Reteta skordalia. Cum sa prepari unul dintre cele mai delicioase aperitive grecesti

Skordalia este un piure grecesc cu o textura cremoasa, asociat de multe ori chiar si cu un sos, iar gustul sau exceptional il face sa fie unul dintre cele mai delicioase preparate pe baza de cartofi, servit de obicei ca aperitiv. 

Daca ai fost in Grecia si ai incercat Skordalia, cu siguranta nu ne vei contrazice, iar daca nu l-ai testat pana acum si vrei sa-l prepari chiar la tine acasa, il poti pregati dupa reteta de mai jos. 

Nu in ultimul rand, daca vrei sa incerci Skordalia chiar in tara sa de origine, iti reamintim ca pe site-ul travelplanner.ro gasesti o multime de oferte vacante in Grecia, carora li se adauga oferte si pentru mult indragitul litoral bulgaresc, dar pentru ceva mai indepartata Turcie.

Ingrediente pentru skordalia

750 g cartofi curatati si taiati cubulete

175 ml de ulei de masline extravirgin

3 catei de usturoi 

50 ml de otet alb din vin (se poate folosi si zeama de lamaie in loc de otet)

patrunjel proaspat tocat 

sare

piper proaspat macinat 

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Mod de preparare skordalia

Cartofii curatati de coaja si taiati in cuburi de dimensiuni medii se pun la fiert intr-o oala, cu o lingurita de sare. Se lasa aproximativ 30 de minute la fiert si apoi se scurg foarte bine intr-o sita. Este ideal ca acestia sa contina cat mai putina apa. 

Retetele si modul de preparare al acestui piure difera de la o zona la alta a Greciei, asadar vei intalni Skordalia si cu usturoi copt, dar si cu usturoi proaspat in compozitie. Ramane la alegerea ta daca vrei ca preparatul sa aiba o aroma mai intensa sau nu de usturoi. Daca vrei ca gustul sa fie unul mai bland, poti coace o capatana de usturoi la cuptor si poti mixa ulterior cateii de usturoi cu piureul. 

Daca vrei ca Skordalia sa aiba un gust mai intens, prepara-l ca in video-ul de mai jos, cu usturoi proaspat. 

Intr-un vas cu maruntitor vei pune cei trei catei de usturoi, uleiul de masline, otetul, sarea si piperul si le vei mixa pana cand capata un aspect uniform. 

Intr-un vas separat, piseaza cartofii si apoi adauga peste sosul cu usturoi, amestecand energic. La final, presara patrunjel tocat. Skordalia trebuie sa aiba o textura cremoasa. 

Poti manca skordalia ca aperitiv, dar si alaturi de legume coapte, pane, frigarui sau alte preparate din carne sau chiar si pe paine. Ce e important de retinut e ca-ti va fi greu sa te abtii 🙂 

Speram ca te-am inspirat suficient cat sa prepari ceva delicios pentru tine si cei dragi, iar daca ai nevoie de inspiratie si la capitolul vacante, iti suntem oricand la dispozitie cu unele dintre cele mai tentante oferte de vacanta in destinatii apropiate de casa!

Alte articole care te pot interesa 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?