Trusa medicala pentru vacanta cu copiii. Ce e recomandat sa contina daca pleci in concediu alaturi de cei mici

Una dintre cele mai mari bucurii pe care le poti impartasi alaturi de familie este plecarea intr-o vacanta, impreuna cu tot entuziasmul planurilor pe care ti le faci, impachetatul bagajelor si asteptarea relaxarii de care urmeaza sa ai parte. Mai ales cand esti parinte, grijile dispar ceva mai greu, chiar si atunci cand e vorba de o vacanta, iar masurile de precautie sunt oricand binevenite. 

Trusa medicala de vacanta face parte din lista lucrurilor pe care trebuie sa le iei cu tine, in special atunci cand urmeaza sa-ti faci concediul alaturi de copii. 

Momentele in care micutii se pot imbolnavi sunt greu de anticipat si in mod evident total nedorite, mai ales intr-o vacanta, unde accesul la anumite medicamente poate fi mai dificil. 

In acest sens, gasesti mai jos cateva sugestii in ceea ce priveste categorii de medicamente care sunt recomandate pentru trusa medicala de vacanta, cu mentiunea ca fiecare medicament ar trebui luat sau dat copilului dupa ce ai consultat o opinie medicala avizata si in conformitate cu dozele recomandate in functie de greutatea si varsta copilului. 

Totodata, la noi pe site gasesti o multitudine de oferte de vacanta si respectiv hoteluri din destinatii apropiate de casa, potrivite pentru familiile cu copii. Arunca o privire pe ofertele pentru vacante litoral Bulgaria, vacante Grecia si vacante Turcia.

Medicamente pentru raceli, viroze si alte afectiuni din aceasta sfera

Virozele si racelile sunt extrem de intalnite in primii ani de viata ai copiilor, mai ales in cazul celor care au intrat in colectivitate (gradinita/cresa/scoala), motiv pentru care si atunci cand pleci in vacanta, e bine sa ai la tine urmatoarele medicamente:

  • antitermice – paracetamol, ibuprofen, sub forma de sirop, supozitoare sau tablete, in functie de varsta copilului tau si indicatiile medicului. 
  • termometru de calitate, cu baterii proaspat schimbate 
  • picaturi de nas pentru copii (poti avea la indemana si o solutie nazala pe baza de sare) 
  • ser fiziologic
  • batista bebelusului sau pompa pentru eliminarea secretiilor nazale (cei mici, mai ales bebelusii, nu stiu sa sufle secretiile, iar astfel de dispozitive te vor ajuta sa le decongestionezi mai bine nasul)
  • sirop expectorant si sirop pentru calmarea tusei (tine cont de recomandarea medicului, pentru ca tipurile de tuse pot fi diferite, de la caz la caz.)
  • vitamina c pentru copii 

Medicamente pentru probleme de digestie, greata, varsaturi

Exista situatii mai putin placute in care copiii pot suferi si astfel de episoade, motiv pentru care e bine sa ai la tine cate un medicament potrivit si pentru fiecare astfel de afectiune:

  • antivomitive
  • antidiareice
  • probiotice
  • saruri de rehidratare orala
  • medicamente pentru crampele abdominale
  • supozitoare cu efect laxativ 

Ca si in cazul celorlate tipuri de medicamente, si acestea trebuie administrate dupa indicatiile unui medic. Daca episoadele de voma/diaree persista, e bine ca micutul tau sa fie vazut de un doctor. 

Pe acest subiect, te-ar putea interesa si: Enterocolita in vacanta. Preventie, tratament si sfaturi utile pentru a gestiona cat mai bine situatia

Medicamente pentru alergii, afectiuni ale pielii sau rani superficiale

Se intampla destul de des ca pielea noastra si implicit a celor mici sa nu fie in totalitate ferita de probleme atunci cand ne aflam in vacanta. In acest sens, nu uita sa iei la tine:

