Reteta skordalia. Cum sa prepari unul dintre cele mai delicioase aperitive grecesti 16 February 2022 Grecia Postat de Ana-Maria Lichwar Skordalia este un piure grecesc cu o textura cremoasa, asociat de multe ori chiar si cu un sos, iar gustul sau exceptional il face sa fie unul dintre cele mai delicioase preparate pe baza de cartofi, servit de obicei ca aperitiv. In aceasta pagina vei gasi informatii despre: Ingrediente pentru skordaliaMod de preparare skordaliaAlte articole care te pot interesa Daca ai fost in Grecia si ai incercat Skordalia, cu siguranta nu ne vei contrazice, iar daca nu l-ai testat pana acum si vrei sa-l prepari chiar la tine acasa, il poti pregati dupa reteta de mai jos. Nu in ultimul rand, daca vrei sa incerci Skordalia chiar in tara sa de origine, iti reamintim ca pe site-ul travelplanner.ro gasesti o multime de oferte vacante in Grecia, carora li se adauga oferte si pentru mult indragitul litoral bulgaresc, dar pentru ceva mai indepartata Turcie. Ingrediente pentru skordalia 750 g cartofi curatati si taiati cubulete 175 ml de ulei de masline extravirgin 3 catei de usturoi 50 ml de otet alb din vin (se poate folosi si zeama de lamaie in loc de otet) patrunjel proaspat tocat sare piper proaspat macinat Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita! Oferte de vacanta in Grecia Mod de preparare skordalia Cartofii curatati de coaja si taiati in cuburi de dimensiuni medii se pun la fiert intr-o oala, cu o lingurita de sare. Se lasa aproximativ 30 de minute la fiert si apoi se scurg foarte bine intr-o sita. Este ideal ca acestia sa contina cat mai putina apa. Retetele si modul de preparare al acestui piure difera de la o zona la alta a Greciei, asadar vei intalni Skordalia si cu usturoi copt, dar si cu usturoi proaspat in compozitie. Ramane la alegerea ta daca vrei ca preparatul sa aiba o aroma mai intensa sau nu de usturoi. Daca vrei ca gustul sa fie unul mai bland, poti coace o capatana de usturoi la cuptor si poti mixa ulterior cateii de usturoi cu piureul. Daca vrei ca Skordalia sa aiba un gust mai intens, prepara-l ca in video-ul de mai jos, cu usturoi proaspat. Intr-un vas cu maruntitor vei pune cei trei catei de usturoi, uleiul de masline, otetul, sarea si piperul si le vei mixa pana cand capata un aspect uniform. Intr-un vas separat, piseaza cartofii si apoi adauga peste sosul cu usturoi, amestecand energic. La final, presara patrunjel tocat. Skordalia trebuie sa aiba o textura cremoasa. Poti manca skordalia ca aperitiv, dar si alaturi de legume coapte, pane, frigarui sau alte preparate din carne sau chiar si pe paine. Ce e important de retinut e ca-ti va fi greu sa te abtii 🙂 Speram ca te-am inspirat suficient cat sa prepari ceva delicios pentru tine si cei dragi, iar daca ai nevoie de inspiratie si la capitolul vacante, iti suntem oricand la dispozitie cu unele dintre cele mai tentante oferte de vacanta in destinatii apropiate de casa! Vacante Travel Planner Alte articole care te pot interesa Vinete grecesti cu carne de miel la cuptor. Reteta pentru pranzuri in familieReteta de Keftedes. Cum sa faci cele mai gustoase chiftelute grecestiRețetă de cafea grecească – Cum se prepară cafeaua în stil grecesc aka ELLINIKOS KAFESTirokafteri, celebra crema de branza greceasca. Cum sa o prepari la tine acasaPlacinta greceasca spanakopita. Reteta si ingredientele potrivite pentru un rezultat cu gust autenticCum sa prepari cel mai bun sos tzatziki. Reteta traditionala si originea preparatuluiReteta de Portokalopita, desert grecesc cu foi de placinta si portocaleReteta greceasca de creveti cu feta. Nu ai mancat nimic mai bunReteta skordalia. Cum sa prepari unul dintre cele mai delicioase aperitive grecestiSupa traditionala greceasca de fasole cu legume. Cum poti sa prepari fasolada rapid la tine acasaReteta greceasca de sos feta cu fisticCum prepari souvlaki de pui marinat in stil mediteranean