Hurghada Dolphin World, locul de la Marea Rosie in care poti inota cu delfinii

Dolphin World este una dintre cele mai cunoscute atractii din statiunea egipteana Hurghada, in mod special pentru familiile cu copii, care vin aici fie sa asiste la spectacole cu delfini, fie chiar si sa inoate cu simpaticele mamifere. 

Pui la cale un concediu in Hurghada si ai in plan sa bifezi cat mai multe dintre obiectivele si activitatile pline de distractie de aici? Dolphin World poate fi una dintre alegerile tale, alaturi de alte cateva locuri din apropiere, despre care vom discuta intr-un capitol separat, mai jos. 

Unde este Hurghada Dolphin World, cum ajungi aici si cat costa transferul privat

Desi cei mai multi dintre turisti au senzatia ca Dolphin World se afla in Hurghada, in realitate, acest centru cu delfini este localizat in Makadi Bay, statiunea invecinata, insa nu departe de centrul Hurghadei. Distanta intre Dolphin World si zona de centru Hurghada este de aproximativ 33 kilometri, iar de la Aeroportul International Hurghada si pana aici sunt 25 kilometri. 

Daca se intampla sa fii cazat in Makadi Bay, situatia se schimba, pentru ca vei face pana la Dolphin World circa 10 minute (5 kilometri distanta din centrul statiunii). 

Poti ajunge aici pe cont propriu, cu taxi sau cu Uber, sau poti opta pentru varianta unui family private transfer, pe care trebuie sa-l rezervi pe site-ul oficial al atractiei. Acesta din urma este mai scump (23 dolari) insa esti preluat de la hotel si adus inapoi, cu o masina pe care nu o vei imparti cu alti turisti, ci doar cu familia ta.  

Pe site-ul lor mai apare si varianta de a rezerva un transport de retur (return transfer), care se va face cu minibus si care costa 5 dolari/adult si 2 dolari/copil. 

Exista si alti operatori locali care ofera variante de tururi catre Dolphin World, asadar, cel mai probabil, vei intalni astfel de oferte chiar si la receptia hotelului tau. 

Ce poti sa faci la Hurghada Dolphin World si tarife de acces

Avantajul acestui centru cu delfini este faptul ca activitatile puse la dispozitia turistilor sunt ceva mai variate comparativ cu un delfinariu la care doar asisti la spectacole. 

Sigur, ai si varianta de a participa strict la spectacol, caz in care trebuie sa stii ca acest program dureaza 60 minute si incepe in fiecare zi, la ora 10.30. Pentru spectacol, pretul unui bilet este de 20 dolari/adult si 10 dolari/copil. 

La un pret ceva mai piperat, vei avea oportunitatea de a inota cu delfinii, dupa cum urmeaza: 

  • Pachet de inot de tip family: timp de 15 minute, doi adulti si maximum 2 copii se pot juca alaturi de frumoasele mamifere, acompaniati de un instructor privat. Costul acestei experiente este de 140 dolari. 
  • Pachet de joaca alaturi de un delfin: timp de 10 minute, alaturi de un instructor privat, o familie se poate bucura de compania unui delfin prin joaca. Pretul pachetului este de 120 dolari. 
  • Sesiune de inot cu un delfin, pentru cuplu: timp de 10 minute, tu si persoana draga veti inota alaturi de un delfin. Costul acestei experiente este de 90 dolari. 
  • Sesiune de inot cu un delfin, pentru o singura persoana: experienta dureaza tot 10 minute, iar costul este de 65 dolari/persoana. Poti opta si pentru varianta de doar 5 minute, pentru care vei plati 50 dolari/persoana. 
  • Sesiune foto cu un delfin, in piscina: 35 dolari/persoana 

Separat de toate aceste activitati, centrul Dolphin World mai ofera si sedinte de terapie cu delfini, aceasta activitate fiind cunoscuta drept o metoda auxiliara de terapie care imbunatateste sferele motorii, cognitive, sociale. 

De regula, terapia cu delfini este utilizata in cazuri precum intarzieri mentale, de vorbire, tulburarile din spectrul autist, sindromul Down, paralizia cerebrala si alte boli genetice. 

Aceasta experienta are o durata de 25-30 minute si costa 165 dolari/persoana. 

Alte atractii in apropiere de Hurghada Dolphin World 

Daca urmeaza sa-ti petreci vacanta in Hurghada sau intr-una dintre statiunile invecinate si vrei sa te bucuri de cat mai multe dintre atractiile acestui loc, mai ales in cazul in care te vei afla alaturi de cei mici, te mai poti orienta rapid catre una dintre urmatoarele: 

Mini Egypt Park, care este localizat la doar 700 de metri departare de Hurghada Dolphin World si unde poti admira unele dintre cele mai importante monumente istorice ale Egiptului, intr-o varianta mai micuta. Acest loc mai este cunoscut si sub denumirea de Muzeul Miniaturilor si poate fi potrivit pentru tine daca timpul sau situatia nu-ti permit sa iesi din Hurghada pentru a vizita Cairo, Alexandria sau Luxor, localizate de altfel la distante considerabile. 

Water World, un parc acvatic pe care-l vei gasi tot in Makadi Bay, la o distanta de 3 kilometri de Dolphin World. Aici te poti bucura alaturi de cei mici de circa 60 de tobogane si alte atractii cu apa, fiind cel mai mare aquapark din aceasta statiune. 

Hurghada Grand Aquarium, localizat la 19 kilometri de Dolphin World, unde cei mici au sansa sa se bucure de cel mai mare acvariu din Egipt, care gazduieste peste 1000 de vietuitoare, in circa 3500 metri cubi de apa. Sunt 24 de galerii diferite aici, atat cu pesti de apa sarata, din Marea Rosie, cat si cu pesti de apa dulce. 

Daca detii un certificat Open Water Dive, te poti aventura si intr-o experienta de tip “Dive with sharks”. 

Sand City Hurghada se afla la 14 kilometri departare de Dolphin World si este, de asemenea, un loc potrivit pentru familiile cu copii. Gasesti aici in jur de 60 de sculpturi si bazoreliefuri realizate din nisip, expozitia fiind impartita pe doua categorii: sculpturi cu caracter istoric si sculpturi ale personajelor din desene animate.

In loc de concluzie

O vizita la Hurghada Dolphin World se poate transforma intr-o experienta de neuitat, mai ales daca mergi aici alaturi de copii. Daca ai ajuns pana acum la acest centru cu delfini sau ai in plan sa-l bifezi in perioada urmatoare, asteptam cu interes si feedback-ul tau!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Egipt?