Soma Bay, statiunea din Egipt inconjurata de apa pe trei laturi

Statiunile egiptene de la Marea Rosie sunt deosebit de apreciate de catre turistii din toate colturile lumii, iar Soma Bay, micuta statiune din apropiere de Hurghada, nu face o exceptie in acest sens.

Soma Bay este o statiune cu circuit inchis, potrivita celor care cauta sa-si petreaca vacanta la Marea Rosie intr-un cadru cat mai linistit, lipsit de aglomeratie si cu servicii foarte bune. 

Daca ai in plan sa mergi in vacanta intr-un astfel de loc, te invitam sa descoperi mai multe detalii utile despre tot ce inseamna Soma Bay si un concediu aici.

Unde se afla Soma Bay si cum ajungi aici 

Soma Bay este localizata la 52 kilometri distanta de Aeroportul International Hurghada si la 60 kilometri distanta de centrul statiunii Hurghada, pe o peninsula. Exista un drum privat lung de 7 kilometri pe care se poate ajunge la Soma Bay, iar accesul este controlat printr-o singura poarta pazita. 

De la aeroport si pana in Soma Bay ar trebui sa faci, cu masina, in jur de 45 de minute intr-o zi fara trafic intens, iar din orasul Port Safaga, aflat la sud, vei avea de strabatut pana aici o distanta de 29 kilometri. 

In general, cei care aleg sa-si faca vacantele in Soma Bay au transferul aeroport – hotel – aeroport inclus in pachetul de calatorie, insa daca nu ai optat pentru aceasta varianta si vii aici pe cont propriu, poti lua foarte usor si un taxi sau serviciul Uber, disponibil si in Hurghada. 

Ce sa stii despre Soma Bay 

Statiunea Soma Bay se intinde pe o suprafata de 10.000.000 metri patrati si este localizata pe o peninsula inconjurata pe trei dintre laturile sale de apa. Peninsula are in jur de 5 kilometri lungime si 2 kilometri latime, asadar vorbim despre o statiune restransa, mai ales daca ar fi sa o comparam cu apropiata Hurghada. 

Proiectul de aici a luat nastere in 1991, iar in prezent gazduieste 4 hoteluri de 5 stele si un hotel de 4 stele, alaturi de mai multe alte proprietati (mici cartiere de vile). 

Soma Bay este considerata una dintre cele mai frumoase destinatii de vacanta de la Marea Rosie, in mod special gratie conditiilor pretentioase de cazare pe care le ofera, dar si gratie peisajului incantator si a conditiilor bune de practicare a anumitor sporturi acvatice. 

Recifele de corali din imediata vecinatate a peninsulei gazduiesc o viata subacvatica impresionanta si reprezinta una dintre principalele atractii ale locului. Pozitia statiunii ofera si o vedere incantatoare catre muntii desertici, iar cei dornici de o vacanta care sa implice cat mai multa liniste si relaxare, pot gasi aici tot confortul de care au nevoie si chiar mai mult de atat.

Soma Bay are si un mic port, iar zona Marina gazduieste cateva restaurante, magazine de tip boutique, magazine de suveniruri si cateva cafenele. 

Plaja Soma Bay, temperatura apei si cea mai buna perioada pentru o vacanta

Plaja statiunii Soma Bay este formata din nisip fin si este impartita pe sectiuni, administrate de resorturile luxoase amplasate in prima linie. 

Fiecare segment de plaja este amenajat si ofera vizitatorilor toate conditiile unei experiente confortabile, alaturi de posibilitatea de a practica diferite sporturi acvatice. 

Spre exemplu, Robinson Beach Club este un loc potrivit pentru toate preferintele, iar plaja Lodge Beach care apartine de resortul The Breakers este considerata a fi un rai pentru iubitorii de diving si de wind&kite surfing. 

In linii generale, vei intalni aici o plaja cu nisip fin si alb, o intrare lina in mare, iar daca vrei sa explorezi viata subacvatica, eventual sa faci snorkeling in zonele mai apropiate de mal, iti recomandam sa iei cu tine si incaltari speciale pentru apa. 

