Vacanta cu copiii. Principalele aspecte pe care ar trebui sa le iei in considerare pentru o experienta reusita

Unul dintre cele mai mari motive de bucurie intr-o familie este cel legat de plecarea intr-o vacanta, iar entuziasm mai mare decat cel care se citeste pe chipul copiilor atunci cand se pregatesc sa calatoreasca nu ne vine in minte. 

Este de la sine inteles ca vacanta alaturi de copii este cat se poate de diferita de vacanta in cuplu sau de vacanta alaturi de gasca de prieteni, insa experientele, bucuria si calitatea momentelor petrecute impreuna sunt superioare grijilor si eforturilor de orice fel. 

Travel Planner are o experienta de peste 13 ani in organizarea de vacante reusite si iti sta oricand la dispozitie cu informatii, sfaturi si oferte avantajoase pentru vacante litoral Bulgaria, vacante Grecia si vacante Turcia.

Motive pentru o vacanta in familie, alaturi de copii

Numeroase studii de specialitate au confirmat faptul ca vacantele au un impact cat se poate de benefic asupra sanatatii psihice, mai ales in ceea ce-i priveste pe copii. Care sunt, asadar, principalele motive pentru care este bine sa organizezi o vacanta alaturi de cei mici?

  • Petreceti mai mult timp impreuna, intr-un loc nou si departe de rutina si grijile de acasa.
  • Vacantele alaturi de copii au un ritm mai lent, mai ales atunci cand acestia au varste fragede, asadar vei avea senzatia ca timpul trece mai greu. 
  • Poti descoperi locuri prin ochii celor mici si poti fi partas la felul mai profund in care copiii traiesc experienta unei vacante.
  • Este o ocazie buna sa sudati relatiile de familie (mai ales daca plecati in vacanta alaturi de bunici sau alte rude) si sa legati noi prietenii (alte cupluri aflate cu copiii in vacanta)
  • Construiti amintiri impreuna si va bucurati de un timp pretios, intr-un loc nou sau drag voua. 
  • Vacantele ii ajuta pe cei mici sa devina mai flexibili si sa se adapteze mai usor in medii noi, la scoala, etc. Astfel de experiente le stimuleaza intelectul si ii fac sa devina mai empatici si mai dornici sa absoarba informatie. 

Desigur, acestea sunt doar cateva dintre argumentele pentru care ti-ai face o vacanta alaturi de micutii tai. In realitate, ele sunt mult mai multe, iar de la o familie la alta, acestea pot diferi. 

Pe acest subiect, te-ar putea interesa si articolul: Argumente pro vacante in familie, impreuna cu copiii. De ce sa iei micutii cu tine in concediu?

Cum alegi locul potrivit de vacanta, perioada si formula in care plecati

La acest capitol, fiecare parinte care intentioneaza sa rezerve o vacanta pentru intreaga familie isi pune, mai mult ca sigur, cateva dintre urmatoarele intrebari: Ce destinatie ar fi mai potrivita daca copiii sunt mici? In ce perioada e mai bine sa mergem daca vrem sa ne ferim de aglomeratie, caldura puternica sau daca vrem sa calatorim cu un buget mai limitat? E bine sa plecam si cu bunicii in vacanta? Sau cu gasca de prieteni? 

Cu siguranta rezonezi cu cel putin una dintre intrebarile de mai sus, daca te-ai apucat sa faci planuri de vacanta. 

Spre exemplu, daca nu sunteti fani aglomeratie si caldura prea mare, va puteti orienta catre vacantele in extrasezon, care pe langa aceste plusuri, mai vin la pachet si cu alte avantaje, printre care si cele de ordin financiar. 

Poti arunca o privire si pe articolul: Argumente PRO pentru o calatorie cu copiii la mare, in extrasezon.

Daca ai in plan sa organizezi o vacanta alaturi de copii si bunici, vei fi surprins sa afli cat de numeroase sunt beneficiile cu care vine la pachet. Poate fi o ocazie potrivita pentru a suda legaturile de familie, iar pentru parinti, un real ajutor, daca vor avea nevoie de clipe in care sa-si mai traga sufletul. 

Nu uita sa faci in asa fel incat experienta voastra impreuna sa fie una cat mai comoda. In acest sens, ai putea opta pentru o cazare in regim all inclusive, pentru a va scuti de tot procesul cautarii unui loc in care sa luati masa. Totodata, cazarea all inclusive se dovedeste a fi, in cele mai multe dintre cazuri, si mult mai rentabila.

