Lista de bagaje pentru o vacanta la mare cu copiii si sfaturi pentru impachetat eficient

lista bagaje vacanta
Postat de

Este o linie de demarcație foarte fină între a-i implica pe copii, a-i responsabiliza în împachetarea bagajelor și a-i lăsa să facă acest lucru singuri. Întotdeauna responsabilitățile copiilor trebuie să fie adecvate vârstei lor dar și în concordanță cu abilitățile pe care le au dezvoltate.

Există copii foarte ordonați, pe care dacă-i trezești noaptea să-i întrebi unde este tricoul cu imprimeu colorat, vor ști să-ți răspundă cu foarte mare precizie. În timp ce alți copii nici măcar nu sunt siguri dacă au un tricou cu imprimeu colorat, cu atât mai puțin să fie capabili să-l localizeze în casă ori să-l adauge în bagaje. 

Daca ti-am facut pofta de vacanta, te asteptam la noi pe site si cu o serie de propuneri tentante pentru vacante litoral Bulgaria, vacante Grecia si vacante Turcia!

Ajută-i pe cei mici să se descurce mai ușor cu bagajele, urmând doar 6 sfaturi:

  1. Selectează hainele pe straturi

Îmbrăcarea stratificată, denumită și ”principiul foilor de ceapă” se referă la randurile de haine pe care le punem pe noi. De exemplu, în partea de sus începem cu maiou, apoi tricou, bluză mânecă lungă, pulover, vestă, geacă. Regula spune ca, în bagaje, hainele mai apropiate de corp trebuie să fie în număr cât mai mare, în timp ce hainele mai îndepărtate, pot fi în număr mai mic. Astfel, vom alege cel puțin un tricou pentru fiecare zi de vacanță, în timp ce putem lua o singură geacă la noi. 

  1. Regula celor 3

Este o regulă bună, care ne spune că avem nevoie de maxim 3 bucăți din fiecare obiect de îmbrăcăminte: una la purtat, una la spălat și una la uscat. Este o regulă de care putem ține seama pentru a ne fi mai ușor la limitarea volumului de haine pe care le luăm cu noi. T

otuși, trebuie avută în vedere vârsta copiilor, deoarece uneori ei murdăresc hainele cu o viteză mai mare decât cea de uscare. Dar, ținând cont de această regulă și având în vedere experiența noastră ca părinți, ne putem impune să reducem cât de mult putem numărul de obiecte de îmbrăcăminte incluse în bagaje. 

  1. Alegeți jucăriile în miniatură

Chiar dacă ursul cel mare este preferatul copilului, în vacanță va trebui să se mulțumească doar cu un puiuț. Cel mai mic ursuleț posibil va fi fericitul câștigător al unui loc special în bagaje. Restul jucăriilor, vor fi la rândul lor fericite să rămână singure acasă și să își facă de cap cât sunteți voi plecați. Este o explicație simplă dacă cel mic protestează, dar nu cedați și aduceți-vă aminte care este scopul final: cât mai puține bagaje.

Dacă aveți posibilitatea, alegeți jucării gonflabile care vor ocupa cel mai puțin loc în bagaje, dar sunt la fel de amuzante ca orice alt pluș.  Alegeți jucării care nu sunt zgomotoase și care nu scot sunete puternice. Faceți asta atât de dragul liniștii voastre dar și din respect pentru ceilalți turiști. Nimeni, nici chiar voi, nu vrea să îi urle o trompetă în ureche, cât e ziua de lungă. 

  1. Periuța de dinți

Este singurul obiect de igienă pe care nu trebuie să-l uitați acasă. Orice hotel care se respectă vă pune dispoziție tot ce aveți nevoie, de la săpun la gel de duș și uscător de păr. Periuța însă, împreună cu pastă de dinți, vor trebui să se afle în bagajele cu care ajungeți la destinație, mai ales dacă sunteți într-o locație fără magazine deschise non-stop.

  1. Dacă aveți nevoie de haine voluminoase, îmbrăcați-vă cu ele

De ce să ocupați mult loc în bagaje cu pulovere sau geci voluminoase, când vă puteți îmbrăca cu ele? Este o metodă bună pentru a nu renunța la alte obiecte necesare și cu ajutorul cărora puteți călători în condiții decente. Cei mici se vor bucura să aibă loc în bagaje și pentru mașinuța de curse, chiar dacă vor trebui să poarte hanoracul îmblănit. Sigur, nu orice obiect poate fi purtat, masca de înot este preferabil să rămână în valiză, dar pentru majoritatea puteți apela la această soluție. 

  1. Folosiți pungi cu fermoar

Sunt o soluție simplă pentru a-i ține pe cei mici organizați. Pot avea o pungă pentru fiecare categorie de haine: una pentru tricouri, alta pentru șosete și alta pentru cosmetice. Bagajele vor fi foarte ușor de făcut și de accesat chiar și la destinație. Important este să nu aruncați pungile odată ce despachetați la hotel, deoarece și la întoarcere va trebui să respectați același mod de a face bagajele. 

