Viza Egipt si acte necesare pentru o vacanta in aceasta tara

Conditiile de calatorie in Egipt si actele necesare pentru o vacanta petrecuta aici reprezinta un subiect de interes important pentru romanii care aleg sa viziteze aceasta destinatie atat de ofertanta din punct de vedere al atractiilor. 

Din acest motiv, e bine ca inainte sa-ti rezervi o vacanta in Egipt sa fii la curent cu lista tuturor actelor de care ai nevoie pentru a intra pe teritoriul acestei tari, respectiv modalitatile prin care poti obtine viza, costul acesteia, valabilitatea pasaportului si alte informatii utile.

Viza Egipt. Cat costa si de unde se obtine 

Se recomanda achizionarea vizei direct de la aeroport daca este vorba despre cetatenii romani cu pasapoarte turistice (simple sau temporare cu o valabilitate de minimum 6 luni de la data intrarii pe teritoriul Egiptului). Pentru alte tipuri de pasapoarte, cum ar fi cele diplomatice, viza trebuie obtinuta in prealabil de la Ambasada Republicii Arabe Egipt din Romania inainte de sosirea in Egipt. Gasesti adresa si datele de contact ale institutiei aici.

La aeroport, vei achita pe loc contravaloarea colantului de viza.

Turistii romani care ajung direct in statiunile Hurghada si Marsa Alam platesc taxa de viza incepând cu 1 Mai 2021. Taxa pentru viza costa 28 euro/persoana sau 28 usd/persoana (include contravaloarea taxei de viza 25 usd/persoana + taxa servicii aeroport) si se plateste direct la standul MTS din aeroport, pentru ca turistii sa evite aglomeratia si cozile de la ghiseele bancare.

Taxa se poate achita doar cash si doar in euro, motiv pentru care iti recomandam sa ai la tine aceasta suma, eventual fixa.  Poti opta si pentru achizitionarea vizei 25 usd/persoana direct de la ghiseele de taxe (Bank).

Pentru statiunile Sharm el Sheikh, Dahab, Nuweiba, Taba din Peninsula Sinai, viza nu este necesara atata vreme cat sederea nu este mai lunga de 15 zile, insa daca vei vrea sa te inscrii la una sau mai multe excursii optionale care implica iesirea, spre exemplu, catre Cairo sau Luxor, viza va fi obligatorie.

Acte necesare pentru vacanta in Egipt 

Pentru a intra pe teritoriul tarii, cetatenii romani care calatoresc in Egipt au nevoie de pasaport (pasaport simplu sau pasaport simplu temporar) a carui valabilitate trebuie sa fie de minimum 6 luni de la data intrarii pe teritoriul Egiptului. 

Minorii care calatoresc in scop turistic pe teritoriul Egipului au, de asemenea, nevoie de pasaport. Daca un minor nu este insotit de ambii parinti atunci cand calatoreste pe teritoriul acestei tari, acesta are nevoie de o imputernicire notariala legalizata din partea parintelui absent. Toate informatiile cu privire la calatoria in strainatate alaturi de copiii minori pot fi accesate pe acest site.  

Cetatenii de alte nationalitati sunt obligati sa se intereseze la Ambasada Republicii Arabe Egipt  in legatura cu formalitatile necesare intrarii in aceasta tara. Agentia de turism nu poate fi raspunzatoare daca unui turist nu i s-a acordat dreptul de a parasi tara sau de a intra in Egipt. 

Atat la intrarea cat si la iesirea din Egipt, fiecare cetatean strain completeaza o fisa cu datele de identificare, durata si scopul vizitei. Datele inscrise pe aceste fise trebuie sa fie completate corect, intrucat vor fi supuse procesarii electronice, iar in cazul unor neconcordante exista posibilitatea refuzului intrarii sau iesirii din tara pana la o ulterioara clarificare a situatiei. 

Daca esti interesat de acte necesare pentru obtinerea dreptului de sedere pentru angajare in munca, viza de angajare, dreptul de sedere pentru studii si alte informatii suplimentare, iti recomandam sa accesezi site-ul mae.ro sau sa consulti informatii furnizate de Ambasada Republicii Arabe Egipt din Bucuresti. 

Nu uita sa iei cu tine si voucherul de vacanta, pentru formalitatile de cazare de la receptia hotelului. 

Alte informatii utile despre calatoria in Egipt 

Daca pleci in perioada urmatoare in vacanta in Egipt, e bine sa ai in vedere ca masurile de protectie impotriva COVID-19 au fost ridicate pe intreg teritoriul (incepand cu data de 20 iunie 2022), ceea ce inseamna ca in prezent nu mai este nevoie sa prezinti un certificat de vaccinare sau de recuperare valabil si nici rezultatul negativ al unui test pentru SARS-CoV-2. Cu toate acestea, iti recomandam sa verifici pe mae.ro inainte de plecare daca exista informatii suplimentare actualizate cu referire la masurile de protectie impotriva COVID-19.

Este recomandat sa-ti faci si o asigurare medicala de calatorie daca pleci in Egipt, pentru a-ti putea recupera cheltuielile in cazul unui eveniment neprevazut in care ai nevoie de asistenta medicala pe teritoriul acestei tari. La fel ca in majoritatea destinatiilor de peste hotare, si in Egipt spitalizarea de urgenta se plateste, iar serviciile medicale in unitati la standarde internationale au costuri destul de ridicate. 

ATENTIE: Toate bagajele de cala pe ruta Egipt-Romania trebuie infoliate obligatoriu doar la aeroport, inainte de a fi predate la ghiseul de check in. Bagajele care nu vor fi supuse acestei proceduri nu vor fi acceptate, respectiv incarcate in cala avionului. Costurile de infoliere sunt suportate de catre pasager (circa 5 dolari/5 euro pentru zborul de retur Egipt Bucuresti).

In Egipt, rata criminalitatii nu este ridicata, insa exista cazuri de infractiuni minore precum furtul din buzunare sau furtul din masini, motiv pentru care este recomandat sa tii actele si bunurile de valoare in locuri sigure, nu la vedere. Totodata, MAE recomanda cetatenilor romani care calatoresc in Egipt sa evite circulatia pe timp de noapte, locurile in care au loc demonstratii si deplasarile in zonele mai izolate ale tarii. 

Pentru mai multe detalii legate de conditile de calatorie in aceasta tara, informatii despre transport, despre sistemul medical, despre siguranta, obiceiuri si comunicare cu localnicii, poti sa citesti si articolul: Conditii de calatorie Egipt si sfaturi practice pentru o vacanta in aceasta tara

In loc de concluzie

Pentru o experienta pe masura asteptarilor in ceea ce priveste vacanta ta in Egipt, nu uita sa verifici cu atentie conditiile de calatorie pe teritoriul acestei tari si sa te asiguri ca actele tale se afla in termenul de valabilitate cerut de autoritati.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Egipt?