Poti citi o aprofundare a acestui subiect in articolul: Cu bunicii si copiii in vacanta. Motive pentru o vacanta cu toata familia si idei de activitati pe care sa le faceti impreuna

Pe de alta parte, daca esti un parinte singur si vrei sa pleci in vacanta alaturi de micutul sau micutii tai, ai suficient de multe motive incat sa crezi ca experienta va fi una reusita. Poti lua in considerare spre exemplu sa rezervi camera la un hotel family friendly, cu un regim de cazare all inclusive, astfel incat sa ai totul la indemana si sa-ti usurezi activitatea. 

Pe acest subiect, ti-ar putea fi util si articolul: Cum sa te descurci ca parinte singur, cu copiii in vacanta. 10 sfaturi utile pentru a face fata provocarilor

Hotelul pe care-l vei alege pentru vacanta alaturi de cei mici are, de asemenea, o importanta ridicata in succesul vacantei voastre. Este recomandat sa te orientezi catre hotelurile family, cu servicii si facilitati pentru copii, cu activitati care sa le starneasca interesul (animatie pentru copii).

Afla din acest articol mai multe despre Cum sa alegi hoteluri potrivite pentru familii cu copii mici.

Transportul catre destinatia de vacanta: cu avionul sau masina?

Modalitatea de transport spre destinatia de vacanta este un alt aspect de care trebuie sa te ocupi serios atunci cand alegi sa-ti faci concediul alaturi de copii, pentru ca vorbim de o buna gestionare a timpului petrecut pe drum, a costurilor si a confortului vostru. 

Daca vei calatori cu avionul alaturi de cei mici, e posibil ca in prima instanta sa vezi acest lucru ca pe o provocare, insa realitatea e ca poate fi cu mult mai simplu decat te-ai asteptat. 

Este posibil sa ai intrebari legate de cele mai bune locuri pe care ai putea sa le rezervi in avion pentru intreaga familie, despre cum ar trebui sa gestionezi situatia in care micutul tau plange, despre cum ai putea sa-i mentii atentia ocupata, samd. 

Gasesti mai multe informatii utile pe acest subiect in articolul: Calatoria cu avionul alaturi de copii si modalitati prin care o poti face mai usoara

Drumul cu masina spre destinatia de vacanta este o alta varianta buna de luat in calcul daca ai ales sa va petreceti concediul intr-un loc/tara apropiata de casa. Mai mult, o calatorie cu masina vine la pachet si cu alte beneficii precum costurile mult mai reduse comparativ cu pretul biletelor de avion sau libertatea de miscare pe care o ai odata ajuns la destinatie. 

Citeste si: Cum faci suportabile calatoriile lungi cu masina alaturi de copii. 11 sfaturi utile 

Bagajele pentru vacanta, in functie de varsta copiilor si de destinatia aleasa

O alta parte importanta in tot procesul de pregatire pentru vacanta, poate chiar cea mai entuziasmanta pentru cei mici – pregatirea bagajelor. 

Stim cu totii ca atunci cand calatoresti alaturi de unul sau mai multi copii, bagajele nu reprezinta un moft, ci o clara necesitate, iar cu putina indemanare si organizare, nimic nu-ti poate sta in cale sa iei cu tine tot ce vei avea nevoie, dar si sa impachetezi eficient. 

Poti citi in acest articol mai multe despre: Cum sa pregatesti un bagaj usor si compact pentru copii, indiferent de destinatia de vacanta. 10 sfaturi utile

Pregatirea bagajelor se face, in mod evident, si in functie de destinatia in care alegeti sa va petreceti vacanta, caci un bagaj pentru copiii care merg la mare va fi total diferit in raport cu un bagaj pentru micutii care merg pentru prima data in vacanta la ski

Mai mult, s-ar putea sa-ti fie utila si o lista a lucrurilor care nu merita luate in vacanta, caci fie ocupa prea mult spatiu, fie sunt prea valoroase, fie se vor dovedi total inutile. 

In aceasta categorie intra bijuteriile foarte pretioase si cu valoare sentimentala, mai ales daca te pregatesti pentru o vacanta foarte activa, multe dintre produsele electrice si electronice care ocupa spatiu si pentru a caror siguranta te vei stresa inutil, alaturi de alte obiecte. Le poti descoperi pe toate aici: Obiecte pe care nu ar trebui sa le iei cu tine in vacanta. Top 10 lucruri care merita lasate acasa

Cum reusesti sa mentii o atmosfera linistita in vacanta cu copiii

Stim cu totii ca vacantele alaturi de cei mici nu au cum sa fie la fel de linistite precum cele in cuplu, insa asta nu inseamna sa pleci in concediu cu gandul ca nu te vei putea relaxa nicio secunda.

