Vacanta alaturi de un copil cu alergii. 12 sfaturi si masuri de precautie de care ai putea sa tii cont

Planificarea unei vacante reprezinta un motiv de bucurie pentru fiecare familie, insa atunci cand vine vorba de parintii unui copil alergic, entuziasmul poate fi umbrit de ingrijorare.

Alergiile la anumite alimente, medicamente, alergiile la veninul unor insecte sau alergiile de contact pot reprezenta o provocare atunci cand te afli alaturi de micutul tau intr-un mediu necunoscut. 

Ce ar trebui sa iei in considerare atunci cand pleci in vacanta alaturi de copilul tau alergic: 

1. Studiaza mai in detaliu destinatia de vacanta pe care urmeaza sa o alegi. 

Desi exista in mod cert anumite detalii pe care nu ai avea de unde sa le cunosti, in linii generale, te poti informa mai bine cu privire la descrierea locatiei in care intentionezi sa mergi in vacanta alaturi de copilul tau. Spre exemplu, daca micutul tau este alergic la intepaturile de tantari, este de la sine inteles ca nu ar fi chiar indicat sa va cazati undeva pe marginea unui lac. 

E bine sa stii din timp, spre exemplu, daca exista unitati medicale in apropiere sau daca exista locuri in care puteti manca safe. 

2. Incheie o asigurare de sanatate. 

Asigurarile de sanatate in vacanta sunt recomandate indiferent daca exista sau nu probleme de sanatate, cu atat mai mult in cazul in care micutul tau este diagnosticat cu anumite alergii. Asigurarile medicale te protejeaza din punct de vedere financiar de anumite costuri medicale pe care ai fi nevoit sa le suporti, mai ales ca in strainatate, acestea pot fi destul de ridicate. 

3. Nu uita acasa trusa cu medicamente a pacientului alergic, care sa contina tratamentele prescrise de medicul specialist. 

Una dintre cele mai importante masuri de precautie pe care le poti lua atunci cand calatoresti alaturi de copilul tau alergic este aceea de a avea la indemana medicamentele necesare in cazul unei reactii alergice. Acestea sunt prescrise de medicul pediatru sau specialist si trebuie sa se regaseasca, la loc sigur, in bagajul tau. 

Fie ca vorbim de pastile, de siropuri, tratamente de urgenta tip stilou cu solutie injectabila – acestea trebuie folosite numai la recomandarea medicului si in dozele potrivite varstei copilului tau. 

4. Pastreaza la indemana contactul unui medic, cu care te-ai putea sfatui in cazul in care va confruntati cu o situatie mai putin placuta.

Nu uita sa te asiguri inainte sa pleci de acasa ca ai salvat in telefon numarul medicului care-l supravegheaza pe micutul tau si care este la curent cu istoricul sau medical in materie de alergii. In cazul mai putin dorit in care te vei lovi de o astfel de situatie, il poti suna pentru a-i cere mai multe indicatii. 

5. Localizeaza cea mai apropiata unitate medicala fata de hotelul tau.

Indiferent ca vorbim de cel mai apropiat spital, de cel mai apropiat cabinet sau de orice fel de unitate medicala, e bine sa stii de la inceputul vacantei incotro te poti indrepta in caz de urgenta.

Stiind acest lucru, vei avea o stare de confort psihic mai buna pe perioada vacantei tale, chiar daca sansele sa ai nevoie de un astfel de loc sunt mici. 

7. Ia cu tine spray-uri si alte solutii repelente pentru insecte, mai ales daca micutul tau sau oricare alt membru al familiei are reactii mai puternice la intepaturile de tantari sau ale altor insecte

Le vei gasi in comert sub diferite forme, in variante naturale, in variante potrivite pentru o anumita grupa de varsta, plasturi, bratari, stickere, etc. 

Nu uita sa pui in trusa si un gel/unguent cu proprietati calmante, potrivit pentru muscaturile de insecte. 

