Vizita la Mini Egypt Park Hurghada, un loc numai bun de explorat in vacanta cu copiii

Hurghada si ale sale numeroase atractii reprezinta un magnet pentru turistii care vin din toate colturile lumii pentru a se bucura de mare, de soare si de o vacanta memorabila. Pentru familiile cu copii, locul este cu atat mai potrivit cu cat gazduieste o serie de obiective numai bune de vazut de catre cei mici, iar Mini Egypt Park este doar unul dintre acestea. 

Mini Egypt Park este potrivit tuturor celor care prefera sa se limiteze la vacanta in statiune si nu au energia sau timpul necesar pentru a explora celelalte mari orase ale Egiptului, incarcate de altfel cu unele dintre cele mai emblematice monumente istorice ale lumii. 

Asadar, daca pleci in Hurghada alaturi de copii sau daca rezonezi cu ideea unui parc al miniaturilor, gasesti in cele ce urmeaza o serie de detalii utile despre unul dintre cele mai vizitate muzee din Hurghada.

Localizare Mini Egypt Park si cum se ajunge aici 

Mini Egypt Park se afla in Makadi Bay, la aproximativ 33 kilometri de centrul Hurghadei si la 25 kilometri de Aeroportul International Hurghada. Daca se intampla sa fii cazat chiar in Makadi Bay, pana aici vei avea de parcurs doar 5 kilometri, ceea ce inseamna in jur de 10 minute pe drum. 

Pe site-ul oficial al atractiei ai posibilitatea de a rezerva un tur, completand numarul de persoane, datele tale de contact, numele hotelului la care esti cazat si ora la care vrei sa fii preluat. Parcul asigura preluarea si returul la hotel, dar si posibilitatea de a vizita intreg muzeul de miniaturi in compania unui ghid, care-ti va face, in cele mai multe dintre cazuri, si poze. 

Accesul la Mini Egypt Park costa in jur de 20 euro/persoana, dupa cum povestesc cei care au vizitat locul in ultimele luni, insa pe site nu sunt specificate, in prezent (ianuarie 2023) tarifele de intrare. 

Turistii care au mai fost aici spun ca ai nevoie de circa 1,30 – 2 ore pentru a vizita pe indelete toate atractiile din parc, evaluand pretul ca fiind usor cam ridicat comparativ cu ce are parcul de oferit. 

Ce poti vedea la Mini Egypt Park si cand e mai bine sa vii 

Denumit si Miniature Museum, Mini Egypt Park este primul de acest fel din Egipt si gazduieste o colectie de 60 de opere de arta, realizate de artisti atent selectati. Asa cum spuneam inca de la inceput, principalul avantaj al vizitei in acest parc este faptul ca vei putea vedea, evident, la o scara mult mai mica (1:25) cele mai cunoscute atractii istorice ale Egiptului, fara sa fii nevoit sa te deplasezi in excursii obositoare, eventual cu cei mici dupa tine, pentru a le putea bifa. 

Sigur, pentru un pasionat de istorie, impactul nu este acelasi, insa pentru cei mici sau pentru cei care vor sa cunoasca detalii de baza despre toate aceste obiective, vizita la Mini Egypt Park isi are rostul.

Distanta intre Hurghada si Cairo este de 460 kilometri, in timp ce distanta pana in Alexandria este de 680 kilometri. Ceva mai apropiat este Luxorul, localizat la circa 300 kilometri departare de Hurghada. 

Cateva dintre cele mai cunoscute miniaturi expuse la Mini Egypt Park: 

  • Biblioteca din Alexandria 
  • Amfiteatrul Roman din Alexandria 
  • ​Stalpul lui Pompei din Alexandria
  • Cetatea Qaitbay
  • Palatul Montaza
  • Opera din Cairo
  • Turnul din Cairo
  • Cladirea Maspero
  • Moscheea lui Muhammad Ali din Cairo, cunoscuta si sub denumirea de Moscheea din Alabastru
  • Muzeul Egiptean din Cairo
  • Piramidele

Daca te vei afla in Hurghada intr-o perioada cu temperaturi ridicate, e bine sa vii aici fie la primele ore ale diminetii, fie spre apus, cand atmosfera devine mai suportabila, caci turul il vei face prin soare. 

Exista si cateva locuri unde poti bea linistit o cafea sau o bautura racoritoare, sub umbrela. 

Alte obiective si atractii apropiate de Mini Egypt Park 

Daca vrei sa iei pauza de la plaja pentru o zi sau sa-ti petreci vacanta bifand cat mai multe dintre atractiile Hurghadei, e bine sa ai in vedere ca destul de aproape de Mini Egypt Park se mai afla si urmatoarele: 

Dolphin World, localizat la doar cateva sute de metri distanta de Mini Egypt Park, este locul in care poti sa te balacesti alaturi de delfini si in care sa urmaresti spectacole cu simpaticele mamifere. Si in acest caz, discutam despre un loc care-i va incanta pe cei mici, insa preturile sunt pe masura (20 dolari/adult si 10 dolari/copil pentru accesul la spectacol, 140 dolari/pachet familie inot delfini, 90 dolari/pachet cuplu inot 10 minute delfini, 50 dolari/persoana pentru inot 5 minute delfini). 

Makadi Water World se afla la doar 2,2 kilometri departare de Mini Egypt si isi asteapta vizitatorii cu 50 de tobogane si alte atractii cu apa, printre care si Aqua Tube Slide, Black Hole Slide, Body Slide si chiar tobogane de dimensiuni mari, care pot gazdui intreaga familie intr-un colac plutitor. Tariful de intrare este de 1000 lire egiptene – 30 euro/adult, 500 lire egiptene – 15 euro/copii cu varsta intre 6 si 12 ani si 2500 lire egiptene – 75 euro/familie (doi copii si doi adulti). 

Sand City Hurghada este localizat la 13 kilometri de Mini Egypt Park si gazduieste o expozitie alcatuita din 42 de sculpturi si 17 bazoreliefuri, realizate din nisip. Muzeul se afla in aer liber si este impartit in doua sectiuni: cea istorica si cea wonderland (in principal cu personaje din desene animate – o bucurie pentru cei mici). Se poate vizita la un loc cu Acvariul din Hurghada. 

Hurghada Grand Aquarium este ceva mai indepartat, la 22 kilometri distanta de Mini Egypt Park, insa poate fi un loc la fel de potrivit pentru o vizita alaturi de copii. Deschis in 2015, acesta este cel mai mare acvariu din Egipt, gazduind peste 1200 de vietuitoare din peste 100 de specii diferite. Costul unui bilet pentru adulti este de 32 dolari, in timp ce pentru copiii cu varsta intre 4 – 10 ani, pretul este de 16 dolari.

In loc de concluzie

Mini Egypt Park Hurghada poate reprezenta o alternativa destul de buna pentru cei care nu au in plan sa viziteze atractiile istorice din Egipt, mai ales daca vacanta este scurta sau daca sunt insotiti de copii mai micuti. Daca ai fost sau urmeaza sa mergi la Mini Egypt Park in perioada urmatoare si simti ca mai ai informatii importante de adaugat celor de mai sus, asteptam cu mult interes si feedback-ul tau! 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Egipt?