Makadi Bay Egipt, statiunea de la Marea Rosie potrivita pentru familiile cu copii

Makadi Bay este o statiune localizata in Egipt, la malul Marii Rosii, in imediata apropiere a orasului Hurghada, cu multe hoteluri bine si foarte bine cotate, plaje cu nisip auriu si o atmosfera mai linistita, potrivita in mod special familiilor cu copii si celor care vor sa se relaxeze in vacanta. 

Daca esti tentat sa pui la cale o experienta in acest loc si vrei sa stii care sunt obiectivele si activitatile de care te poti bucura in Makadi Bay, gasesti mai jos o serie de detalii care-ti pot fi utile in procesul de organizare.

Localizare Makadi Bay si cum ajungi aici 

Golful Makadi sau Makadi Bay asa cum il vei gasi pe Harti este situat in imediata vecinatate a statiunii Hurghada, la circa 44 kilometri de centrul acesteia si la 32 kilometri distanta de Aeroportul International Hurghada. 

Avand in vedere ca vei ateriza cel mai probabil aici, mai ales ca din Romania exista si curse de tip charter catre Hurghada, asteapta-te ca de la aeroport si pana in zona de centru a statiunii Makadi Bay sa faci in jur de 35-40 de minute, intr-o zi cu trafic normal. 

Daca ti-ai rezervat vacanta printr-o agentie de turism, mai mult ca sigur vei beneficia si de transfer aeroport-hotel-aeroport, inclus in pachetul pe care l-ai platit. 

Daca ai rezervat cazarea pe cont propriu si nu ai selectat si transferul de la aeroport la hotel, te vei putea deplasa usor si cu taxi sau cu serviciul Uber, care ar trebui sa coste in jur de 10-15 dolari/sens. Ai la indemana si posibilitatea de a rezerva un taxi online, un minibus sau un shared shuttle, iar preturile variaza in functie de varianta pentru care optezi, cea mai ieftina fiind cea de shared shuttle. 

Ce sa stii despre Makadi Bay 

Makadi Bay este o statiune localizata in golful natural cu acelasi nume, a carei dezvoltare in plan turistic a inceput in 2004 si care in prezent gazduieste mai multe resorturi de lux, dar si o serie de alte optiuni de cazare mai prietenoase cu bugetul. 

Makadi Bay este un loc bun pentru cei care cauta conditii premium de cazare, dar si oportunitatea de a practica diferite sporturi acvatice si in mod special snorkeling si diving, caci recifele de corali care gazduiesc o viata subacvatica absolut spectaculoasa nu lipsesc de aici. 

Aceasta statiune reprezinta, totodata, o alternativa mai potrivita de cazare pentru cei care doresc sa stea departe de agitatia si de aglomeratia din Hurghada, fara sa fie totusi cazati la mare distanta de atractiile principale pe care le are de oferit aceasta mare statiune. 

Makadi Bay are plaje de nisip foarte apreciate, o serie de atractii potrivite in mod special familiilor cu copii: un parc acvatic, un parc al miniaturilor, un delfinariu, restaurante foarte bune, un centru comercial, iar cei care sunt cazati in aceasta zona au in egala masura acces la toata paleta larga de excursii optionale care se organizeaza si cu plecare din Hurghada si despre care vom discuta intr-un capitol separat, mai jos. 

Vremea Makadi Bay si cea mai buna perioada pentru o vacanta

Pentru ca sunt localizate in aceeasi zona, Hurghada si Makadi Bay sunt caracterizate de acelasi climat subtropical de desert, cu veri foarte calde si uscate si cu ierni foarte blande. Acest lucru inseamna ca Makadi Bay este o destinatie turistica activa 12 luni pe an, cu temperaturi optime pentru o vacanta reusita si implicit pentru baie in Marea Rosie.

Cea mai calduroasa perioada in Makadi Bay este intervalul iunie – inceput de septembrie, cand la umbra se inregistreaza o medie a maximelor de 33-34 de grade. Tot in aceasta perioada vei intalni si cea mai calda apa a marii, care atinge valori de 27-28 grade. 

Totusi, aceasta perioada nu este pentru tine daca nu esti foarte prietenos cu caldura, iar daca ai in plan sa mai vizitezi si obiective in aer liber aflate in imprejurimi, mai mult ca sigur nu-ti va conveni sa te plimbi pe afara intr-o atmosfera arzatoare. 

De aceea, cea mai buna perioada pentru o vacanta in Makadi Bay poate fi in intervalul sfarsit de septembrie – noiembrie, dar si in perioada martie – inceput de mai, cand fluxul de turisti nu este atat de mare si vremea se pastreaza calda. 

