 de minute. Asezoneaza cu patrunjel si piper inainte de a servi. Iti recomandam sa parcurgi si aceasta lista cu mancare traditionala bulgareasca si sa-ti alegi toate preparatele pe care iti doresti sa le incerci atunci cand mergi in vacanta. sursa foto Daca ti-am facut pofta de concediu, la noi pe site gasesti super oferte pentru vacanta de vara pe litoralul din Bulgaria. Oferte litoral Bulgaria Alte articole care te-ar putea interesa Mancaruri traditionale bulgaresti. Care sunt preparatele pe care trebuie sa le incerci cand mergi in vacantaGastronomia bulgareasca si obiceiuri culinare din Bulgaria. Cum si ce se mananca in aceasta taraReteta de Mish Mash exact ca in Bulgaria, sa-ti aminteasca de vacantaCum se prepara celebra reteta de patatnik, placinta de cartofi din BulgariaCea mai simpla de reteta de Banitsa, placinta bulgareasca traditionalaReteta traditionala din Bulgaria: ghiveci manastiresc cu carne si orezReteta de musaca bulgareasca traditionala. O poate prepara oricineReteta de paine bulgareasca de Craciun. Cum se prepara Koledna PitkaCum e vinul in Bulgaria. Principalele regiuni viticole si cele mai bune vinuri bulgarestiRețetă Kyufte – chifteluțe bulgăreștiKavarma, celebra tocanita bulgareasca. Reteta originala si modul de preparareReteta traditionala de garash, tortul bulgaresc de ciocolata cu un gust exceptionalCe feluri de peste si fructe de mare din Marea Neagra poti manca pe litoralul bulgarescReteta originala de Tikvenik, placinta bulgareasca de dovleacReteta de salata bulgareasca de cartofi si cea mai simpla metoda de preparare