Cum se prepara celebra reteta de patatnik, placinta de cartofi din Bulgaria

Postat de

Patatnik este o reteta traditionala bulgareasca de placinta de cartofi care se prepara cel mai des in Muntii Rodopi. Se gateste la focul de lemne sau pe plita, insa o poti pregati foarte bine si in cuptor. Daca vrei sa mergi la schi si sa incerci reteta direct de la sursa, vezi  ce oferte last minute ski ti-am pregatit pentru Bansko, Pamporovo si Borovets.

Ingrediente

6 cartofi medii
2 cepe
2 linguri de ulei vegetal
2 linguri de menta uscata
4 oua
1 lingura de unt pentru uns
4 linguri de faina
3 linguri de unt
optional: branza feta (sau sirene)
sare
piper

Mod de preparare

1. Preincalzeste cuptorul la 230 de grade.

2. Curata cartofii si rade-i intr-un vas. Scurge bine apa din ei.

3. Curata ceapa si da-o pe razatoare deasupra cartofilor scursi.

4. Adauga sare si piper dupa gust, uleiul vegetal si menta. Adauga apoi si ouale in mixtura si amesteca bine. Optional, pune branza.

5. Unge o tava cu unt, apoi presara doua linguri de faina.

6. Adauga mixtura de cartofi in tava. Preseaza pentru a netezi si adauga ultimele linguri de faina deasupra. Pune si cateva lingurite de unt.

7. Coace timp de 45 de minute.

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Selectati optiunea antispam

>