  • spray de protectie impotriva tantarilor (plasturi, stickere, etc) – cu substante potrivite varstei copilului tau.
  • antialergice – la fel, potrivite varstei copilului si folosite la numai la indicatia medicului. 
  • crema cu factor de protectie solara ridicat (care trebuie aplicata la intervale de o ora si chiar si inainte cu 30 de minute de expunerea celui mic la soare). Nu uita ca crema cu factor de protectie pentru copii presupune SPF 50 si ca trebuie aplicata uniform pe toate zonele de corp expuse la soare.
  • crema aftersun – folosita dupa ce ai incheiat expunerea la soare, cu proprietati calmante, hidratante.
  • solutii dezinfectante – alcool sanitar, apa oxigenata, betadina sau rivanol, pe care le vei putea folosi in cazul in care cel mic se juleste, se zgarie, etc. 
  • pansamente, plasturi – fie pentru a acoperi o rana superficiala deschisa, fie pentru bataturi (plasturii cu silicon fac minuni).
  • leucoplast si comprese sterile  – le vei folosi daca trebuie sa fixezi un pansament mai mare sau sa improvizezi unul, iar compresele sterile sunt de ajutor pentru curatarea zonelor care necesita ingrijire. 

Alte recomandari in ceea ce priveste trusa medicala pentru vacanta, sfaturi medicale si alte situatii de urgenta 

Trusa medicala nu trebuie lasata la indemana copiilor – unul dintre cele mai importante aspecte care privesc trusa medicala pentru vacanta este faptul ca accesul copiilor la ea (in special in ceea ce-i priveste pe copiii mici) trebuie sa fie restrictionat. Adu-ti aminte sa pui trusa cu toate medicamentele intr-un loc in care micutii tai nu pot ajunge la ea, eventual intr-un loc la inaltime. 

  • Asigurarea de sanatate pe timp de calatorie este recomandata daca iti vei face vacanta peste granite. Aceasta te poate salva de costuri foarte mari in anumite circumstante si situatii neprevazute. 
  • Identificarea celui mai apropiat punct de prim ajutor/unitate medicala atunci cand te afli in vacanta alaturi de copii este unul dintre pasii importanti pe care ar trebui sa-i faci atunci cand ajungi la destinatie. Iti va da un sentiment in plus de liniste si siguranta, iar in caz de urgenta, vei stii incontro sa te orientezi. 
  • Noteaza numarul de telefon pentru situatii de urgenta/salvare din tara in care vei calatori. 
  • Contactul unui medic de familie/medic pediatru  – pentru orice recomandare legata de o administrare corecta a medicamentelor, e bine sa ai in telefon sau la indemana numarul unui specialist, care sa poata in orice moment sa-ti dea o indicatie avizata. 
  • Nu administra medicamente care necesita prescriptie medicala fara acordul sau indicatia medicului. Pastreaza ambalajele medicamentelor, nu le lua la tine fara prospecte sau fara ambalaje, caci acestea contin informatii foarte importante precum termenul de expirare, modul de administrare, posibile reactii adverse si altele. 
  • Personalul de la receptie – in cazul in care micutul tau sau oricare alt membru al familiei necesita o vizita medicala, personalul de la receptia hotelului la care sunteti cazati te poate directiona catre un medic/cabinet medical/unitate medicala din apropiere. 
  • Expunerea prelungita la soare este contraindicata tuturor persoanelor si mai ales in ceea ce-i priveste pe cei mici, asadar, in timpul unui concediu pe timp de vara, ai grija ca micutii sa fie mereu hidratati, sa aiba capul acoperit daca stau in soare si sa nu fie expusi la caldura in intervalele orare neindicate. 

Iti reamintim ca specialisti in medicatia copiilor sunt doctorii, motiv pentru care te sfatuim, din nou, sa apelezi mereu la indicatiile acestora in caz de nevoie.

Pe de alta parte, daca ai nevoie de specialisti in organizarea vacantelor, Travel Planner este aici pentru tine oricand vrei sa-ti planifici un concediu, cu cele mai bune sfaturi si oferte de nerefuzat, pe care le poti studia si pe site-ul nostru, travelplanner.ro.

Alte articole care te pot interesa 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?