Statiuni Egipt la Marea Rosie. Care sunt cele mai cunoscute destinatii de vacanta si care ti se potriveste cel mai bine

Daca acum cateva decenii, Egiptul era popular aproape exclusiv pentru istoria sa antica si pentru multitudinea de monumente din epoca faraonilor, in prezent, foarte multi turisti sunt interesati sa-si petreaca vacantele la malul Marii Rosii, intr-una dintre statiunile egiptene care ofera plaje cu nisipuri albe, apa turcoaz si o varietate de unitati de cazare, in cele mai multe dintre cazuri cu regim all inclusive. 

Statiunile egiptene de la Marea Rosie sunt impartite pe doua zone: cele localizate in partea continentala a tarii si cele localizate in Peninsula Sinai. 

In prezent, in Romania, exista oferte de vacante in ambele zone, asadar nu-ti mai ramane decat sa descoperi care dintre acestea ti se potriveste mai bine, care s-ar putea plia mai bine asteptarilor tale de la urmatoarea vacanta si, in definitiv, care dintre statiuni are mai multe de oferit in raport cu ce ai tu nevoie. 

Ce au in comun toate aceste locuri? Vreme buna pe intreg parcursul anului, hoteluri apreciate, plaje frumoase, recife de corali care gazduiesc o viata marina absolut spectaculoasa, dar si posibilitatea de a pleca in excursii optionale si de a vizita o multime de atractii in imprejurimi sau chiar si obiective mai indepartate precum orasul Luxor sau Piramidele. 

Statiuni Egipt la Marea Rosie in Peninsula Sinai 

Daca ai in plan sa optezi pentru o vacanta in Peninsula Sinai, statiunile pe care le vei avea in vizor vor fi urmatoarele: Sharm el Sheikh, urmata de Dahab, Nuweiba, Ras Shetan, Taba si Ras Sedr. 

Sharm el Sheikh, cea mai cunoscuta si dezvoltata statiune din Peninsula Sinai 

Sharm el Sheikh este o destinatie de vacanta cunoscuta la nivel international deja de zeci de ani, localizata in sudul Peninsulei Sinai si foarte bine dezvoltata. Aici te asteapta o multime de resorturi, pentru toate preferintele si toate buzunarele, cele mai multe cu regim de cazare all inclusive, dar si posibilitatea de a te bucura de foarte multe activitati in afara hotelului. 

Sharm el Sheikh este un loc ideal pentru snorkeling si scufundari, peisajele subacvatice din aceasta zona fiind recunoscute la nivel mondial ca fiind spectaculoase, iar locul in sine este potrivit atat familiilor cu copii, cat si turistilor mai exploratori sau chiar si seniorilor. 

Cu alte cuvinte, Sharm el Sheikh are cate ceva de oferit pentru toata lumea. Zona de coasta din dreptul acestei statiuni este marginita de resorturi de lux, iar vremea de aici permite organizarea vacantelor pe intreg parcursul anului. 

Printre atractiile statiunii se numara zona comerciala SOHO Square, Muzeul Sharm El Sheikh, Golful Naama, Sharm el Sheikh Old Market, Moscheea Al Mustafa, centrul acvatic Dolphina, iar daca ai in plan sa bifezi si cateva excursii optionale, vei putea opta pentru atractii precum safari in desert, Parcul National Ras Mohammed, scufundari la epava Thistlegorm, Dahab Blue Hole, Manastirea Sfanta Ecaterina, Canionul colorat/Wadi al-Weshwashy si multe altele. 

La noi pe blog te asteapta un articol dedicat exclusiv acestei statiuni: Vacanta in Sharm el Sheikh, orasul incantator de la Marea Rosie si locul preferat al iubitorilor de snorkeling

Dahab, un loc boem la malul Marii Rosii 

Dahab este o varianta de statiune mai linistita, cu un aer aparte, mai boem, la 100 kilometri departare de Sharm el Sheikh, mai potrivita celor care cauta o destinatie relaxanta.

Chiar daca nu este nicidecum la fel de dezvoltata, conditiile pentru snorkeling si scuba diving sunt la fel de bune in Dahab, mai ales pentru ca in zona sunt localizate unele dintre cele mai cunoscute situri de scufundari din intreaga lume, cum ar fi Blue Hole

Si in acest caz, gasesti un articol mai amplu la noi pe blog: Dahab, statiunea din Egipt cunoscuta pentru unele dintre cele mai frumoase locuri de scufundari din lume

Nuweiba, o oaza de relaxare, cu activitati centrate pe zona de plaja si cazare basic 

Nuweiba, o alta statiune linistita din Peninsula Sinai, localizata la circa 65 kilometri departare de Dahab, in dreptul fasiei de coasta Ras Shetan poate fi pentru tine daca rezonezi cu ideea de tabara pe plaja. Aici vei gasi mici cabanute sau bungalouri amplasate direct pe plaja, cu focuri de tabara dupa lasarea noptii si o atmosfera mai chill. 

