Vremea Hurghada si cea mai buna perioada pentru o vacanta in acest oras-statiune de la Marea Rosie

Hurghada este una dintre cele mai populare destinatii de vacanta egiptene de la Marea Rosie, cu peste un milion de vizitatori in fiecare an. Este localizata in estul Egiptului si are un climat subtropical de desert, ceea ce presupune veri foarte calde si uscate, lipsite de precipitatii,  dar si ierni uscate cu temperaturi placute. 

Majoritatea celor care pun la cale o vacanta in Hurghada sunt interesati sa afle detalii despre media temperaturilor in fiecare luna, alaturi de informatii despre temperatura apei si, evident, despre cea mai buna perioada pentru un concediu petrecut aici. 

In linii generale, Hurghada este o destinatie de vacanta cu un sezon turistic care se desfasoara pe tot parcursul anului, fiind favorizata atat de clima, cat si de frumusetea naturala din imprejurimi, mai ales in ceea ce priveste recifele de corali si viata subacvatica, atat de apreciate de practicantii de snorkeling si de diving. 

Vremea Hurghada pe tot parcursul anului

Asa cum spuneam inca de la inceput, sunt sanse destul de mari ca vacanta ta in Hurghada sa fie o reusita din punct de vedere al vremii indiferent de perioada in care alegi sa o faci. 

Pe timp de iarna, temperaturile in Hurghada sunt blande, cu valori medii de circa 20 grade pe timp de zi si in jur de 11-12 pe timp de noapte. Precipitatiile sunt izolate, rare, cu averse scurte, asa ca sansele sa fii surprins de ploaie in Hurghada sunt destul de mici. 

Vremea Hurghada decembrie are o medie a maximelor de 22 grade si o medie a minimelor de 12 grade. 

Vremea Hurghada ianuarie este putin mai racoroasa, cu o medie a maximelor de 21 de grade si o medie a minimelor de 11 grade. 

Vremea Hurghada februarie este similara cu cea din decembrie, cu o medie a maximelor de 22 grade si o medie a temperaturilor minime situata in jurul valorii de 12 grade. 

Pe timp de primavara, temperaturile in Hurghada incep sa devina mai prietenoase cu iubitorii de caldura, iar spre sfarsitul primaverii putem vorbi deja despre temperaturi pe care noi, romanii, le percepem ca fiind de vara. 

Vremea Hurghada martie are o medie a maximelor de 25 de grade si o medie a minimelor de 15 grade.

Vremea Hurghada aprilie poate fi chiar perfecta, cu o medie a maximelor de 29 de grade si o medie a temperaturilor minime de circa 19 grade. 

Vremea Hurghada mai este deja calduroasa, cu maxime situate in jurul valorii de 33 grade si o medie a minimelor de 22 grade. 

Vara, in Hurghada se pot atinge maxime de aproximativ 35 de grade, temperaturi masurate la umbra, ceea ce inseamna ca vremea poate fi perfecta pentru cei care iubesc caldura in adevaratul sens al cuvantului, insa si putin problematica pentru cei nu atat de prietenosi cu astfel de temperaturi. 

Vremea Hurghada iunie are valori maxime de 35 grade si o medie a minimelor de 24 de grade.

Vremea Hurghada iulie este si mai calduroasa, cu o medie a maximelor de 35 de grade si o medie a minimelor de 25 de grade. 

Vremea Hurghada august are o medie a maximelor de 34 de grade si o medie a minimelor de 25 de grade. 

Toamna poate fi o alta perioada potrivita unei vacante in Hurghada pentru cei care vor sa se bucure de temperaturi mai respirabile, mai ales in partea de final (dupa prima jumatate a lui octombrie si in noiembrie). 

Vremea Hurghada septembrie se mentine destul de calduroasa, cu temperaturi maxime de circa 33 de grade si minime de aproximativ 24 grade. 

Vremea Hurghada octombrie incepe sa aiba temperaturi usor mai placute, cu valori maxime situate in jurul mediei de 29 de grade si o medie a minimelor de 20 grade.

Vremea Hurghada noiembrie este ideala pentru o multime de activitati, inclusiv cele din sfera plajei, cu o medie a maximelor de 26 de grade si o medie a minimelor de 16 grade. 

Cum este apa marii in Hurghada  

Pentru cei care iubesc sa faca snorkeling sau diving, alte sporturi pe apa sau pur si simplu sa se bucure de o binemeritata balaceala la mal, e bine de stiut ca apa marii in Hurghada este mai mereu calda, indiferent de luna. 

Cea mai calda apa a marii o vei intalni in Hurghada in luna august, cand valorile medii masurate inregistreaza 29 de grade – ceea ce inseamna o temperatura chiar foarte crescuta pentru baia in mare.

In celelalte luni de vara, temperatura apei marii este tot ridicata in Hurghada, cu valori medii de 28 de grade in iulie si de 26 de grade in iunie. 

Si in lunile septembrie si octombrie sunt sanse mari sa intalnesti o apa a marii foarte calda in Hurghada, cu valori medii cuprinse intre 27-28 grade. In noiembrie, apa marii inregistreaza o medie de 26 de grade. 

Pe timp de iarna, apa marii se mentine calda in Hurghada cu valori dupa cum urmeaza: in decembrie are o medie de 24 de grade, in ianuarie o medie de 23 de grade, iar in februarie o medie de 22 de grade. 

Primavara, valorile incep sa creasca, cu o medie de circa 23-24 de grade in lunile martie, aprilie si mai. 

Cand sa mergi in Hurghada in functie de vreme

Desi Hurghada este o destinatie care permite desfasurarea vacantelor in conditii bune pe intreg parcursul anului, se remarca 2 perioade ceva mai prietenoase cu acei turisti care vor sa aiba parte de temperaturi placute.

In perioada martie – inceput de mai, vremea este calduroasa in Hurghada, insa nu atinge acel prag deranjant. Apa marii incepe sa se incalzeasca destul de bine, iar atmosfera poate fi mai placuta in cazul in care esti setat sa explorezi imprejurimile.

Intre sfarsitul lui septembrie si noiembrie, vorbim iarasi despre o perioada buna pentru o vacanta in Hurghada, caci temperaturile devin mai suportabile, insa potrivite pentru cei care isi doresc totusi vreme calda si insorita. Si in acest caz, vei avea parte de temperaturi calde, insa nu insuportabile. 

Lunile iunie, iulie si august reprezinta perioada in care temperaturile sunt ridicate si pot crea un nivel de disconfort celor care nu sunt prietenosi cu aerul prea cald. Desigur, daca te numeri printre cei care adora caldura sau daca esti conditionat sa-ti faci vacanta in Hurghada in aceasta perioada, nu sunt sanse sa te plictisesti in acest oras-statiune. 

Iarna poate fi o alta perioada buna pentru un concediu in Hurghada, atata vreme cat esti ok cu temperaturi mai moderate de circa 20 grade pe timp de zi si uneori chiar si 10-12 grade pe timp de noapte. Apa marii se pastreaza calda si iarna, asa ca vei putea face snorkeling fara probleme, iar daca vrei sa vizitezi obiective turistice aflate la exterior si sa mergi in excursii optionale mai solicitante, va fi mai placut sa o faci pe timp de iarna. 

Concluzionand, Hurghada este una dintre cele mai cunoscute destinatii de vacanta egiptene de la Marea Rosie, iar un concediu aici poate fi reusit indiferent de perioada in care alegi sa-l faci. Cu toate acestea, temperaturi mai rezonabile vei gasi in perioadele martie-mai si septembrie-noiembrie.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Egipt?