5 modalitati prin care te poti bucura si de timpul tau, intr-o vacanta cu copiii

Faptul ca vacantele alaturi de copii nu sunt la fel de relaxante precum cele in cuplu sau cele alaturi de gasca de prieteni reprezinta o certitudine de care nu ar trebui sa ne ferim. “Meseria” de parinte este, fara doar si poate, cea mai frumoasa, insa, pe alocuri, poate deveni o provocare. 

Vacantele alaturi de copii au o multime de beneficii asupra intregii familii, insa parintii au rareori timp sa-si traga sufletul sau sa gaseasca o portita de relaxare, pentru ca siguranta si implicit supravegherea celor mici primeaza. 

Cu toate acestea, exista cateva situatii sau circumstante in care ai putea sa te bucuri si de timpul tau, intr-o vacanta alaturi de cei mici. Le gasesti explicate punctual, in acest articol. 

Mai mult, daca te simti coplesit de planificarea unei vacante alaturi de intreaga familie, ne poti lasa pe noi, cei de la Travel Planner, sa facem asta pentru tine. Intre timp, poti consulta la noi pe site oferte de vacante in destinatii numai bune pentru familii cu copii: oferte litoral Bulgaria, vacante Grecia si vacante Turcia.

Respecta programul de somn al copiilor 

Chiar daca vacanta este despre relaxare si despre limitarea anumitor reguli, programul de somn al copiilor nu ar trebui sa fie neglijat. Explicatia este simpla: atat timp cat copiii sunt odihniti, iti va fi  mai usor sa te intelegi cu ei si implicit sa te relaxezi. Mai mult, fiecare parinte stie ca atunci cand copilul doarme, exista si timp pentru propria persoana. 

Daca reusesti ca in vacanta sa mentii un program de somn asemanator cu cel de acasa sau poate chiar mai bine pus la punct, ai toate sansele sa te bucuri 1-2 ore la pranz citind cartea preferata sau ducandu-te la o sedinta de masaj la spa-ul hotelului, in timp ce sotul supravegheaza somnul celor mici. 

Seara, la fel, veti avea mai mult timp pentru voi – un vin bun savurat pe balcon, un film bun, o baie relaxanta, atat timp cat micutii sunt condusi la somn la o ora rezonabila. 

Mergi in vacanta alaturi de bunici, de alti membri ai familiei sau alaturi de grupul de prieteni  

O alta varianta care vine in ajutorul parintilor este plecatul in vacanta alaturi de bunici, prieteni sau alte rude. Desi scopul nu este acela de a pasa responsabilitatile pe umerii altcuiva, trebuie sa recunoastem ca o vacanta in care sunt prezenti si alti adulti in jurul vostru poate fi mai linistitoare. 

Daca decideti sa plecati alaturi de alti prieteni cu copii de varste apropiate, cu siguranta cei mici se vor juca, iar voi ii puteti supraveghea pe rand. 

Daca veti fi insotiti de bunici, micutii pot dormi la pranz alaturi de parintii tai sau ai sotului, in timp ce tu si partenerul tau va puteti bucura de o baie in mare linistiti sau de o sesiune de shopping.

Citeste si: Cu bunicii si copiii in vacanta. Motive pentru o vacanta cu toata familia si idei de activitati pe care sa le faceti impreuna

Rezerva camere la un hotel care are servicii de tip family club 

In ceea ce priveste vacanta alaturi de copii, este important sa alegi un loc potrivit intai de toate pentru micutii tai. Te poti orienta catre un resort cu servicii pentru cei mici, precum spectacolele pentru copii, mini disco, animatia pentru copii, miniclubul pentru copii, organizat pe diferite categorii de varsta, locurile de joaca, etc.

In general, echipele de animatie de la hotelurile all inclusive au programe destul de bine structurate pentru copii si ii invita pe acestia sa participe la dansuri, jocuri si alte activitati distractive. 

Toate aceste detalii pot face diferenta in ceea ce priveste starea voastra de bine, pentru ca micutii vor avea suficient de multe atractii care sa le capteze atentia si care sa le puna la incercare energia. Desigur, asta nu inseamna ca-i vei putea lasa nesupravegheati, insa ai sanse destul de mari sa te poti relaxa la o cafea, privindu-i din apropiere. 

Orienteaza-te catre hoteluri care au si apartamente

Daca vrei sa ai mai mult spatiu pentru intreaga familie si sa nu va simtiti limitati de suprafata unei singure camere, poti alege varianta unui apartament intr-un hotel. Astfel, ii vei putea culca pe copii in camera lor, iar tu te vei putea relaxa alaturi de partener, in dormitorul vostru. 

Pentru un sentiment de siguranta si mai mare, poti lua de acasa un sistem de tip baby monitor, astfel incat sa stii in permanenta daca micutii se trezesc, te striga, etc.

Spatiul mai mare, mai aerisit, contribuie la senzatia de liniste, de relaxare. 

Comunica eficient cu partenerul tau si impartiti-va sarcinile

Poate unul dintre cele mai importante elemente in ceea ce priveste reusita unei vacante in familie este reprezentat de buna comunicare dintre cei doi parinti. 

Stim cu totii ca intr-o familie cu copii este nevoie de mult suport, intelegere si cooperare intre mama si tata, iar daca voi veti reusi sa va impartiti sarcinile si sa gestionati eficient programul celor mici, vacanta nu are cum sa nu mearga ca pe roate. 

Faceti cu randul: intr-o zi ii poti culca tu pe cei mici, in alta ii poate culca tatal. Daca micutii sunt obisnuiti sa adoarma doar cu tine seara sau la pranz, tatal le poate da masa de seara si le poate face baita, iar tu sa folosesti acel timp exclusiv pentru tine. 

Concluzionand, vacantele cu copiii nu trebuie privite ca o antiteza totala a ceea ce insemnau concediile inainte sa fiti parinti. Desi sunt mai solicitante, exista suficiente ocazii pentru momente de respiro, iar cu o buna organizare si gestionare a programului, cu siguranta toata lumea se va intoarce multumita acasa 🙂

Alte articole care te pot interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?