Cea mai calda apa a marii o vei intalni in Soma Bay in intervalul iulie-septembrie (28-29 grade), insa aceasta este si perioada cu cele mai ridicate temperaturi in atmosfera, iar daca nu esti foarte prietenos cu soarele, e mai indicat sa alegi un alt interval pentru concediul tau. 

Cea mai buna perioada pentru o vacanta in Soma Bay poate fi intre lunile septembrie-aprilie, cand te poti bucura de o apa a Marii Rosii cu valori cuprinse intre 23-27 grade si de temperaturi ceva mai suportabile afara. 

Ce poti sa faci in Soma Bay 

Asa cum spuneam inca de la inceput, Soma Bay este potrivita in mod special celor care cauta o experienta linistita, axata pe relaxare. 

Exista terenuri de golf, centre SPA (cu o multime de tratamente disponibile), posibilitatea de a practica sporturi acvatice precum snorkeling, diving, kitesurfing, windsurfing, si chiar si calarie pe plaja, insa daca-ti doresti o viata de noapte vibranta, nu o vei gasi aici, ci mai degraba in Hurghada, spre care te poti deplasa foarte usor. 

La capitolul activitati, accentul este pus in Soma Bay pe sporturile acvatice, insa poti face oricand si plimbari lungi pe plaja, in zona de Marina sau sa te relaxezi la piscina. 

Vei avea oricand posibilitatea sa te inscrii la excursii si tururi optionale, pe care le vei gasi cel mai probabil la receptia hotelului tau. 

Excursii optionale si alte atractii apropiate de Soma Bay 

In cazul in care ti-ai propus sa iesi din resort pentru a explora zona si implicit atractiile acesteia, te poti orienta rapid catre Hurghada si ale sale obiective sau catre excursiile optionale, extrem de comode, in principal pentru ca vei fi asistat de catre un ghid pe intreg parcursul experientei si vei fi preluat de la hotel si adus inapoi. 

Hurghada se afla la doar 60 kilometri departare de Soma Bay, iar daca vrei sa lasi putin linistea din resort deoparte si sa simti frematul acestei statiuni deosebit de dezvoltate, te poti orienta catre zona El Dahar, catre Marina Hurghada sau chiar si catre una dintre atractiile potrivite inclusiv celor mici: Hurghada Grand Aquarium, Sand City, Mini Egypt Park si altele. 

Printre excursiile optionale pe care le vei putea face cu plecare din Soma Bay se numara:

  • Excursie la El Gouna – o alta statiune apropiata de Hurghada, asemanata cu Venetia, cu mai multe insulite despartite de canale cu apa. 
  • Excursie catre Insulele Giftun – unde te asteapta alte plaje superbe si o apa de culoare turcoaz. E bine totusi sa ai in vedere ca in varf de sezon, aceste plaje devin aglomerate, pentru ca sunt multi turisti dornici sa le viziteze gratie peisajelor fabuloase, asadar nu vei intalni aici linistea la care poate te astepti. 
  • Safari in desert – unde te vei da pe dunele de nisip cu un quad bike, urmand ca mai apoi sa te plimbi cu camila si sa iei o cina la apus.
  • Excursii de 1-2 zile catre Luxor sau Cairo, ceva mai solicitante din punct de vedere al timpului petrecut pe drum, dar care-ti vor oferi posibilitatea sa bifezi cele mai cunoscute obiective istorice ale Egiptului. 

In loc de concluzie

Soma Bay este o statiune potrivita pentru tine daca vrei sa te cazezi intr-un loc cu servicii pretentioase si in care sa te poti bucura de relaxare in adevaratul sens al cuvantului, fara sa fii stresat ca vei intalni aglomeratie si galagie. Daca ai fost in Soma Bay sau daca ai in plan sa-ti faci vacanta aici in urmatoarea perioada, asteptam cu interes si feedback-ul tau!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Egipt?