10 idei de castele de nisip (tutoriale video) pe care sa le faci alaturi de copilul tau in vacanta la mare.

Urmeaza sa pleci la mare alaturi de cei mici si vrei sa-ti demonstrezi talentul la construirea castelelor de nisip? Ti-am selectat o serie de modele care s-ar putea sa-ti starneasca interesul, completate si de cateva sfaturi care sa te ajute sa lasi in urma ta pe plaja o adevarata capodopera 🙂

Nu in ultimul rand, la noi pe site gasesti si foarte multe oferte tentante, in destinatii apropiate de casa si potrivite pentru familiile cu copii: vacante litoral Bulgaria, vacante Grecia si vacante Turcia.

De ce sa tii cont atunci cand te apuci sa faci un castel de nisip si care sunt uneltele de care ai nevoie

Intai de toate, nu uita ca e important sa folosesti crema cu factor de protectie pentru tine si copiii tai, mai ales daca planuiti sa petreceti mult timp la ridicarea unui castel de nisip. O umbrela este binevenita, iar respectarea intervalului orar pentru expunerea la soare este, de asemenea, recomandata. 

  • Locul potrivit – atunci cand vrei sa ridici un castel de nisip, e important sa-ti alegi terenul cel mai bun. Nu prea aproape de apa, pentru ca risti ca munca ta sa fie luata de primul val, nu prea departe de malul marii, caci ai nevoie de o sursa de apa la indemana. 
  • Galetusa, lopatica, formele pentru nisip – nu rade, orice constructor are nevoie de uneltele potrivite inainte sa se apuce de treaba! Daca ai in plan sa construiesti ceva maret alaturi de cel mic, cumpara un set mai mare.  
  • Nisipul cu textura potrivita – daca vrei ca creatia ta sa reziste in picioare, nisipul pe care-l vei folosi trebuie sa aiba textura potrivita, respectiv cantitatea ideala de apa. Poti face mai multe incercari, pana cand obtii materialul cel mai bun. 

10 modele de castel de nisip pe care le poti folosi drept inspiratie

1.Castelul tip “musuroi” – foarte simplu de facut, ideal daca nu ai prea mult timp la dispozitie sau daca soarele arde prea tare si nu te afli sub umbrela. 

Tot ce ai de facut este sa aduni o gramada de nisip, sa-i dai o forma conica, batatorindu-l si sa-l ornezi spre varf cu orice-ti trece prin imaginatie.

copii facand castel de nisip

2. Castelul cu forme – tot o varianta mai simpla de castel de nisip, pentru ca te vei folosi in mare parte de galetusa celor mici si eventual de cateva forme. 

Ai grija, e treaba serioasa cu nimeritul texturii potrivite de nisip. Daca amestecul de nisip cu apa nu e ce trebuie, risti ca in cateva minute sa ramai fara turnuri si sa trebuiasca sa o iei de la capat.

forme de nisip

3. Castelul scoicilor – practic, castelul poate sa aiba orice forma, caci rolul lui principal e acela de “expozitie” pentru cele mai frumoase scoici gasite de tine si de micutii tai la malul marii.

castel de nisip cu scoici

4. Piramida din nisip – e drept, nu e castel, insa parca solicita chiar mai multa indemanare, nu-i asa?

piramida din nisip

5. Castelul cu nisip turnat – un tip de castel mai putin tehnic, cu un aer mai…boem. 

Pentru a-l face mai usor, fie te asezi mai aproape de malul marii, fie te aprovizionezi cu o galeata cu apa, in care torni nisip. Cheia succesului este sa nimeresti amestecul perfect de nisip cu apa. 

P.S. Si sa ai rabdare sa refaci turnurile care se mai prabusesc din cand in cand.

castel de nisip

6. Cetatea de pe deal – ceva ne spune ca nici acest model n-ar fi unul prea solicitant. Nu uita de raul pe care trebuie sa-l treci pentru a ajunge la portile cetatii.

castel de nisip cetate

7. Castelul de nisip cu turnuri din sticla de mare – mai ales daca te afli pe o plaja unde observi ca exista sticla de mare la mal. 

Sticla de mare provine din bucati de sticla sau alte cristale care au ajuns in mare si, in timp, s-au erodat. Are un aspect zaharat si margini rotunjite, asadar nu taie. Atentie insa atunci cand este adunata de catre copii: sa nu fie confundata cu cioburile taioase.

sticla de mare

8. Castelul cu tunel sapat prin el – poate fi provocarea zilei, pentru ca, in mod evident, ideea e sa nu darami constructia. 

Ramane la alegerea ta cat de complicat va fi modelul.

castel de nisip tunel

9. Castelul cu mesaj, cu numele destinatiei sau cu numele voastre

castel de nisip nume

10. Castelul perfect, rupt din desenele Disney, pentru care ai nevoie sa-ti rezervi o zi intreaga pe plaja. 

Bineinteles, mai ai nevoie si de o umbrela pe care sa o muti din cand in cand, de multa apa, mancare, rabdare si mult talent.

castel de nisip disney

Ai privit toate tutorialele pentru castele de nisip si ti s-a facut brusc pofta de vacanta la mare? Te asteptam la noi pe site, cu o multime de oferte, din care sa poti selecta ce se potriveste mai bine pentru tine si familia ta!

Alte articole care te pot interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?