Acesta poate fi un loc bun de cazare daca nu ai foarte multe pretentii la capitolul servicii sau daca vrei sa fii mai aproape de Canionul colorat/Wadi al-Weshwashy. 

Din Sharm el Sheikh si pana in Nuweiba se fac in jur de 2 ore cu masina. 

Taba, o statiune cu servicii hoteliere pretentioase, in apropierea granitei cu Israel si Iordania 

Taba este cea mai nordica statiune din Peninsula Sinai, are o zona de coasta relativ asemanatoare cu Ras Shetan si implicit cu Nuweiba, insa este mai bine dezvoltata la capitolul servicii hoteliere. Aici gasesti resorturi de 5 stele, terenuri de golf, SPA-uri, asadar, daca vacanta ta este centrata pe mai multa calitate la capitolul cazare, e posibil sa rezonezi cu acest loc. 

Si in acest caz, exista locuri foarte bune pentru scufundari. Una dintre cele mai apreciate astfel de zone este in vecinatatea Insulei Faraonului, unde se afla si o cetate. 

Totodata, e important de retinut si ca Taba se afla foarte aproape de granita cu Israel si Iordania, asadar, se pot face usor excursii si in aceste directii. 

Ras Sedr, o atractie turistica aflata la inceput de drum, potrivita pasionatilor de kitesurfing 

Ras Sedr este prima statiune a Peninsulei Sinai cum vii dinspre Egiptul continental, care abia incepe sa cunoasca popularitatea, gratie conditiilor de kitesurfing ideale din aceasta zona. 

Sunt destul de putine unitati de cazare aici in momentul de fata, iar unul dintre principalele avantaje ale acestui loc este faptul ca este situat ceva mai aproape de Cairo. Din Ras Sedr si pana la Cairo sunt 214 kilometri, ceea ce inseamna ca un drum cu masina intre cele doua va fi parcurs in aproximativ 3 ore. 

Statiuni Egipt la Marea Rosie pe Riviera continentala 

Peninsula Sinai nu este singurul loc din Egipt cu iesire la Marea Rosie care are atat de multe de oferit in plan turistic. Hurghada, aflata la circa 300 kilometri departare de orasul Luxor, este una dintre primele statiuni egiptene care au devenit infloritoare la capitolul destinatii turistice apreciate la nivel international. 

Practic, Hurghada, dar si statiunile invecinate acesteia, reprezinta adevarati magneti pentru turistii care vor sa se bucure de conditii foarte bune de cazare, de o multime de activitati centrate pe plaja si pe scufundari, dar si pe distractie si excursii optionale, caci zona are de oferit de toate. 

Hurghadei i se alatura fascinanta El Gouna, Sahl Hasheesh, Makadi Bay, Soma Bay, Safaga, impresionantul Marsa Alam, dar si ceva mai indepartata Ain El Sokhna. 

Hurghada, poate cea mai populara destinatie de vacanta la Marea Rosie, in Egipt

Aceasta statiune a cunoscut o dezvoltare absolut galopanta in ultimii 20 de ani, iar in prezent, gazduieste de-a lungul tarmului sute de hoteluri, care primesc atat localnici, cat si turisti din toate colturile lumii. Hurghada se afla la aproximativ 460 kilometri distanta de Cairo si ceva mai aproape de Luxor (310 kilometri), motiv pentru care poti face, cu putin efort, si o calatorie pana la Valea Regilor, urmand sa te intorci seara tarziu. 

Hurghada este cat se poate de potrivita pentru cei care doresc sa exploreze viata subacvatica, mai ales ca ai la indemana foarte multe activitati centrate pe aceasta atractie: plimbare cu submarinul, inotul cu delfinii, excursii in insulele Giftun, etc. 

Nici partea sa de uscat nu trebuie neglijata, caci aici se afla, printre altele, Hurghada Museum, Hurghada Grand Aquarium, zona El Dahar, Hurghada Marina, Mini Egypt Park, Sand City, asadar, o sumedenie de atractii, multe potrivite familiilor cu copii.  

Te asteptam pe blog cu un articol mult mai cuprinzator despre aceasta statiune: Hurghada Egipt si aproape totul despre vacantele intr-una dintre cele mai animate statiuni de la Marea Rosie

P.S. Daca oscilezi intre Hurghada si Sharm el Sheikh atunci cand vine vorba de urmatoarea ta vacanta, te-ar putea ajuta si comparatia din acest articol: Hurghada sau Sharm el Sheikh? Ce destinatie sa alegi in functie de profilul vacantei tale

El Gouna, statiunea asemanata nu de putine ori cu Venetia gratie aspectului sau aparte

El Gouna este localizata la doar 30 kilometri departare de Hurghada si face parte din randul statiunilor cu circuit inchis. Se distinge printr-o infrastructura aparte, cu 20 de mici insule interconectate prin poduri si pasarele si despartite de canale si lagune. 

Poti alege sa te cazezi aici, mai ales daca dispui de un buget ceva mai generos, sau poti alege sa o vizitezi pentru o zi, daca esti cazat in Hurghada. 