In timpul sarbatorilor de iarna, statiunile de la Marea Rosie devin mai aglomerate, iar daca vrei sa vii aici in ianuarie sau in februarie, asteapta-te la o apa a marii inca buna pentru baie (21-22 grade), insa temperaturi usor mai scazute in atmosfera (o medie a maximelor de 21-22 grade pe timp de zi si chiar 11-12 grade pe timp de noapte). 

Informatii mai detaliate pe acest subiect gasesti la noi pe blog, in articolul: Vremea Hurghada si cea mai buna perioada pentru o vacanta in acest oras-statiune de la Marea Rosie

Cum este plaja in Makadi Bay

Fiind o statiune conceputa special pentru turisti si pentru relaxare in adevaratul sens al cuvantului, aceasta este si atmosfera pe care o vei intalni la plaja in Makadi Bay. 

Plaja Makadi Bay este formata din nisip fin, de culoare aurie, iar apa din dreptul statiunii este descrisa de catre cei care au vizitat locul in ultimii ani ca fiind limpede si in nuante deschise de albastru-turcoaz. 

Intrarea in apa nu este lina peste tot, insa pe cele mai multe dintre portiuni are nisip, cu cateva parti acoperite de corali – caz in care e bine sa iei la tine si incaltamintea speciala pentru apa. 

Zonele cu recife de corali din dreptul statiunii Makadi Bay sunt descrise ca fiind potrivite pentru cei care incearca snorkeling-ul pentru prima data, intrucat nu se afla la mare adancime, iar viata marina este absolut spectaculoasa si deosebit de colorata. 

Hotelurile amplasate in prima linie fata de plaja au segmente bine organizate cu sezlonguri, umbrele, baldachine cu saltele, baruri pe plaja – asadar, cam tot ce tine de o experienta confortabila la malul Marii Rosii. 

Unde te cazezi in Makadi Bay 

Asa cum spuneam inca de la inceput, aceasta statiune este renumita in mod special pentru hotelurile foarte bine cotate pe care le gazduieste. In Makadi Bay vei gasi multe hoteluri de 4 si de 5 stele, cu regim de cazare all inclusive, unele dintre ele cu family club – asadar, potrivite in mod special familiilor cu copii. 

Unele variante de hoteluri au chiar si un mini aquapark integrat, in timp ce la altele vei gasi terenuri de golf si centre SPA. 

Cele mai multe astfel de hoteluri au piscina exterioara foarte generoasa, restaurant principal, dar si alte restaurante a la carte, sala de fitness, unele chiar si centre de diving si de windsurfing. 

Cel mai potrivit hotel pentru tine va fi acela care corespunde tuturor cerintelor tale. Intereseaza-te, atunci cand faci rezervarea, care sunt toate serviciile incluse in pachetul platit de tine, care este distanta fata de plaja, daca exista serviciu de tip shuttle pana la plaja, etc. 

Ce poti sa faci in Makadi Bay. Activitati si obiective turistice

Spre deosebire de mult mai animata statiune vecina Hurghada, Makadi Bay este mai potrivita celor care cauta sa se relaxeze sau sa-si petreaca vacanta alaturi de copii. De aceea, viata de noapte nu este atat de activa aici precum in Hurghada, insa asta nu inseamna ca ai prea mari sanse sa te plictisesti. 

In Makadi Bay exista un centru comercial (il vei gasi pe Harti cu denumirea de Makadi Mall) unde te poti bucura de o sesiune de shopping sau de o masa la unul dintre restaurantele de aici. 

Poti face plimbari la ceas de seara in zona de faleza din Makadi Bay sau, daca ii ai pe cei mici alaturi de tine, puteti face o vizita la una dintre urmatoarele atractii: 

Dolphin World, localizat la circa 5 kilometri de zona centrala din Makadi Bay, este un centru cu delfini unde poti asista la spectacole cu simpaticele mamifere. In plus, doritorii pot opta si pentru sedinte foto, sesiuni de inot sau chiar sedinte de terapie alaturi de delfini. 

Makadi Water World este cel mai mare parc acvatic din aceasta zona, care include in jur de 50 de tobogane cu apa. In pretul intrarii sunt incluse si masa de tip bufet, dar si bauturile, iar atractiile cu apa sunt pentru toate varstele si toate preferintele. Il vei gasi la circa 3 kilometri departare de centrul statiunii. 