După ce ați aflat care este secretul unor bagaje împachetate ușor, este momentul să treceți la treabă. Intrați pe Travel Planner, alegeți următoarea destinație și puteți începe să selectați lucrurile pe care le veți lua cu voi. Pentru ca totul să fie și mai simplu, am pregătit o listă cu ce aveți nevoie.

Lista de bagaje pentru vacanța la mare

O organizare bună presupune sortarea hainelor și a lucrurilor pe categorii. Bifează ce am pus noi pe listă, completează cu ce știi tu ca mai este nevoie, iar bagajul va fi gata într-o clipă.

Haine

  • Tricouri, Cămăși. Vei avea nevoie de mai multe, cel puțin 2 pe zi. În funcție de cât de atent este copil tău, poți suplimenta până la 4 pe zi.
  • Bluze mânecă lungă, Pulovere. Chiar dacă mergeți la mare, seara temperatura poate scădea semnificativ. 2-3 haine mai groase pentru partea de sus a corpului, vor fi de ajuns pentru o vacanță de o săptămână.
  • Pantaloni scurți, pantaloni lungi. Pentru plimbările lungi în zilele mai răcoroase ori în serile târzii. Poți completa și cu ciorapi lungi dacă vremea se anunță ploioasă.
  • Fuste, Rochii. Pentru fetițe, rochițele și fustele sunt ideale la mare, deoarece se îmbracă ușor și lasă pielea să respire. Chiar și pe plajă este indicată o rochie de in, pentru protecția împotriva razelor UV.
  • Trening. Pentru momentele de joacă, niște pantaloni comozi de bumbac, îl vor lăsa pe cel mic să se manifeste în voie. 
  • Pijama – 2-3 seturi, în funcție de vârsta copilului. Cu cât mai mare, cu atât vei avea nevoie de mai puține.
  • Șosete. Câteva perechi pentru protejarea picioarelor atât de frig dar și de nisipul de pe plaja. 
  • Costum de baie. Piesa de rezistență a bagajelor pentru vacanța la mare. Poate ca ar trebui să îl pui primul pe listă. 

Lenjerie

  • Lenjerie corp: chiloți, maieuri, body-uri, dresuri, orice este nevoie pentru ca cel mic să se simtă bine.
  • Lenjerie pat pentru copii. Indiferent dacă luați de acasă pătuțul pentru copil sau veți folosi un pat pus la dispoziție de hotel, poate fi o idee bună să aduci de acasă cearceaful, fața de pernă și păturica cu care copilul este deja obișnuit. 
  • Prosoape. Cu siguranță vei găsi la hotel toate prosoapele de care ai nevoie, însă pentru cel mic s-ar putea să îți dorești să folosești ceva din bagajele proprii.

Încălțăminte

  • Papuci, Sandale. Pentru mers la plajă și plimbările din timpul zilei sunt cea mai bună alegere. 
  • Pantofi sport. Recomandați pentru plimbările de seară ori pentru mersul la locul de joacă. 

Cosmetice

  • Periuța, pasta de dinti, Pieptene, săpun, gel de duș. Cu siguranță majoritatea hotelurilor pun la dispoziție aceste produse cosmetice, dar cel mai bine este să verifici în momentul în care faci rezervarea. 
  • Crema față, cremă corp, cremă protecție solară. Cel mai bine este să verifici de două ori înainte să închizi bagajul. Chiar dacă la destinație vei găsi cu siguranță să cumperi ceva similar, s-ar putea să nu găsești exact mărcile favorite. 
  • Farduri. Probabil nu te vei farda foarte mult în vacanța de la mare, însă puțin rimel pe gene sau un gloss pe buze nu vor lipsi când veți pleca seara la plimbare. 

Jucării

  • Cărți de citit, cărți de colorat + creioane
  • Jucării de apă
  • Plușuri
  • Alte jucării preferate

Altele

  • Telefon, încărcător, căști, baterie externă. Vei avea nevoie de ele pentru a rămâne conectat la ce se întâmplă în jurul tău. Poți asculta muzică sau trimite emailuri, poți citi cărți ori poți vedea un film în momentele de relaxare. 
  • Ochelari de soare. Sunt necesari pentru a-ți proteja ochii de razele UV. Chiar dacă nu simți niciun disconfort atunci când soarele este puternic, ochelarii de soare te vor scuti de multe dureri de cap, la propriu. 
  • Aparat fotografiat. Nimic nu poate înlocui aparatul de fotografiat, nici cel mai performant telefon. Așa ca nu renunța la el, pentru a păstra cele mai frumoase amintiri din vacanță. 

Vacanța este cel mai așteptat moment al anului, dar împachetarea tuturor hainelor, jucăriilor sau accesoriilor nu este la fel de distractivă. Cu sfaturile din acest articol veți putea organiza rapid bagajele, astfel încât să nu aveți surprize neplăcute la destinație. 

Dar, chiar dacă veți uita lucruri acasă, nu este nicio problemă. Majoritatea hotelurilor din oferta noastră sunt localizate în orașe, ori stațiuni cu multe magazine, în timp ce unele dintre hotelurile din zone mai izolate includ si unul sau mai multe mici shop-uri . Astfel, se vor găsi soluții cât să vă puteți bucura în continuare de o vacanță minunată alături de cei mici și împreună cu Travel Planner.

Alte articole care te pot interesa 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?