Vacanta alaturi de copii, cu buget convenabil. 10 sfaturi despre cum sa faci alegeri inspirate, care sa nu te coste o avere

Vacantele alaturi de copii reprezinta un motiv de bucurie pentru intreaga familie, dar mai ales pentru micuti, al caror entuziasm este de nepretuit. Cu toate acestea, pentru unii dintre parinti, o vacanta alaturi de copii presupune si un efort financiar, insa cu o buna organizare si o analiza mai amanuntita a optiunilor pe care le ai, poti face in asa fel incat vacanta voastra sa fie de neuitat, iar bugetul alocat sa nu intreaca limitele asteptate. 

Gasesti mai jos 10 sfaturi utile care te-ar putea ajuta sa pleci intr-o vacanta cu un buget acceptabil, iar la noi pe site gasesti si cele mai bune oferte de cazare la hoteluri din destinatii apropiate de casa pentru vacante litoral Bulgaria, vacante Grecia si vacante Turcia,  potrivite pentru familiile cu copii.

1. Alege o destinatie apropiata de casa 

Una dintre cele mai simple modalitati prin care poti calatori cu un buget redus este sa alegi o destinatie apropiata de casa, destinatie in care costul traiului sa fie relativ asemanator cu cel din Romania.

Mai mult, daca te poti deplasa cu masina personala catre acea destinatie, iar timpul petrecut pe drum este unul acceptabil, cu atat mai bine si mai avantajos pentru buzunarul tau. Bulgaria, Grecia sau Turcia sunt niste optiuni bune pentru o vacanta alaturi de copii, care sa nu implice costuri exagerate. 

2. Vaneaza perioadele de oferte, reduceri, early booking

Pe parcursul unui an, agentiile de turism au mai multe perioade cu oferte avantajoase pentru pachetele de vacanta. Intereseaza-te din timp care sunt acele perioade, consulta ofertele postate anterior pe retelele de socializare si asigura-te ca nu ratezi startul unor deal-uri de nerefuzat. 

In unele cazuri, ai sanse sa prinzi reduceri substantiale in ceea ce priveste vacanta ta cu familia, chiar daca achiti pachetul sau un avans din suma totala cu o buna perioada de timp inainte. 

3. Apeleaza la serviciile unei agentii de turism cu oferte avantajoase, reduceri reale si recomandari 

Orienteaza-te catre o agentie de turism cu recomandari/review-uri pozitive si reduceri realmente avantajoase. Poti compara preturile cu cele generate pe site-urile internationale de rezervari online si vei vedea ca, in unele cazuri, preturile anumitor agentii sunt mai avantajoase. 

Travel Planner este o agentie de turism cu 13 ani de experienta in domeniu si peste 18.000 de recenzii reale primite de la clienti. 

4. Calatoreste in extrasezon

Vacantele in extrasezon nu trebuie sa presupuna neaparat vreme rece, daca ne raportam la principalul inconvenient al acestor perioade. Pana si acest aspect poate fi relativ, caci exista cazuri in care turistii au prins vreme buna la mare sau la munte, in extrasezon.

 Printre motivele pentru care ai putea sa alegi o vacanta cu cei mici in extrasezon se numara, in mod evident, preturile mai scazute, atat la cazare, cat si la alte servicii, insa si faptul ca statiunile si hotelurile sunt mai libere.

Pe acest subiect, te-ar putea interesa si articolul: Argumente PRO si CONTRA pentru o calatorie cu copiii la mare, in extrasezon

5. Mergi cu masina in vacanta, daca alegi sa calatoresti intr-o destinatie apropiata de casa

In cazul in care ai ales sa-ti faci vacanta intr-o destinatie apropiata de casa, cum ar fi spre exemplu Bulgaria, categoric drumul cu masina te va avantaja din punct de vedere financiar. Si daca ne raportam la destinatii din Grecia si chiar Turcia, mai apropiate de casa, drumul cu masina este, in mod categoric, mai putin costisitor decat biletele de avion. 