Mini Egypt Park sau Parcul Miniaturilor este un alt loc potrivit pentru familiile cu copii care-si fac vacantele in Makadi Bay. Este localizat in aceeasi zona cu Dolphin World, iar aici te asteapta miniaturi ale celor mai cunoscute monumente istorice egiptene. Mini Egypt poate fi o alegere buna in cazul in care nu ai la dispozitie timp suficient pentru a te deplasa catre orase cu incarcatura istorica precum Cairo, Alexandria sau Luxor. 

Totodata, in Makadi Bay poti practica diferite sporturi acvatice (windsurfing, snorkeling, scubadiving), volei pe nisip si in general, o multime de activitati centrate pe zona de plaja. 

Centrul de calarie Gamila Horse Stable din Makadi Bay te asteapta daca esti tentat sa-ti testezi aptitudinile la calarie sau daca vrei sa faci o plimbare relaxanta calare, chiar pe malul apei. 

Excursii de o zi cu plecare din Makadi Bay 

Zona Hurghada si implicit zona statiunii Makadi Bay sunt vestite pentru paleta foarte variata de excursii optionale puse la dispozitia turistilor care aleg sa-si petreaca vacantele aici. 

De aceea, si din Makadi Bay vei avea posibilitatea sa optezi pentru unul sau mai multe tururi de o zi, pe care le vei gasi in oferta operatorilor locali si, cel mai probabil, chiar si la receptia hotelului tau, dar si online. 

Aceste excursii optionale iti ofera in primul rand comoditatea de a nu te ocupa de organizare si de transport, pentru ca vei fi preluat de la hotel si adus inapoi la ora stabilita, iar pe parcursul intregii experiente vei fi asistat de un ghid vorbitor de limba engleza. 

Snorkeling in zona insulelor Giftun, unde te asteapta mai multe plaje cu nisip alb si ape de un turcoaz ametitor, numai bune de descoperit (Orange Bay, Paradise Beach si Mahmya Beach). Cele mai multe variante de excursii includ si pranzul (luat fie la un restaurant pe plaja, fie chiar pe barca), vizita la plaja, dar si cateva opriri pentru snorkeling. 

Experienta de tip safari in desert, care poate include plimbarea cu atv-ul pe dunele de nisip, plimbarea cu camila, cina cu beduinii.

In general, o astfel de experienta dureaza in jur de 3-4 ore si se face in a doua parte a zilei, pentru a prinde apusul la cina in desert. 

Hurghada City Tour, timp in care poti face opriri pentru shopping, te poti plimba prin zona Hurghada Marina, prin zona pietei vechi El Dahar, poti vizita Hurghada Museum, dar si alte atractii precum Hurghada Grand Aquarium si Sand City Hurghada

Daca esti cazat in Makadi Bay, deplasarea pana in Hurghada va fi una rapida, pentru ca vorbim de o distanta de circa 35 kilometri, iar daca vrei sa explorezi Hurghada mai bine, poti organiza doua sau chiar trei drumuri pana aici pe parcursul vacantei tale. 

Excursie in El Gouna, o alta statiune apropiata de Hurghada, al carei aspect nu are cum sa nu te impresioneze. Asemanata nu de putine ori cu Venetia, El Gouna este o statiune cu circuit inchis, formata din aproximativ 20 insule inconjurate de lagune si conectate prin poduri si pasarele. 

Pe acest subiect, ti-ar putea fi utile informatiile de aici: El Gouna sau “Venetia” Egiptului, o statiune luxoasa din apropiere de Hurghada

Excursie la Luxor – un day trip ceva mai solicitant, dar care-ti va oferi insa posibilitatea de a vizita unele dintre cele mai pretioase monumente istorice ale Egiptului, localizate la circa 280 kilometri distanta de Makadi Bay. Din Makadi Bay si pana in Luxor ar trebui sa faci in jur de 3h40 min pe drum, iar preluarea de la hotel se va face dimineata, devreme. 

Excursie la Cairo si la Piramide – un alt trip destul de solicitant, pentru ca vei fi preluat de la hotel chiar si in jurul orei 02.00 dimineata, urmand sa parcurgi un traseu de circa 500 kilometri doar dus, pentru a putea vizita capitala Egiptului si Piramidele. Vei vedea ca exista in oferta operatorilor locali si varianta unei excursii cu una sau doua nopti petrecute la Cairo, pentru a-ti face experienta mai confortabila. 

In loc de concluzie,

Makadi Bay este una dintre statiunile linistite si mai restranse din apropierea Hurghadei, care va fi potrivita pentru tine in cazul in care cauti un mediu mai relaxant in care sa-ti petreci vacanta, cu conditii de cazare bune si foarte bune, dar si suficiente oportunitati la capitolul activitati, astfel incat sa nu ai timp sa te plictisesti.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Egipt?