Bebelusul si diversificarea, in vacanta. Cum te asiguri ca-i poti prepara zilnic cele mai hranitoare mese

Perioada diversificarii alimentatiei bebelusului poate reprezenta o adevarata provocare pentru multe dintre proaspetele mamici, mai ales daca se afla la primul copil, iar planificarea unei vacante in acest interval te poate pune pe ganduri. 

Cum ma voi descurca? Unde este mai bine sa plecam? Ce ar trebui sa iau de acasa? Ce fac daca o sa refuze morcovii? Cum ma asigur ca am tot ce-mi trebuie la indemana? Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile care ar putea sa-ti invadeze mintea, insa realitatea este ca daca tii cont de cateva aspecte esentiale, ai toate sansele ca vacanta ta alaturi de cel mic sa mearga ca pe roate! 

Te poti inspira din ideile pe care le vei gasi in acest articol, iar daca simti ca nu mai ai energie suficienta pentru a organiza vacanta cap-coada sau crezi ca nu stii care este locul cel mai potrivit in care ai putea merge cu bebelusul tau, lasa aceasta parte pe seama noastra, a celor de la Travel Planner. Iti reamintim ca te asteptam pe site cu oferte tentante pentru vacante litoral Bulgaria, vacante Grecia si vacante Turcia.

Ce sa iei cu tine daca plecati in vacanta in perioada de diversificare a bebelusului

Majoritatea medicilor pediatrii recomanda inceputul diversificarii in jurul varstei de 6 luni, iar aceasta perioada tine, de regula, pana ce bebelusul implineste 2 ani. Desigur, fiecare bebelus are propriul ritm, iar fiecare mama procedeaza asa cum considera ca este mai bine pentru puiul ei. Diversificarea are mai multe etape, toate recomandate in functie de varsta bebelusului, asadar, ceea ce vei lua cu tine in vacanta depinde foarte mult si de acest aspect.

In linii generale, laptele continua sa reprezinte alimentatia de baza a bebelusului pana in jurul varstei de un an, motiv pentru care cei mici vor fi hraniti, in completarea meselor, cu lapte. In cazul in care nu alaptezi, e important sa iei cu tine formula de lapte praf pe care i-o prepari bebelusului in mod regulat, alaturi de ustensilele necesare pregatirii acesteia.

Nu uita asadar:

  • formula de lapte
  • biberoane – nu lua mai mult de doua la tine, ocupa mult loc si te vei incurca in ele
  • un burete curat, pentru spalarea biberoanelor
  • sterilizator – se recomanda in general pana cand copilul incepe sa mearga de-a busilea (in jurul varstei de 1 an), asadar iti va fi de ajutor si daca ai de folosit in camera lingurite, castronase si, bineinteles, biberoane. 
  • sticla mare de apa plata (nu mai multe, sigur vei gasi apa imbuteliata si in vacanta)

In functie de etapa diversificarii in care se afla bebelusul tau si daca vrei sa-i prepari personal mesele, ia la tine si:

  • lingurite pentru bebelus
  • doua castronase de plastic (sunt usor de folosit, pot fi manevrate in siguranta si de cel mic, nu se sparg)
  • fructe, legume, iaurt (nu exagera cu cantitatile, cu siguranta le vei gasi si la fata locului)
  • un aparat de tip baby bullet (compact, de dimensiuni micute, care sa incapa usor in bagaj)
  • borcanase bio cu piureuri pentru bebelusi (exista in foarte multe variante, de la diferiti producatori si da, sunt o varianta de backup pentru drumuri lungi, vacante, etc)

Cum alegi locul de vacanta potrivit daca te afli in perioada de diversificare

Daca bebelusul tau se afla intr-o etapa a diversificarii alimentatiei, iar tu ti-ai propus sa gestionezi fara pic de stres aceasta perioada, chiar si in vacanta, e important sa te orientezi catre o destinatie si mai ales catre un hotel care-ti pune la dispozitie mai multe servicii in acest sens. 

Poate nu stiai, insa exista hoteluri, chiar si in destinatii apropiate de casa, unde regimul de cazare all inclusive presupune si un corner cu baby food si ustensile pregatite pentru mamele care vor sa prepare personal mancarea micutilor. 

Un exemplu in acest sens poate fi Reina del Mar, din Obzor, Bulgaria, unde exista un bufet amenajat special pentru copii si un corner unde vei gasi iaurturi, borcanase pentru bebelusi, incalzitoare pentru biberoane si unde poti prepara piureuri.

Majoritatea hotelurilor cu servicii bune ofera oaspetilor si scaune de masa pentru bebelusi, iar in cazul in care ai nevoie de preparate fierte (legume simple – morcovi, cartofi), fructe proaspete sau iaurt, cu siguranta ii poti intreba pe angajatii de la bucatarie daca te pot ajuta in acest sens. 

Intereseaza-te din timp daca in zona in care vei fi cazat exista cel putin un mic magazin de la care sa te poti aproviziona cu alimente de baza pentru diversificarea celui mic (iaurturi, fructe, legume).

Alte sfaturi pentru a gestiona mai usor diversificarea in vacanta

Daca te afli in aceasta perioada a alimentatiei bebelusului si urmeaza sa pleci in vacanta, poate ar fi bine sa iei in considerare si cateva dintre urmatoarele aspecte:

Spala fructele si legumele pe care le cumperi din magazin, cel putin la fel de bine precum ai face-o acasa, in cazul in care planuiesti sa-i prepari singura mesele celui mic. Regulile de baza in ceea ce priveste igiena alimentatiei trebuie sa se aplice peste tot. 

Evident, prezenta frigiderului in camera este un must, daca vrei sa prepari personal toate mesele bebelusului tau, inclusiv in camera de hotel.

Nu lua tot frigiderul de acasa cu tine in vacanta. Chiar daca iti faci griji ca nu vei gasi toate alimentele respective in zona in care iti vei face concediul, nu are sens sa pleci cu plase intregi de legume, fructe, iaurturi – mai ales in cazul in care calatoresti pe timp de vara. Sunt foarte mari sansele ca majoritatea acestora sa se altereze rapid, sa nu ramana fresh atatea zile sau sa nu ai ocazia sa le consumi. 

Invata sa te relaxezi. Totul va fi bine atat timp cat ai la dispozitie un magazin langa locul de cazare sau atat timp cat stai la un hotel cu servicii ok si o bucatarie, caci nu exista personal care sa nu vrea sa-ti dea o mana de ajutor atunci cand este vorba de un bebelus. 

Travel Planner este aici pentru tine daca ai nevoie de un profesionist care sa se ocupe de rezervarea vacantei tale, iar in cazul in care vrei sa studiezi mai multe locuri si hoteluri in care ti-ai putea face vacanta alaturi de micutul tau, la noi pe site gasesti o multime de variante care ar putea sa-ti surada.

Alte articole care te pot interesa 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?