Reteta traditionala din Bulgaria: ghiveci manastiresc cu carne si orez 11 January 2021 Bulgaria Postat de Iulia Stanescu Aceasta reteta bulgareasca de ghiveci manastiresc se aseamana cu ghiveciul romanesc, insa are o savoare speciala. Se prepara usor, din ingrediente simple. Iti aduce savoarea Bulgariei mai aproape si iti face pofta de vacanta, la ski sau la mare. Ingrediente 1 kilogram de pulpa sau piept de porc sau de vita 4 rosii medii 120g de ciuperci 1 cana de orez 1 ceapa 150g masline 1 mana de patrunjel 2 linguri de ulei 25g unt 1 lingura de zahar 600ml supa de vita piper negru sare paprika Mod de preparare Taie carnea in cubulete mici si prajeste-o intr-o tigaie cu putin ulei timp de 5 minute. Adauga ceapa tocata, supa de vita si paprika. Dupa inca 5 minute, pune ciupercile si orezul si lasa pe foc inca 15 minute. Adauga rosiile tocate, sare dupa gust, untul, zaharul si maslinele intregi. Mai gateste inca 5 minute. Preincalzeste cuptorul la 190 de grade. Transfera totul intr-o oala si mai lasa la cuptor inca 30 de minute. Asezoneaza cu patrunjel si piper inainte de a servi. Iar daca ti-am facut pofta de concediu, aici gasesti super oferte pentru vacanta la ski in Bulgaria, iar aici ofertele early booking pentru vara 2021 in Bulgaria. sursa foto