7. Pune in bagaj creme cu factor de protectie solare, creme pentru tratarea eruptiilor cutanate sau orice alta crema prescrisa de medicul dermatolog. 

Exista anumite persoane care fac alergie la soare sau alergie la nisip. In acest caz, medicul dermatolog este cel mai in masura sa-ti recomande ce produse sa iei la tine, insa din trusa de cosmetice nu ar trebui sa lipseasca crema cu factor de protectie ridicat si o crema pentru pielea sensibila. 

8. Confectioneaza-i/comanda-i micutului tau stickere sau o bratara cu mesaj de tipul “Alergie alimentara la…”, care-i poate fi de ajutor in cazul in care este lasat la locul de joaca sau sub supravegherea altor persoane pe care nu ai apucat sa le avertizezi. 

Un astfel de mesaj, scris in engleza sau in limba tarii in care veti calatori, poate fi salvator in cazul in care cineva vrea sa-l hraneasca pe copil cu un anumit preparat/gustare/dulciuri sau in cazul in care copilul se indrepta catre anumite alimente lasate nesupravegheate. 

9. Pregateste de acasa gustarile pentru drum, indiferent daca mergeti cu masina sau cu avionul, iar daca in avion este inclusa si servirea unei mese, specifica detalii despre alergiile alimentare atat in momentul in care rezervi biletele, cat si la fata locului, insotitorilor de zbor. 

Este evident ca vei avea mult mai mult control asupra continutului gustarilor pregatite acasa, in comparatie cu cele cumparate din benzinarii sau din aeroport. 

10. Limiteaza expunerea celui mic la factorii care-i pot declansa alergiile.

In cazul in care copilul este alergic la soare, e limpede ca va trebui sa limitezi expunerea acestuia si ca va trebui sa te asiguri ca poarta haine confortabile la plaja, ca sta la umbra sau ca este dat cu crema speciala. La fel si in cazul tantarilor, a anumitor substante chimice sau oricare alti factori care-i pot provoca alergii copilului. 

Daca calatoriti alaturi de un grup mai mare de prieteni, anunta-i pe toti de alergiile alimentare ale copilului tau si asigura-te ca nu va primi anumite gustari fara aprobarea ta. 

11. Atunci cand mancati la un restaurant cu servire la masa, comunica personalului detalii legate de alergia alimentara a copilului tau si asigura-te ca acestea ajung si la persoana care prepara mancarea. 

Un card sau o foaie printata de acasa, care sa contina aceste informatii in engleza sau in limba tarii in care va veti face vacanta, poate fi de un real ajutor. Nu uita sa pui aceasta foaie/card personalizat in geanta, inainte sa pleci de acasa. 

12. Pregateste-ti un plan de actiune in cazul unui scenariu mai putin dorit.

Chiar daca nu ti-ai dori in nicio circumstanta sa treci printr-o astfel de experienta, e bine sa-ti planifici de acasa toti pasii pe care ar trebui sa-i urmezi in cazul in care micutul tau sufera o reactie alergica. E important sa discuti cu medicul ce tipuri de reactii alergice exista, cum se manifesta si cum ar trebui sa reactionezi inca de la primul semn. 

In concluzie, desi presupune o planificare mai riguroasa si atentie la anumite detalii importante, vacanta alaturi de un copil cu alergii nu reprezinta un scenariu imposibil. Cu prudenta si o buna organizare, aveti toate sansele sa va bucurati de un concediu de neuitat. 

Iti reamintim ca o vizita la medic inainte de vacanta, indicatiile acestuia si in general, opinia de specialitate, sunt factorii de care ar trebui sa tii cont atunci cand te pregatesti sa pleci in vacanta cu un copil alergic. 

Pe de alta parte, daca ai nevoie de ajutorul unor specialisti in ceea ce priveste planificarea vacantelor, noi, cei de la Travel Planner, suntem aici pentru tine, cu oferte extrem de tentante in destinatii apropiate de casa.

Alte articole care te pot interesa 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?