Cum se prepara celebra reteta de patatnik, placinta de cartofi din Bulgaria

Postat de

Patatnik este o reteta traditionala bulgareasca de placinta de cartofi care se prepara cel mai des in Muntii Rodopi. Se gateste la focul de lemne sau pe plita, insa o poti pregati foarte bine si in cuptor. Daca vrei sa mergi la schi si sa incerci reteta direct de la sursa, vezi  ce oferte last minute ski ti-am pregatit pentru Bansko, Pamporovo si Borovets.

Ingrediente

6 cartofi medii
2 cepe
2 linguri de ulei vegetal
2 linguri de menta uscata
4 oua
1 lingura de unt pentru uns
4 linguri de faina
3 linguri de unt
optional: branza feta (sau sirene)
sare
piper

Mod de preparare

1. Preincalzeste cuptorul la 230 de grade.

2. Curata cartofii si rade-i intr-un vas. Scurge bine apa din ei.

3. Curata ceapa si da-o pe razatoare deasupra cartofilor scursi.

4. Adauga sare si piper dupa gust, uleiul vegetal si menta. Adauga apoi si ouale in mixtura si amesteca bine. Optional, pune branza.

5. Unge o tava cu unt, apoi presara doua linguri de faina.

6. Adauga mixtura de cartofi in tava. Preseaza pentru a netezi si adauga ultimele linguri de faina deasupra. Pune si cateva lingurite de unt.

7. Coace timp de 45 de minute.

Iti recomandam sa parcurgi si aceasta lista cu mancare traditionala bulgareasca si sa-ti alegi toate preparatele pe care iti doresti sa le incerci atunci cand mergi in vacanta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Selectati optiunea antispam

>
Rezerva mai usor
Autentifica-te in aplicatia Travel Planner pentru a rezerva mai repede si pentru a primi pentru cele mai bune oferte.
Login cu Facebook Login cu Google
sau
Continuand, inseamna ca este de acord cu Termenii si Conditiile