Iti recomandam sa citesti in acest sens si articolul 5 modalitati prin care te poti bucura si de timpul tau, intr-o vacanta cu copiii. Ai sanse destul de mari sa prinzi curaj 🙂

Daca stii cum sa gestionezi programul copiilor tai, astfel incat ei sa respecte pe cat posibil orele de somn de acasa, daca imparti sarcinile cu partenerul sau primesti ajutor si din partea bunicilor si daca va cazati intr-un loc care sa va asigure tot confortul, nu ai cum sa dai gres.

Poti vedea mai multe detalii despre acest subiect si in articolul Cum sa ai o vacanta linistita alaturi de copii. 10 sfaturi utile.

Cum ai grija ca micutii tai sa ramana sanatosi in vacanta

Un alt factor important in reusita unei vacante in familie este reprezentat si de starea de sanatate a copiilor. Nu de putine ori se intampla ca micutii sa se imbolnaveasca fix cand va este lumea mai draga, respectiv in vacanta. Nu ne sunt straine racelile, virozele, alergiile, motiv pentru care ar fi bine sa nu uiti acasa trusa medicala pentru vacanta cu copiii.

Sigur ca, pe langa trusa medicala pentru situatii de urgenta, cea mai indicata este preventia, asa ca in unele cazuri, il poti feri pe cel mic de anumite pericole care-i pot afecta sanatatea atunci cand va aflati in vacanta.

Spre exemplu, odihna suficienta, hidratarea optima, evitarea expunerii prelungite la soare, spalarea fructelor si legumelor cumparate din comert, miscarea – sunt doar cateva elemente care te ajuta sa-ti pastrezi copilul sanatos.

Citeste despre alte modalitati prin care poti contribui la mentinerea copilului sanatos in concediu in articolul: Cum sa-ti pastrezi copilul sanatos in vacanta. Sfaturi esentiale de care sa tii cont

Joaca si timp de calitate petrecut alaturi de copii

Concediul alaturi de copiii tai nu presupune numai o locatie bine aleasa ,odihna si alimentatie buna, ci si…joaca! Copiii au nevoie de atentia adultilor, au nevoie sa participe la activitati impreuna cu cei mari si cum ai putea face asta mai bine decat prin joaca?

Daca plecati spre destinatia de vacanta cu masina, veti avea, cel mai probabil, suficient de mult timp la dispozitie cat sa va amuzati si sa va testati aptitudinile participand impreuna la tot felul de experiente amuzante.

Esti in pana de idei in privinta jocurilor? Ne bucuram sa-ti spunem ca ne-am ocupat si de acest detaliu. Poti sa te inspiri din articolul 8 idei de jocuri pentru parinti si copii care sa anime drumul spre destinatia de vacanta.

Mai mult, din experienta proprie, stim ca micutilor nu trebuie sa le lipseasca din vacanta nici jucariile preferate sau cele potrivite varstei lor, iar in cazul in care sunt suficient de mari, jocurile parinti-copii. Vezi lista intreaga de jucarii bune de luat in vacanta la mare, in functie de varsta copilului.

In cazul in care mergeti impreuna la mare, nu ar strica sa-ti demonstrezi talentul de constructor in materie de castele de nisip – o alta activitate care-i va incanta negresit pe copii. Castele cu forme, castele din nisip turnat, castele ornate cu scoici sau sticla de mare, alaturi de multe alte modele, pe care le poti gasi in articolul: 10 idei de castele de nisip pe care sa le faci alaturi de copilul tau in vacanta la mare.

Concluzionand, o vacanta alaturi de copii ar trebui sa fie despre bucurie, timp de calitate petrecut in familie, relaxare, vibe-uri pozitive, iar daca stii cum sa gestionezi din timp toate detaliile care o pot face mai placuta, nimic nu te va opri sa te bucuri de o experienta cat se poate de reusita. 

Noi, cei de la Travel Planner, suntem aici pentru tine cu sfaturi legate de vacanta cu copiii si cu oferte tentante la hoteluri din destinatii numai bune pentru concediile in familie.

Alte articole care te pot interesa:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Selectati optiunea antispam

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?