Mai mult, odata ajuns la destinatie, ai mai multa libertate de miscare, de a vizita diferite obiective turistice si alte atractii, fara sa fii nevoit sa mai cheltui bani pe mijloacele de transport. 

Daca totusi destinatia aleasa de tine impune zborul cu avionul, e bine sa studiezi mai in detaliu care sunt perioadele in care companiile aeriene au preturi avantajoase. Acestea pot fi definite si de temperaturile de la destinatie, dar si de perioadele de concedii sau vacantele scolare. 

Nu uita sa arunci o privire si pe articolul: Avantajele vacantelor cu masina

6. Opteaza pentru un regim de cazare all inclusive

Pare surprinzator la prima vedere, insa realitatea este ca un regim de cazare all inclusive te poate scuti de cheltuieli mult mai mari in ceea ce priveste mesele din vacanta. Mai ales atunci cand calatoresti alaturi de copii, faptul ca veti avea toate mesele incluse la hotel reprezinta un avantaj financiar, dar si mai multa comoditate in vacanta. 

Desigur, exista si varianta de cazare cu regim self catering, caz in care vei alege un spatiu de cazare cu chicineta inclusa, insa nivelul de comoditate nu va fi acelasi si, mai mult ca sigur, tot veti fi nevoiti sa mancati si in oras, la restaurante. 

7. Cauta pe internet pachete avantajoase pentru intrarile la obiective turistice

Daca destinatia voastra de vacanta este renumita pentru obiectivele sale turistice, e important sa stii ca exista oferte avantajoase, cu pachete si tururi care includ intrarile la mai multe obiective. In cazul in care sunteti pusi pe explorat si vizitat, intereseaza-te din timp daca pentru destinatia voastra exista astfel de oferte. 

Totodata, nu uita ca micutii tai vor beneficia de intrari cu preturi mai scazute, in functie de varsta sau inaltime. 

8. Fa o prioritate din a calatori alaturi de cei mici 

Un sfat cel putin la fel de important precum alegerea locatiei este reprezentat si de felul in care privesti necesitatea unei vacante alaturi de cei mici. Daca pentru familie si pentru starea voastra de spirit, aceasta vacanta reprezinta o prioritate, renunta la alte cheltuieli care nu sunt necesare in perioada in care urmeaza sa achizitionezi pachetul de vacanta. 

In general, e recomandat sa nu ai cheltuieli prea mari inainte sa pleci intr-o vacanta, in cazul in care vrei sa calatoresti cu un buget redus. 

9. Calatoreste si atunci cand copiii sunt mici 

Te sperie vacantele alaturi de copiii mai mici de 2 ani? Din fericire, acestea nu presupun costuri mai mari decat vacantele alaturi de copiii mari, ci din contra! Pentru un bebelus, nu esti nevoit sa platesti spre exemplu loc suplimentar in avion, pentru ca poate calatori in bratele tale, iar in ceea ce priveste majoritatea ofertelor la cazare si mai ales intrarile la obiective turistice, bebelusii au gratuitate. 

10. Colectioneaza experiente, nu lucruri 

O vacanta reusita alaturi de micutii tai nu presupune neaparat si sesiuni interminabile de shopping. Una dintre modalitatile cele mai bune prin care poti economisi bani in vacanta este aceea de a colectiona experiente, in loc sa faci cumparaturi. 

Daca simti ca bugetul tau de vacanta e pus in pericol doar de acest aspect, axeaza-te mai mult pe timpul de calitate pe care-l petreceti impreuna. Concentreaza-te pe activitati care sa nu presupuna neaparat costuri suplimentare, ci emotie, trairi pozitive, bucurie si explorare.

Concluzionand, o vacanta alaturi de copii, care sa nu presupuna un buget peste limite, poate fi oricand o optiune, atata vreme cat te organizezi din timp, cum trebuie si catre destinatia care va este mai la indemana. Modalitatea de transport cantareste, la randu-i, in bugetul final alocat vacantei voastre, la fel si regimul de cazare. Travel Planner iti sta la dispozitie oricand cu oferte tentante in destinatii apropiate de casa, potrivite pentru familiile cu copii.

Alte articole care te pot interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?