El Gouna este impartita in 3 zone: piata Tamr Henna, centrul si marina Abu Tig, gazduind aproximativ 18 hoteluri si in jur de 12.000 locuitori. 

Mai multe informatii despre acest subiect gasesti in articolul: El Gouna sau “Venetia” Egiptului, o statiune luxoasa din apropiere de Hurghada

Sahl Hasheesh, un loc linistit, cu hoteluri prestigioase 

Sahl Hasheesh, urmatoarea statiune dupa Hurghada cum o iei catre sud, este construita intr-un golf si este renumita pentru promenada sa lunga si zona de coasta foarte frumoasa. Desi nu are foarte multe de oferit la capitolul viata de noapte si distractie, Sahl Hasheesh gazduieste unele dintre cele mai prestigioase resorturi din aceasta tara. 

De la Aeroportul International Hurghada si pana aici se fac in jur de 25-30 minute cu masina, iar acest loc este pentru tine daca vrei cazare premium si oportunitati bune pentru snorkeling si diving. 

Makadi Bay, o alta statiune relaxanta din apropiere de Hurghada 

Imediat dupa ce treci de Sahl Hasheesh te asteapta Makadi Bay, o alta varianta de loc linistit la malul Marii Rosii, cu o serie de hoteluri bine cotate, in mare majoritate cu regim de cazare all inclusive. 

Aceasta statiune poate sa fie mai potrivita pentru familiile cu copii mici sau pentru cei care-si doresc relaxare, fara prea multe optiuni la capitolul distractie. 

Soma Bay, micuta statiune inconjurata pe trei laturi de mare 

Soma Bay este localizata tot in sudul Hurghadei, la 52 kilometri departare de Aeroportul International Hurghada, are dimensiuni si mai reduse comparativ cu Makadi Bay si Sahl Hasheesh, fiind renumita in mod special pentru sporturi acvatice precum kitesurfing si windsurfing, gratie conditiilor ideale de vant. 

Aici vei gasi in jur de 5 hoteluri pe plaja, Soma Bay fiind genul de loc potrivit pentru o vacanta daca vrei sa eviti multimile, aglomeratiile si galagia. 

Safaga, micul oras-port ideal pentru scufundari 

Tot la sud de Hurghada, mai exact la vreo 60 kilometri de aeroport, se afla Safaga, un vechi oras care este cunoscut in prezent pentru exporturile de fosfati din minele de aici, insa si pentru cei care vor sa faca snorkeling si scufundari intr-un mediu mai putin aglomerat decat Hurghada sau alte statiuni intens vizitate. 

In general, Safaga ar trebui sa te atraga in mod special daca esti pasionat de diving, insa la capitolul atractii si distractie, nu va avea atat de multe de oferit precum Hurghada. 

Marsa Alam, statiunea apropiata de unele dintre cele mai frumoase plaje din Egipt 

Tot in sud, insa la o distanta ceva mai mare fata de Hurghada (circa 290 km), se afla Marsa Alam, o statiune nu la fel de populara precum Sharm sau Hurghada, dar care poate avea insa chiar si mai mult de oferit la capitolul atractii subacvatice. 

Cazarea de aici este pentru toate buzunarele si pentru toate preferintele (exista inclusiv tabere pe plaja, dar si resorturi de 5 stele), iar una dintre cele mai apreciate si frumoase plaje de aici este Abu Dabab, urmata de alte atractii superbe, precum cele incluse in Parcul National Wadi El Gemal. 

Pe acest subiect, ti-ar putea fi utile si informatiile de aici: Marsa Alam, locul din Egipt in care poti inota cu testoasele uriase, delfinii si dugongii

Ain El Sokhna, cel mai apropiat oras-statiune de la Marea Rosie de Cairo

Daca vrei o varianta de statiune care sa-ti permita sa te deplasezi mai usor la Cairo, Ain El Sokhna este localizata la 136 kilometri distanta, ceea ce inseamna ca intre cele doua ar trebui sa faci cu masina in jur de doua ore, poate chiar mai putin. 

Si aici exista multe variante de cazare, dar si activitati diverse: incepand cu cele din zona de plaja si pe apa – snorkeling, diving, dar si safari si drumetii pe munte, cateva manastiri incarcate de istorie, etc. 

Totusi, intre Ain El Sokhna si Hurghada, distanta este una destul de mare – in jur de 360 kilometri. 

In loc de concluzie 

Statiunile egiptene de la Marea Rosie sunt multe la numar, fiecare cu o serie de atractii si avantaje care atrag an de an multi turisti din toate colturile lumii. Toate au in comun accesul usor la o viata subacvatica fascinanta, pe care o poti explora intr-un mod organizat, dar si diferite alte obiective frumoase in imprejurimi. 

In definitiv, cea mai frumoasa statiune din Egipt va fi aceea care se va potrivi perfect asteptarilor tale de la aceasta vacanta, iar daca stii sa conturezi profilul concediului tau si sa ordonezi cam tot ce ai vrea sa bifezi in tot acest timp, cu siguranta vei face o alegere buna!  

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Egipt?